Ce să faci întotdeauna înainte să îți îndrepți părul

Ce să faci întotdeauna înainte să îți îndrepți părul

Viorica Ghinea, redactor

Placa de îndreptat părul a devenit unul dintre cele mai îndrăgite instrumente de coafare. Ea te ajută să îți aranjezi rapid și simplu podoaba capilară, însă are secretele ei. Dacă nu ești mulțumită de aspectul podoabei capilare, înseamnă că nu faci următoarele lucruri înainte să îți îndrepți părul.

Așadar, iată ce trebuie să faci întotdeauna înainte să îți îndrepți podoaba capilară!

Folosește corect uscătorul de păr

Dacă nu ții corect fohnul, vei avea o surpriză neplăcută. Firele tale de păr s-ar putea ondula și astfel vei îngreuna procesul de îndreptare. Pentru a preveni o astfel de neplăcere, este indicat să îl ții orientat în jos atunci când îți usuci părul.  

Îndreaptă părul atunci când este complet uscat

Dacă observi că ies aburi ori că se aud zgomote atunci când pui placa pe anumite secțiuni de păr, înseamnă că podoaba ta capilară încă nu s-a uscat complet. Numai după ce o usuci bine ar trebui să o coafezi, altfel nu doar că o vei deteriora, dar nici nu o vei putea îndrepta bine.

Aplică un produs cu rol protector

Atunci când folosești des placa de îndreptat părul, trebuie să iei în considerare că din acest ritual nu trebuie să îți lipsească un produs cu rol protector. El va preveni deshidratarea și degradarea firelor de păr în timp, dar va oferi și luciu. Alege un produs de calitate, iar podoaba ta capilară își va păstra aspectul sănătos, chiar dacă folosești frecvent placa de îndreptat părul.

Ai grijă la treptele de temperatură

Înainte să îți îndrepți podoaba capilară, setează corect treapta de temperatură potrivită pentru tipul tău de păr. Părul gros are nevoie de o temperatură mai mare, în timp ce firul subțire trebuie îndreptat la o temperatură mai mică. Dacă te afli în al doilea caz, află că o temperatură mare îți poate distruge podoaba capilară.

Împarte părul în secțiuni

Înainte să începi să îți îndrepți părul, împarte-l pe secțiuni: mijloc, față și spate. Vei termina mai repede în acest mod, însă și coafura ta va rezista mai mult timp.

Piaptănă-te bine

După ce ți-ai împărțit podoaba capilară ca mai sus, perie bine fiecare secțiune înainte de a folosi placa de îndreptat. Părul tău va arăta mult mai bine la final!

Ține cont întotdeauna de acești pași atunci când îți îndrepți podoaba capilară. Vei obține o coafură demnă de revistele de beauty și vei avea parte de multe complimente de la cei din jurul tău.

Citește și cum poți să îți îndrepți părul fără placă!

Articolul urmator
Apă oxigenată pentru ten: de folosit sau de evitat?
Apă oxigenată pentru ten: de folosit sau de evitat?
Ar trebui să îți faci breton?
Incepe quiz
Ar trebui să îți faci breton?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.