Indreptarea parului cu placa: tehnici si recomandari

Indreptarea parului cu placa: tehnici si recomandari

Geanina Ichim

Buclele si onduleurile arata foarte bine si sunt distractive, dar o data la ceva timp incearca indreptarea parului cu placa si o sa obtii un look nou, diferit, care o sa te faca sa te simti atractiva. Multe persoane se feresc sa faca asta, deoarece au auzit ca il pot arde, insa poti evita deteriorarea parului daca ai echipamentul adecvat si te ingrijesti corect. Fiecare femeie cu parul ondulat trebuie sa stie cateva reguli inainte de a-l indrepta, pentru a nu si-l pune in pericol.

Daca parul tau este destul de drept deja, ai nevoie doar de un uscator pentru a a obtine un aspect elegant cu fire netede si perfect intinse. Insa pentru cel carliontat va trebui sa folosesti o placa speciala. Utilizand-o responsabil si pregatindu-ti cu atentie parul, nu ti-l vei arde si va arata foarte bine.

Alege corect placa pentru indreptarea parului


Inainte sa apelezi la indreptarea cu placa, asigura-te ca ii oferi parului tau cele mai bune produse si cea mai buna ingrijire, protejandu-l de ardere. Folosirea unor aparate de coafare pe baza de caldura nu este atat de rea, atat timp cat o faci asa cum trebuie. In primul rand, investeste intr-o placa de par. Daca aceasta este de calitate, o sa reziste pana la 10 ani, asa ca nu-i cazul sa te uiti la pret, ci doar la caracteristici. Un instrument de calitate iti va netezi parul, il va face matasos si stralucitor, protejandu-l in acelasi timp de daune.

O placa ceramica va distribui caldura uniform, aceasta fiind mai blanda cu podoaba capilara, deoarece elibereaza ioni negativi, care strang cuticulele firului. In acest fel se reduce aspectul cret, iar parul este mai stralucitor si mai sanatos. Atentie la placile de ceramica acoperite de teflon, deoarece ele vor incalzi inegal.

De asemenea, este important ca placa sa aiba optiunea de reglare a temperaturii. Aceasta este determinata de tipul si textura parului. Cu cat placa va respecta mai mult nevoile tale specifice, cu atat scade probabilitatea deteriorarii. Pentru parul fin sau tratat chimic, temperatura ideala este de 250-300 de grade. Pentru cel mediu, este de 300-350 de grade, iar pentru parul aspru sau gros - 350-400 de grade.

Mai conteaza si marimea placii de par, care trebuie sa fie determinata de lungimea si grosimea parului. O placa de marime potrivita va fi mai usor de manevrat, va indrepta mai eficient si va reduce riscul de supraincalzire. Pentru parul scurt, fin sau gros, alege un instrument cu placi inguste, care iti va permite sa intinzi sectiuni mici de par. Pentru cel lung, fin sau gros, foloseste unul cu placi mari, ca sa acopere o arie mai mare de par in mai putin timp.

O alta caracteristica de care trebuie sa tii cont cand alegi o placa pentru indreptarea parului este greutatea. Nu alege una care cantareste mult, deoarece te va durea bratul la scurt timp dupa ce ai inceput operatiunea de intindere.

Pregatirea pentru indreptarea parului cu placa


Odata ce ti-ai achizitionat cea mai buna si mai potrivita placa pentru indreptat, poti trece la treaba, dar numai dupa ingrijirea corecta si pregatirea responsabila a parului. Inainte de a utiliza instrumentul incalzit, verifica temperatura. Ia o bucata de hartie si umezeste-o, apoi aseaz-o intre placi si tine apasat timp de cateva secunde. Este normal sa iasa o cantitate mica de abur, dar daca iese fum, iar culoarea hartiei se modifica, atunci temperatura este prea mare si trebuie reglata in jos pentru a preveni arderea.

De asemenea, inainte de indreptarea parului cu placa, aplicarea unui spray protector este o necesitate. Nu aplica insa la nivelul scalpului, deoarece contine ulei si ar duce la exces de sebum. Pune o picatura pe maini, freaca-le, apoi aplica pe par ca si cum degetele ar fi un pieptan.

Inainte de aceasta operatiune, parul trebuie sa fie spalat in aceeasi zi sau cu o zi inainte, pentru ca daca va fi curat, va rezista mai mult. Pentru cel spalat cu o zi inainte, foloseste un prosop pentru a-l usca, iar pentru parul pe care-l coafezi in aceeasi zi, poti folosi uscatorul. Utilizeaza un pieptene cu dinti rari imediat dupa spalare, iar dupa uscare si indreptare, va rezista mai mult in mod natural.

Tehnica indreptarii parului cu placa


Dupa ce te-ai pieptanat, lucru care va face indreptarea mai neteda, aduna jumatatea superioara a podoabei capilare intr-un coc si prinde-o sus. Imparte cealalta jumatate in sectiuni mici, pe care le indrepti cu placa. Tine fiecare suvita intinsa, prinde-o intre clemele placii, cat mai aproape de radacini, si trage incet, pana la varfuri. Daca nu este complet dreapta, mai intinde o data.

Misca-te cat mai natural, fara a sacada, deoarece pot aparea linii orizontale in par si va trebui sa folosesti placa de mai multe ori in acelasi loc pentru a le elimina, lucru care duce la deteriorare. Nu te speria daca ies aburi, deoarece placile sunt foarte fierbinti si, in plus, mai poate exista umezeala de la spray sau de la spalare. Atat timp cat nu auzi si un sfarait, aburii nu iti vor dauna.

Indreapta toate sectiunile din partea de jos a parului, apoi continua cu jumatatea de sus. Uita-te mereu in oglinda, pentru a te asigura ca nu pierzi nimic, ca sa nu fie nevoie sa repeti procedura. Poti adauga cateva bucle subtile cu ajutorului unui ondulator sau il poti lasa drept complet. La final, adauga in par o cantitate mica de solutie pe baza de silicon pentru stralucire. Pune cateva picaturi in palme, freaca-la, apoi netezeste firele. Nu adauga prea mult, pentru ca iti va strica aspectul general al parului. Pentru a reveni la normal, trebuie doar sa te speli pe cap si poti repeta oricand aceasta procedura.

Sfaturi pentru indreptarea parului cu placa


Foloseste o placa pentru indreptare doar pe parul complet uscat, deoarece actiunea aparatului incalzit asupra sa ii poate dauna. De asemenea, evita sa te uzi pe cap, pentru ca firele se vor increti. Dupa ce se raceste prima jumatate intinsa a parului, piaptana-te, pentru a ii oferi o netezire accentuata.

Evita adaugarea de spuma, deoarece parul se va ondula, iar indreptarea sa ar fi in zadar. Cand iesi in oras, ia mereu cu tine o umbrela, deoarece si ploaia iti poate anula munca. Vara, evita transpiratia de la breton purtand o bentita. Daca mergi mult pe jos sau daca alergi, prinde-ti parul intr-o coada de cal.

Nu folosi placa pentru indreptare in fiecare zi, deoarece cu timpul parul va deveni mai fragil si mai predispus deteriorarii. Dupa fiecare utilizare, curata placa cu o carpa si cu apa calduta, pentru a elimina orice depunere.

Indreptarea parului cu placa este o metoda simpla si rapida prin care poti sa iti schimbi lookul, alegand un stil elegant si diferit, care te va avantaja de fiecare data. Tine cont de recomandarile privind alegerea placii si pregatirea pentru indreptare, astfel incat sa eviti deteriorarea. 

Un par frumos, drept, sanatos si stralucitor cere o accesorizare pe masura. Iti recomandam cateva portofele foarte moderne!



Articolul urmator
Sprâncene tatuate greșit: ce variante ai să repari
Sprâncene tatuate greșit: ce variante ai să repari
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!
Incepe quiz
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Olti?a Gâz?
    17 august 2013 17:05

    Cum sa-ti indrepti parul la peste 300 de grade????Ramai cheala....Nu exista placa cu temepratura mai mare de 250...si nici asa nu este recomandat mai mult de 200, decat daca este un par des, aspru si greu de indreptat :)

    eva (anonim)
    2 aprilie 2013 22:10

    este o mare greseala in legatura cu temperatura..cum sa-ti indrepti parul la 400 de grade???este o temperatura enorma! nu informati gresit si verificati veridicitatea articolelor

    ihair salon (anonim)
    8 martie 2013 21:09

    buna,eu va recomand metodele de indreptare a parului fara placa IHAIR KERATIN - metoda braziliana cu keratina sau metoda japoneza YUKO, sunt metodele extraordinare de indreptare a parului pentru o lunga durata de timp.salonul iHair se situeaza in Bucuresti Sector 6

    Mirela (anonim)
    8 martie 2013 21:09

    Eu in schimb sunt de acord cu aplicarea unui ulei si spray protector,dar NU cu temp.la care sà fie indreptat!!!Eu am 4 plàci si niciuna nu depàseste 230-250.Ultima achizionatà si cea mai bunà este GHD care este EXTRAORDINARA,dar nu ajunge la temp.mentionatà de voi!!!!Ce plàci aveti care sà ajungà la 300-350 sau 400 grade?!?!Eu de 12 ani imi intind pàrul si nici in saloanele din Italia nu am auzit asa ceva.Mai documentati-và!!!!

    Loredana (anonim)
    8 martie 2013 17:05

    era vorba de spray cu protectie termica. se aplica inainte de a folosi placa, nu dupa, altfel nu are niciun efect.

    Ella
    8 martie 2013 12:12

    De acord cu tot articolul, exceptand aplicarea uleiului inainte de intindere. Daca parul nu este perfect curat la contactul cu placa, orice substanta se va arde si va lasa impuritati pe par in timpul folosirii placii. Uleiul de par se poate folosi la sfarsit. Imi intind parul de 6 ani de zile si respectand principiile de baza este sanatos si nu s-a deteriorat niciodata.