Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Împletituri simple pentru orice tip de păr: 8 modele de care te vei îndrăgosti

Redactor Raluca Margean

Împletiturile sunt printre cele mai apreciate tipuri de coafuri deoarece sunt speciale și te fac să arăți deosebit. Chiar dacă majoritatea sunt destul de complicate, există și unele modele care se pot face foarte ușor. Sunt nenumărate tutoriale care te pot ajuta să-ți faci singură acasă cele mai frumoase coafuri împletite, așadar tot ce trebuie să faci este să îndrăznești. Încearcă și tu aceste 8 împletituri simple și vei primi numai complimente din partea tuturor cunoscuților. 

impletituri simple

Împletituri simple de făcut acasă 

1. Șuvițe împletite în cascadă

Chiar dacă seamănă cu o împletitură, această coafură necesită doar răsucirea părului în cascadă și implică să lucrezi cu două șuvițe de păr deodată. Arată bine pe orice tip de păr, creț sau drept, cu firul gros sau subțire. 

impletituri-simple-rasucire in cascada

Sursa foto: Pinterest

Pare complicat, însă nu este deloc așa, dacă urmezi acești pași:

 1. Începe din partea stângă, apucă o șuviță de păr la aproximativ doi centimetri de pielea capului și împarte-o în două.
 2. Trece șuvița de jos peste cea de deasupra ei, iar pe aceasta las-o în jos, deoparte. În locul ei, ia o altă bucată de păr și repetă pasul cu noile șuvițe. Acesta este începutul cascadei tale.
 3. Continuă să răsucești în acești pași, iar când ajungi în partea din spate a capului, prinde șuvița cu o agrafă și las-o deocamdată așa.
 4. Fă aceeeași pași și pe partea dreaptă, până te întâlnești cu șuvița prinsă cu agrafe în mijloc. 
 5. Combină cele două șuvițe cu un elastic subțire. Ca să arate mai bine, deghizează elasticul prin înfășurarea  părului în jurul său și fixează-l dedesubt cu o agrafă, în așa fel încât să nu se observe.
 6. Opțional, la final poți aplica puțin spray fixativ pe păr ca să se aranjeze mai bine. 

2. Coroană împletită 

Cu o astfel de coafură vei impresiona pe toată lumea. O poți purta la un eveniment special deoarece creează un impact deosebit, este romantică și foarte spectaculoasă. Nu este greu de realizat, iată ce trebuie să faci, pas cu pas:

 1. Împarte părul în două părți egale și împletește clasic fiecare parte, începând de la baza gâtului. Când ai terminat de împletit, strânge capetele cu un elastic foarte subțire. 
 2. Trage ușor buclele împletite în exterior pentru a le lărgi, apoi aplică puțin de spray fixativ pe fiecare coadă.
 3. În continuare, întoarce împletiturile în sus și poziționează-le pe cap, astfel încât să formezi coronița. Fixează-le bine cu agrafe puternice și apoi scoate elasticele. 
 4. La final, eliberează câteva șuvițe de păr rebele în față pentru a crea un look mai natural și un pic mai dezordonat și ești gata!

impletituri-simple-coroan[-impletita

Sursa foto: Pinterest

Iată și un video tutorial din care te poți inspira mai bine:

Citește și: Cum să îți faci o coroniță împletită din păr

3. Împletitură simplă: fishtail

O coafură superbă pentru părul lung care a făcut ravagii în toată lumea este această ”coadă de pește”. Ea se potrivește perfect la orice ocazie și este destul de simplu de realizat. Urmează cu atenție tutorialul de mai jos și vei vedea că vei deveni o profesionistă în cel mai scurt timp posibil. 

impletituri-simple-fishtail

Sursa foto: Pinterest

4. Coc elegant din cozi împletite

Dacă participi la un eveniment special, poți alege să porți această coafură minunată. Ea pare foarte sofisticată, dar este foarte simplu de realizat, iată ce trebuie să faci:

 1. Împarte părul în trei părți egale și prinde fiecare coadă în partea de jos cu un elastic, apoi împletește-le pe rând, începând de la elastic în jos.
 2. După ce ai terminat de împletit, răsucește fiecare coadă ca să ascunzi elasticul și prinde-le bine cu o agrafă.
 3. Îmbină cele trei cocuri nou formate, fixându-le foarte bine cu agrafe, astfel încât să pară un singur coc elegant, ca în imaginile de mai jos. Aplică apoi un spray fixativ pe toată coafura și gata!

impletituri-simple-trei-cozi-impletite-jos

Sursa foto: Pinterest

5. Coc răsucit din șuvițe împletite

De obicei cocurile răsucite și împletite sunt destul de complicate și necesită multă muncă și precizie, însă această coafură este foarte simplu de realizat. Ea este o reinterpretare de coc răsucit și este foarte romantică și boemă. Iată cum se procedează:

 1. Ia o șuviță din partea stângă a capului și începe s-o împletești, apoi prinde-i capătul cu un elastic. Las-o deocamdată așa. 
 2. Prinde încă o șuviță de sub cea deja împletită și, pe aceasta, o răsucești, apoi o prinzi la capăt cu elastic foarte subțire. 
 3. Urmezi acești doi pași și pe partea dreaptă, apoi iei toate șuvițele și le prinzi împreună capetele cu un elastic.
 4. Părul lăsat liber îl iei și-l răsucești în interiorul șuvițelor de câte ori poți. Fixează, dacă este nevoie, pe dedesubt cu niște agrafe. Simplu, nu?

6. Coadă împletită de jos în sus

Iată o coafură foarte simplă pe care o poți folosi în fiecare zi. Este originală și tinerească și cu siguranță vei primi numai complimente pentru ea. Tot ce trebuie să faci este să lași capul în jos și să începi să împletești coada, apoi s-o prinzi în vârful capului într-o coadă de cal!

impletituri-simple-impletitura-de-jos-in sus

Sursa foto: Pinterest

Dacă vrei să-ți faci un coc lejer în vârful capului, în loc să-l lași prins în coadă de cal, iată mai jos un tutorial care te învață cum să reușești:

7. Coadă împletită într-o parte

De fiecare dată când vrei o coafură lejeră și o coadă împletită rapid, aceasta de mai jos este una dintre cele mai bune opțiuni. Se realizează în doar 2-3 minute și îți conferă un look foarte șic. Iată ce trebuie să faci:

 1. Dă-ți tot părul într-o parte și prinde de dedesubt două șuvițe foarte subțiri, apoi fă un nod cu ele în jurul părului rămas liber.
 2. Începe apoi să împletești cele trei șuvițe ca în imagine.
 3. Prinde capetele cu un elastic subțire, apoi trage de împletitură în exterior pentru a-i crea un pic de volum și pentru a arăta un pic mai dezordonat. 

impletituri-simple-coadă-impletita-in-lateral

Sursa foto: Pinterest

8. Cozi răsucite în stil Margot Robbie

Frumoasa actriță a spart tiparele cu această coafură extrem de interesantă. Poți arăta și tu ca ea, este foarte ușor de făcut:

 1. Împarte părul în două părți egale și fă bucle cu ondulatorul. Capetele șuvițelor ondulate lasă-le libere pentru un look mai natural.
 2. După ce tot părul este ondulat, începe din partea stângă să iei o șuviță subțire și să o răsucești înspre interior. Continuă să răsucești, luând pe rând câte o șuviță de dedesubt, iar când ai ajuns la baza gâtului, prinde tot părul dintr-o parte cu un elastic, lăsând liberă o șuviță cu care vei putea acoperi elasticul ca să nu se vadă. Trage de șuvița răsucită în exterior pentru a-i da mai mult volum.
 3. Procedează la fel și în partea dreaptă. 

impletituri-simple-Margot Robbie

Sursa foto: Pinterest

Iată mai jos un tutorial care îți arată exact cum să procedezi:

Toate aceste coafuri sunt spectaculoase, iar ce le face atractive este faptul că sunt foarte simplu de realizat. Poți încerca să le faci și tu, dacă urmezi pașii descriși mai sus, vei reuși cu siguranță.

Citește și: Împletituri elegante: top 5 tutoriale video din care să te inspiri

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta