Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

5 motive să începi să folosești ulei de baobab pentru față

Joi, 18.07.2019
de Raluca Margean

Uleiul de baobab este bogat în substanțe nutritive, conține acizi grași precum Omega 3, 6 și 9, dar și multe vitamine, printre care A, C, D, E și F. Așadar, nu este de mirare de ce acest ulei este unul dintre ingredientele care au început să fie din ce în ce mai prezente în compoziția produselor cosmetice din comerț.

Uleiul de baobab se extrage prin presarea la rece a semințelor fructelor copacului de baobab (originar din Africa), după ce acestea au fost uscate la soare. Uleiul este filtrat și apoi îmbuteliat pentru a fi livrat în toată lumea și folosit în ritualul de înfrumusețare al cât mai multor femei.

Beneficiile uleiului de baobab pentru piele

Acest ulei este un ingredient-minune care nu trebuie să lipsească din ritualul nostru zilnic de înfrumusețare. Iată de ce:

1. Hidratează și hrănește pielea

Fiind bogat în substanțe nutritive, uleiul de baobab hrănește în profunzime pielea, se absoarbe foarte bine și nu lasă reziduuri. Are un conținut ridicat de vitamina C, așa că ajută la producerea colagenului și la creșterea elasticității pielii. Este potrivit tuturor tipurilor de ten, așadar îl poți folosi cu încredere deplină.

2. Încetinește procesul de îmbătrânire a pielii

ulei de baobab

Datorită acizilor grași din compoziție și a conținutului ridicat de vitamina C, uleiul de baobab are un efect puternic antioxidant. Astfel, el ajută la combaterea radicalilor liberi, întinerește celulele și le repară pe cele deteriorate, încetinind procesul de îmbătrânire și lăsând pielea fină și catifelată.

3. Adjuvant în tratarea bolilor de piele

Având o concentrație mare de acid linoleic, uleiul de baobab poate ajuta la tratarea mai multor afecțiuni dermatologice, precum eczeme, dermatită atopică sau chiar psoriazis. Acidul linoleic este un acid gras nesaturat, care face parte din complexul acizilor grași Omega 6. Acești acizi au proprietăți antiinflamatorii și de refacere a țesuturilor, ceea ce face ca uleiul de baobab să fie bun în combaterea afecțiunilor dermatologice.

4. Ajută la estomparea cicatricilor și a vergeturilor

Uleiul de baobab este un remediu eficient pentru tratarea vergeturilor apărute ca urmare a sarcinii sau a fluctuațiilor mari de greutate. De asemenea, are un efect profund cicatrizant, facilitând vindecarea rănilor. În anotimpul rece, uleiul de baobab poate fi folosit pentru tratarea buzelor crăpate.

5. Ameliorează acneea

Acneea este o afecțiune specifică adolescenței, însă și adulții pot fi afectați într-o oarecare măsură. Cauzele apariției acestei afecțiuni sunt multiple: producerea de sebum în exces, existența unui deficit de acid linoleic și acumularea de celule moarte la nivelul tegumentului pielii.

De asemenea, depleția acidului linoleic poate duce la o afecțiune numită hiperkeratoză foliculară (keratină excesivă în foliculii de păr), care favorizează apariția punctelor negre. Dacă ai încercat tot felul de remedii pentru a trata această afecțiune și nimic nu a dat roade, încearcă uleiul de baobab. Combinația unică de acizi grași (acizi oleici și linoleici) ajută la echilibrarea producției de sebum și inhibă inflamația asociată deseori cu această afecțiune.

Cum să creezi singură o soluție de îngrijire a tenului pe bază de ulei de baobab

ulei de baobab

Datorită efectelor benefice ale uleiului de baobab, acesta este folosit în multe produse de îngrijire a pielii. Dacă îți place să-ți creezi propriile loțiuni miraculoase, îți recomandăm două rețete de îngrijire a pielii pe bază de ulei de baobab) pe care le poți realiza singură acasă.

Pentru curățarea tenului, poți crea o soluție care să conțină:

  • 1/2 de cantitate de ulei de baobab
  • 1/2 cantitate de ulei de jojoba
  • 5 picături de ulei de cătină

Amestecă bine ingredientele, aplică pe față, apoi clătește cu apă călduță din belșug.

Pentru hidratarea și hrănirea tenului, în special zona din jurul ochilor, amestecă bine următoarele ingrediente:

  • 6 lingurițe de ulei de baobab
  • 1 linguriță de ceară de albine
  • 5 picături de ulei de semințe de morcov
  • 5 picături de ulei esențial de geranium

Această soluție se poate folosi zilnic, ca o cremă, după ce tenul a fost curățat în prealabil.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!