Ce forme de sprâncene să alegi în funcție de vârstă

Ce forme de sprâncene să alegi în funcție de vârstă

Lorena Teacă

De foarte multe ori vedem pe stradă fete tinere care par extreme de bătrâne. Dacă te-ai întrebat vreodată care este cauza, trebuie să știi că sprâncenele sunt cele care provoacă acest efect. Dacă acestea sunt nepotrivite, chipul este, inevitabil, îmbătrânit.

Trebuie să acorzi foarte multă atenție sprâncenelor, deoarece joacă un rol foarte important în evidențierea celor mai frumoase trăsături. Cu ajutorul lor poți scoate în evidență ochii sau forma feței. Iată ce formă trebuie să aibă sprâncenele în funcție de vârstă!

20 de ani

La vârsta de 20 de ani ai voie să îți arcuiești cât mai mult sprâncenele. Pensează forma inițială a sprâncenelor și dă-le o formă cât mai arcuită, pentru o privire seducătoare. Cu toate acestea, nu le subția exagerat de mult.

Ideal ar fi ca la această vârstă să nu-ți conturezi sprâncenele, deoarece acestea au deja culoarea proeminentă datorată vârstei. Dacă nu poți rezista tentației, le poți contura finuț, fără a da impresia de sprâncene desenate. Este de preferat să folosești un kit pentru sprâncene special, nu un creion, pentru a fi sigură că nu le accentuezi prea tare. Nuanța sprâncenelor poate fi cu două tonuri mai închisă decât cea a părului, dar nu mai mult.

Femei care își arată doar ochii și sprâncenele

30 de ani

Este de dorit ca sprâncenele tale să înceapă să fie din ce în ce mai groase și proeminente. Pentru a adăuga volum sprâncenelor, trebuie să folosești o nuanță cât mai apropiată de culoarea naturală.

La 30 de ani poți apela la saloanele specializate pentru a-ți contura sprâncenele, deoarece culoarea naturală a acestora începe să se diminueze și ai pierde mult prea mult timp în fiecare zi pentru a face acest lucru. Mai mult decât atât, nu vei mai duce grija sprâncenelor nefăcute în momentul în care trebuie să ieși rapid din casă.

La această vârstă este momentul să începi să îngroși forma sprâncenelor, pentru a da un aer tineresc feței. Pentru a ajunge cât mai repede la rezultatul dorit, poți apela la diferite soluții pentru stimularea creșterii părului din această zonă.

Femeie care stă la pensat

40 de ani

Începe din nou să-ți arcuiești sprâncenele, dar de această dată într-o formă mult mai groasă și mai puțin vizibilă decât cea de la 20 de ani. Acest lucru te va ajuta să obții un look mai tineresc și luminos.

Încadrează-ți sprâncenele cu ajutorul unor linii realizate cu creionului. Începe să amesteci culoarea în interiorul liniilor, pentru a îmbunătăți forma sprâncenelor și pentru a le defini cât mai bine.

Nuanța perfectă a sprâncenelor pentru această vârstă este cea care se apropie cel mai mult de culoarea naturală. Vârsta de 40 de ani vine la pachet cu începerea albirii firelor de păr, de aceea este necesar ca sprâncenele să nu aibă o nuanță mult mai închisă decât culoarea naturală.

Surse foto: iStock, Unsplash

Articolul urmator
Cuticule uscate: cauze și tratament
Cuticule uscate: cauze și tratament
Îți ghicim vârsta în funcție de emisiunile pe care le alegi din acest test
Incepe quiz
Îți ghicim vârsta în funcție de emisiunile pe care le alegi din acest test

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.