Cele mai bune 9 uleiuri organice folosite in cosmetica

Joi, 10.10.2013
de Bianca Geica

In sezonul rece trebuie sa acordam o atentie sporita pielii noastre. Din cauza vantului rece, pielea tinde sa devina uscata, iritata, sensibila, pierzandu-si elasticitatea si fermitatea. De aceea, noi iti propunem sa renunti pentru o perioada la binecunoscutele produse cosmetice din comert, in favoarea uleiurilor regenerante organice, care datorita compusilor naturali continuti, asigura pielii tale toata ingrijirea de care are nevoie. 

Pentru a profita din plin de beneificiile uleiurilor organice, te invitam sa descoperi produsele organice disponibile pe site-ul Sanolife.ro. Uleiurile comercializate de Sanolife pot fi folosite fara ezitare in scopuri cosmetice, acestea hidratandu-ti in profunzime pielea, dar si parul sau unghiile, care odata cu trecerea in anotimpul friguros, devin tot mai sensibile. 

Afla si tu care sunt uleiurile organice care contribuie la ingrijirea si refacerea pielii tale si foloseste-le pe cele potrivite nevoilor tale. 

Uleiul de argan

Numit si "lichidul de aur" de catre expertii in frumusete, uleiul de argan este cunoscut pentru proprietatile sale benefice inca din antichitate, timp de secole fiind folosit de catre femeile din Maroc in ritualurile lor de frumusete, in special pentru ingrijirea parului.

Uleiul cosmetic de argan, este obtinut prin presarea la rece a nucilor neprajite de argan bio, avand o concentratie ridicata de vitamina E.  Acest produs ajuta la refacerea stratului hidrolipidic al pielii, fiind bogat in acizi grasi esentiali, fitosteroli, polifenoli si squalan.  De asemenea, uleiul de argan bio previne formarea ridurilor, ajuta la intarirea unghiilor, contribuie la revitalizarea parului si hidrateaza tenul sensibil.  Foloseste-l cu incredere pentru a preveni imbatranirea pielii, vindecarea eczemelor sau pentru a preveni aparitia inesteticelor vergeturi.

Uleiul din samburi de caise

Acest ulei este bogat in acizi grasi (linoleic si omega 6) care contribuie la hidratarea pielii, avand totodata si proprietati revitalizante datorita mineralelor si vitaminelor sale.

Uleiul din samburi de caise este ideal pentru o piele sensibila, care iarna devina foarte uscata, acest produs asigurand o hidratare in profunzime.  Uleiul din samburi de caise intarzie aparitia efectelor imbatranirii tenului, regenerand pielea si oferindu-i fermitate, inlaturand totodata si ridurile.

Uleiul din samburi de struguri

Acest tip de ulei este folosit frecvent in industria cosmetica, regasindu-se deseori in lotiuni de corp, sampoane sau sapunuri.  Uleiul din samburi de struguri contine extrem de multi antioxidanti, benefici pentru pielea si parul tau, precum acid oleic, linoleic, palmitic si stearic.

Uleiul din samburi de struguri bio contribuie la hidratarea pielii uscate, avand totodata si proprietati de anti-imbatranire, fiind recomandat pentru prevenirea ridurilor premature. De asemenea, acest produs ajuta la mentinerea elasticitatii pielii, stabilizand nivelul de colagen si elastina din piele. Foloseste uleiul din samburi de struguri pentru vindecarea acneei, intrucat acidul linoleic grabeste vindecarea leziunilor provocate de cosurile insestetice. Uleiul poate fi folosit si pentru par, acesta hidratand scalpul si regenerand firul de par.

Uleiul de canepa

Uleiul de canpea este o adevarata sursa de sanatate, continand peste 20 de aminoacizi dar si un intreg complex de vitamine benefice pielii. In cosmetica, acest ulei este cunoscut pentru proprietatile saile anti-inflamatoare si anti-imbatranire, redand echilibrul pielii uscate.

Uleiul de canepa este bogat in acizi omega 3 si 6, motiv pentru care este recomandat pentru prevenirea apritiei ridurilor, dar si pentru revitalizarea pielii mature si obosite. De asemenea, uleiul de canepa este ideal si pentru regenerarea parului uscat, casant si incalcit, conferind stralucire si vigoare podoabei capilare.

Uleiul de avocado

Daca mai demult ti-am aratat cum sa folosesti fructul de avocado in ritualul tau de frumusete, acum iti vom prezenta principalele beneficii pe care uleiul de avocado le aduce pielii tale. Uleiul de avocado reorezinta o sursa bogata de vitamina A,D, E si B6, magneziu, cupru, fier si acid folic, avand proprietati emoliente si regenerante.

Uleiul de avocado ajuta la calmarea pielii iritate si este eficient in tratarea eczemelor, dermatitelor si arsurilor solare. Acest tip de ulei mareste considerabil productia de colagen din piele, care odata cu inaintarea in varsta, se diminueaza. Astfel, uleiul de avocado, previne imbatranirea pielii, dar si aparitia ridurilor, fiind inclus deseori in produsele anti-imbatranire.  Uleiul de avocado poate fi folosit si pentru hranirea scalpului, acesta stimuland totodata si cresterea parului.

Uleiul de jojoba

Denumit si elixirul tineretii, uleiul de jojoba este bogat in antioxidanti si vitamine, in special vitamina E, cunoscuta pentru efectele sale benefice asupra pielii si parului. Acest ulei este perfect pentru tenul gras, intrucat regleaza secretia excesiva de sebum.

Uleiul de jojoba are proprietati asemanatoare sebumului uman, ceea ce inseamna ca este tolerat fara niciun fel de problema de piele. Folosit zilnic, uleiul de jojoba ingrijeste tenul cu problem, acneic si gras, hidratand si regenerand totodata tenul uscat. Poti folosi acest produs si ca baza de machiaj, intrucat netezeste tenul, il hidrateaza si il protejeaza si impotriva impuritatilor din atmosfera.

Pentru ingrijirea parului, poti adauga uleiul de jojoba in compozitia sampoanelor sau mastilor de par, pentru a da stralucire firului de par si pentru a-l regenera.

Uleiul de migdale dulci

La fel ca si uleiul de argan, uleiul de migdale dulci este folosit in cosmetica inca din timpuri stravechi, datorita proprietatilor sale emoliente. Este bogat in vitaminele si mineralele necesare pielii, reducand ridurile si hidratand portiunile de piele uscata.

Uleiul de migdale dulci  iti asigura o ingrijire optima, putand fi folosit chiar si pentru demachierea fetei, hidratand tenul si prevenind aparitia imperfectiunilor datorate anumitor produse de machiaj nepotrivite  pielii tale.  Foloseste uleiul de migdale pentru tratarea cearcanelor, dar si pentru hidratarea buzelor, care din cauza frigului, capata acel aspect crapat.

Uleiul din nuca de cocos

Este unul dintre cele mai folosite  uleiuri in tratamentele pentru ingrijirea pielii, avand proprietati antibacteriene si antifungice.  Fiind bogat in potasiu, fier, magneziu, fosfor, cupru si avand un continut bogat de vitamina A si E, uleiul din nuca de cocos este ideal pentru hidratarea pielii uscate, crapate sau irritate. Hidrateaza si catifeleaza pielea in profunzime, fiind totodata si un bun exfoliant.

Iti recomandam uleiul din nuca de cocos, care asigura ingrjirea optima a pielii. Uleiul din nuca de cocos  vindeca pana si bataturile sau vanataile, calmand si iritatiile de dupa epilare, datorita aportului mare de acizi grasi. Masajul cu ulei de cocos poate preveni durerile reumatice si osteartrita, avand totodata un efect calmant.

In privinta parului, acest ulei ajuta la prevenirea caderii acestuia, dar si la refacerea firului de par. De asemenea, proteinele din component uleiului de cocos impiedica aparitia matretii sau altor boli ale scalpului. Dupa samponare, pe parul umed, aplica o masca din ulei de cocos la radacina. 

Uleiul din samburi de rodie

Stiai ca foarte multe produse cosmetice  au la baza uleiul din samburi de rodie? Rodia era nelipsita din ritualurile de frumusete ale femeilor egiptene, fiind folosita chiar si in scopuri medicinale. Fiind bogat in antioxidanti, lipo-acizi si fitoestrogeni, acest ulei ramane si acum unul dintre cele mai folosite produse pentru ingrijirea pielii, acesta incetinind procesul de imbatranire al pielii.

Uleiul din samburi de rodie restabileste elasticitatea pielii, avand un efect regenerator.  De asemenea, un astfel de produs ajuta la revitalizarea pielii si ingrosarea epidermei, rezolvand problema ridurilor fine.  Uleiul  din samburi de rodie este perfect pentru ingrijirea pielii din jurul ochilor, redand fermitate si elasticitate tenului tau.  Pentru a beneficia de toate aceste efecte pozitive, nu ezita sa incerci uleiul din samburi de rodie bio!

Pentru un ritual complet de frumusete, poti incerca si alte produse naturiste disponibile pe magazinul online Sanolife: http://www.sanolife.ro/.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (20)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!