De ce este periculos să îți pensezi sprâncenele subțiri

De ce este periculos să îți pensezi sprâncenele subțiri

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Deși moda sprâncenelor subțiri a dispărut de mult, încă sunt femei care preferă să aibă sprâncenele ceva mai subțiri, care să le ofere o privire luminoasă și fermecătoare. Deși ai crede că nu este nimic în neregulă cu acest lucru (poate doar aspectul care nu este în tendințe), se pare că subțierea excesivă a sprâncenelor îți poate cauza multe probleme de sănătate.

Firele de păr de la sprâncene cresc mult mai greu decât părul din alte locuri ale corpului. Mai mult, această zonă este extrem de sensibilă, iar infecțiile pot să apară oricând. Mai ales atunci când nu este făcută într-un mod adecvat, pensarea excesivă a sprâncenelor poate să ducă la adevărate probleme de sănătate.

femeie cu sprancene subtiri

De ce este periculos să ai sprâncene subțiri

Sprâncenele nu vor mai crește la loc

Pensarea în exces a sprâncenelor poate avea consecințe negative asupra aspectului tău. Astfel, va trebuie să suporți sprâncenele care sunt subțiri, rare și neatrăgătoare între 3 și 8 săptămâni, durata aproximativă în care firele de păr încep să crească din nou. Pentru regenerarea sprâncenelor, poți conta pe soluțiile cosmetice pentru creșterea părului, dar și pe trucurile în materie de machiaj prin care poți masca aspectul inestetic.

Firele de păr vor crește sub piele

În cazul sprâncenelor subțiri, firele de păr crescute sub piele sunt comune, deoarece se rup atunci când încerci să le înlături și încep să crească pe sub stratul de piele. În acest caz, pielea crește peste pori și acoperă firul de păr, ceea ce are drept consecință apariția bubițelor roșii. Dacă sub piele rămân fire de păr și bacterii, există riscul să apară coșuri. Părul sub piele nu poate fi prevenit de cele mai multe ori, însă poți reduce riscul smulgând firele de păr cât mai aproape de rădăcină, în sensul creșterii acestora.

femeie cu sprancene subtiri

Probabilitate mare de infecții

Pensarea excesivă a sprâncenelor îți lasă porii deschiși și expuși potențialelor elemente vătămătoare. Folosirea pensetelor care nu sunt dezinfectate poate duce la transferarea bacteriilor pe suprafața pielii, ceea ce duce mai departe la infecții. Este bine ca înainte să te pensezi să dezinfectezi penseta și uneltele folosite în acest proces cu alcool sanitar. Acest gest te va ajuta să reduci șansele de infecții bacteriene. Dacă infecția apare, iar zona sprâncenei este inflamată, mergi la medic pentru un tratament adecvat. Nu stoarce și nu atinge zona respectivă până nu este văzută de un doctor.

Foliculii de păr sunt afectați

Pensarea sprâncenelor poate afecta foliculii de păr. Aceștia din urmă sunt responsabili pentru creșterea firelor de păr, iar afectarea permanentă a acestora face ca părul care lipsește să nu mai crească la loc. Dacă nu ți-ai ales încă o formă permanentă a sprâncenelor, această afecțiune poate fi periculoasă pentru aspectul tău. Încearcă să nu schimbi forma sprâncenelor atunci când te pensezi și să aștepți ca sprâncenele tale să crească complet înainte de a le pensa din nou.

Apar afecțiuni în zona ochilor

Deși puține dintre noi ne gândim la rolul natural pe care sprâncenele îl au, devenim conștiente de acest lucru atunci când începem să avem probleme cu ochii. Sprâncenele, mai întâi de toate, au rolul de a opri murdăria și bacteriile din zona frunții să ajungă în ochi. Totuși ele sunt doar prima barieră, a doua fiind reprezentată de gene. Sprâncenele subțiri pot permite bacteriilor să ajungă mai repede în ochi, mai ales în timpul activităților fizice intense. Pentru a evita astfel de neplăceri, încearcă să îți păstrezi sprâncenele naturale, cât mai dese.

Așadar, sprâncenele subțiri nu îți afectează doar aspectul, ci și starea generală de sănătate. Ține cont de aceste sfaturi și ai grijă de tine.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează
În ce loc îți este sortit să mori?
Incepe quiz
În ce loc îți este sortit să mori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.