Tratament cu laser pentru acnee

Geanina Ichim

In contextul in care acneea este o afectiune des intalnita in special in randul adolescentilor si nici persoanele adulte nu sunt ferite de aceasta boala, tratamentul cu laser pentru acnee reprezinta o solutie salvatoare. In general, acneea poate fi cauzata de secretiile prea mari de sebum ale glandelor sebacee, care sunt stimulate, la randul lor, de disfunctiile hormonale. Aceste uleiuri produse de glandele sebacee lucreaza la nivelul porilor si determina aparitia acneei sau a cosurilor.

Tratamentul cu laser - remediu pentru acnee


Uneori aceasta afectiune duce la crearea unui mediu prielnic microbilor si bacteriilor, care, daca se dezvolta la nivelul pielii pot cauza inflamatii si durere. Unul dintre cele mai utilizate leacuri in acest sens este tratamentul cu laser pentru acnee, care te poate scapa definitiv de neplacutele cosuri, inflamatii si cicatrici de la nivelul pielii.

Nu foarte multa lume stie ca "laser" este abrevierea pentru "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation", care inseamna, in limba romana, "amplificarea luminii prin stimularea emisiei de radiatii". Asadar, un tratament cu laser pentru acnee implica utilizarea unei lumini speciale si puternice care patrunde in fiecare strat al acneei, cu scopul de a curata porii infectati.

Practic, laserul poate distruge bacteriile si glandele care secreta sebuum in exces. Totusi, eficienta unui tratament cu laser pentru acnee depinde de mai multi factori, printre care se numara chiar si profesionalismul dermatologului sau al chirurgului care efectueaza procedura. Uneori aceasta operatie poate necesita mai multe sesiuni, deoarece este posibil ca glandele afectate sa nu poata fi distruse de la prima interventie.

Acneea poate fi o problema chiar si dupa disparitia sa, intrucat se intampla destul de des ca persoana afectata sa ramana cu niste cicatrici destul de urate, care sunt rezultatul unui proces natural de vindecare. Si in acest caz tratamentul cu laser este una dintre cele mai eficiente metode de a te scapa de inesteticile cicatrici, datorita preciziei si eficientei acestei proceduri.

Tratamentul cu laser LLLT

O metoda inovativa si extrem de eficienta in tratarea acneei este tratamentul cu laser de slaba intensitate, cunoscut sub denumirea de LLLT (low level light therapy). Acest procedeu face minuni in chirurgia estetica, fiind utilizat in tratarea acneei, a cosurilor, a cicatricilor, dar si pentru remodelarea corporala si slabit.

Acest tip de terapie este unul non-invaziv, care se efectueaza la nivel local. Printre principalele avantaje pe care procedeul LLLT le aduce se numara faptul ca nu afecteaza intr-un mod negativ sanatatea pielii si nici nu are efecte secundare.

Stim cu totii ca multa lume se teme de interventiile chirugicale cu laser, deoarece lumina si radiatiile puternice pot provoca adesea reactii adverse si pot duce chiar la aparitia unor boli grave, precum cancerul de piele. Tocmai de aceea tratamentul cu laser LLLT este o metoda binevenita, pentru ca nu exista riscul ca acesta sa determine aparitia unor afectiuni secundare.

Cum actioneaza? Procedura LLLT curata si vindeca porii infectati prin intermediul unor diode cu lungimi de unda sub 1000 nmr, care patrund in piele pana la nivelul celulelor, stimuland substante precum histamina, bradichinina si serotonina. Prin intermediul acestora  metabolismul celular si structura celor din corp se vor dezvolta si regenera, iar cicatricile isi vor reduce din dimensiuni. Acest tratament este destul de eficient si rapid, insa durata sa efectiva difera de la un pacient la altul, in functie de gravitatea acneei.

Practic, razele laser patrund in piele si ard primul strat al acesteia (stratul infectat cu acnee), distrugand suprafata afectata si accelerand procesul de vindecare a porilor. Pielea se reface in decurs de 3 pana la 5 zile, avantajul tratamentului cu laser constand in faptul ca impiedica obturarea porilor si, implicit, aparitia de noi cosuri. 

Laserul de joasa intensitate este foarte sigur, o marturie in acest sens fiind utilizarea lui de mai bine de 30 de ani, perioada in care nu au fost reclamate accidente. Totusi, laserul cu intensitate joasa presupune cunostinte minime in utilizare. Pentru ca laserele stimulatoare au o raza foarte puternica care afecteaza grav retina, se va evita contactul cu ochii in timpul tratamentului.

Articolul urmator Zinc pentru acnee: cât de eficient este și cum îl folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.