Nu Skin

Cum cureţi genele false

Sorina Corneanu

Genele lungi și frumoase pot schimba complet lookul unei femei. Iar doamnele știu asta și se bazează pe puterea genelor false, mai ales atunci când își doresc o privire mai expresivă, iar genele naturale nu le prea ajută. Pentru că genele false au devenit atât de uzuale, dar pot fi uneori scumpe, e firesc să îți dorești să le porți de mai multe ori. Iar acest lucru este posibil, mai ales acum, când există o varietate de opțiuni pentru curățarea și întreținerea acestora.

Iată cum poți să îți cureți genele false pas cu pas!

Demachierea genelor false cu ajutorul unei dischete demachiante

Înainte de a începe curățarea genelor false, este foarte importantă demachierea corectă. Curăță foarte bine machiajul. Spală-te bine pe mâini cu apă caldă și cu săpun antibacterian. În felul acesta eviți împrăștirea bacteriilor pe genele false și o posibilă infecție a ochilor. După ce te-ai asigurat că mâinile sunt perfect curate și uscate, începe să îndepărtezi genele false, de preferat utilizând cu grijă un bețișor de urechi sau o pensetă, pentru a nu le deteriora.  

Vezi cum să îți păstrezi genele false mai mult timp și cum să le repari în câțiva pași simpli!

Folosește o dischetă demachiantă înmuiată în soluție de îndepărtare a machiajului, pentru a șterge cu mișcări foarte atente genele false. Curățarea trebuie făcută de-a lungul genelor, de la bază către vârf, până când ești sigură că tot machiajul a fost îndepărtat, iar genele false sunt perfect curate. Repetă procedura și pe cealaltă parte a genelor. Acordă câteva minute curățării genelor. Atunci când le așezi în cutiuță, trebuie să fii sigură că sunt curate și dezinfectate.

Nu uita să verifici cu atenție dacă a mai rămas lipici la capătul genelor, iar dacă găsești urme care au scăpat la curățare, înlătură-le cu o pensetă subțire, trăgând delicat de la stânga la dreapta. Apoi folosește un bețișor de urechi pentru a curăța cu demachiant, încă o dată, baza genelor false.

gene false curatare

Curățarea genelor false cu ajutorul metodei „baia de alcool”

O altă metodă comodă de a curăța genele false o reprezintă „baia de alcool”. După ce ți-ai curățat bine mâinile cu săpun dezinfectant și apă caldă, îndepărtează genele cu grijă și introdu-le într-un recipient curat. În același recipient toarnă puțin spirt sau demachiant cu alcool, până când ai acoperit genele false. Apoi lasă-le acolo timp de 5 minute. Niciodată mai mult de 5 minute, pentru că se vor degrada. După ce genele au beneficiat de „baia” de alcool, poți începe să cureți blând, cu ajutorul pensetei, toate urmele de lipici care s-au desprins de la bază. Vei vedea cât de ușor vor putea fi curățate!

Folosind un bețișor de urechi înmuiat în demachiant sau în alcool, începe să cureți genele ca și cum le-ai da cu rimel. Dacă vei face acest lucru deasupra unui șervețel alb, vei observa exact când genele rămân perfect curate. La final, după curățare și baia de alcool, șterge bine genele false cu vată sau o dischetă demachiantă, pentru a rămâne perfect uscate. 

gene false

Cu puțină răbdare și produsele potrivite, poți folosi genele false cât mai mult timp, fără să te temi de infecții ale ochilor!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!