Opt greșeli de evitat pentru o demachiere corectă

Opt greșeli de evitat pentru o demachiere corectă
Redactor Alexa Galgau
Duminică, 22.05.2016

Cuprins

Demachierea nu este chiar cea mai plăcută parte a ritualului tău de frumusețe, dar nu trebuie niciodată să sari peste ea, dacă vrei să ai un ten curat și frumos. Puține femei știu că fac o mulțime de greșeli când dau jos stratul de machiaj, punând astfel în pericol sănătatea tenului și riscând să își facă mai mult rău decât bine.

Astăzi îți dezvăluim câteva greșeli comune pe care trebuie să le eviți pentru o demachiere corectă!

Demachiere corectă: opt greșeli de evitat

1. Uneori ți-e prea lene să te demachiezi. Orice femeie care s-a întors acasă târziu, fie de la muncă, fie din club, știe cât de greu poate să fie uneori efortul de a da jos machiajul. Uneori, nu vrei decât să te arunci în pat și să uiți de tot. Cea mai frecventă greșeală făcută de femei la acest capitol este tocmai săritul peste demachiere. Indiferent de oră sau de cantitatea de fard ori de mascara, machiajul trebuie întotdeauna curățat cât mai bine de pe față, altfel riști să ai erupții acneice chiar a doua zi. În plus, dacă repeți greșeala, chiar și din când în când, vei favoriza apariția ridurilor și vei avea un ten cu aspect obosit. 

2. Folosești doar șervețele demachiante. În vreme ce acestea par într-adevăr să fie o soluție rapidă și eficientă, trebuie să știi că ele nu curăță tenul așa cum ar trebui. Ar trebui să le folosești fie pentru a scoate primul strat de machiaj, fie în călătorii, când e greu să scoți din bagaj întreaga trusă de cosmetice.

3. Ștergi greșit stratul de mascara. Cele mai multe femei pun discheta demachiantă pe pleoapă și o trag în direcția tâmplelor, ceea ce este foarte dăunător pentru gene. Dacă ai acest obicei, e posibil ca în câțiva ani să plângi după genele pe care le aveai cândva. Pentru o demachiere corectă, închide ochii și șterge genele în direcția lor de creștere. 

4. Cureți buzele la sfârșit. Indiferent de tipul de ruj pe care îl folosești, fie el deschis sau închis la culoare, trebuie să îl cureți primul, înainte de a te ocupa de ochi și de ten, pentru că, oricât de atentă ai fi, tot vei ajunge să îl întinzi pe față, riscând astfel să murdărești tenul după tot efortul de a-l demachia. În plus, rujul poate bloca porii, favorizând apariția acneei.  

5. Nu demachiezi corect ochii. Ca de obicei, problema este lipsa de răbdare când te demachiezi. Ochii au nevoie de o atenție specială, nu doar pentru că riști să faci riduri cu ușurință în jurul lor, ci și pentru că poți să îi iriți și să îi afectezi grav cu toate produsele de machiaj dacă nu ai grijă. În primul rând, trebuie să ai grijă să nu mai rămână nici urmă de machiaj pe ochi, chiar dacă este nevoie să te demachiezi de două ori. Apoi, ține minte să folosești mișcări blânde, pentru că pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și poți să o rănești cu ușurință. Iată un truc util: pune substanța demachiantă pe dischetă, aplic-o pe pleoapă, ține ochii închiși câteva secunde și lasă demachiantul să acționeze puțin înainte de a-l șterge. Astfel, machiajul se va curăța mult mai ușor. 

6. Folosești bucăți de vată pentru demachiere. Vata este făcută din fibre mărunte, care nu doar că pot să ajungă cu ușurință în ochi, dar rănesc și pielea. Cele mai indicate pentru o demachiere corectă sunt dischetele demachiante, create special cu acest scop.

7. Te demachiezi o singură dată. O altă regulă importantă este să te demachiezi de două ori: o dată pentru a șterge machiajul, iar a doua oară pentru a te asigura că nu a mai rămas niciun reziduu pe față care ar putea să îți blocheze porii. Dacă aplici acest sfat, vei vedea că tenul tău va arăta mult mai fresh a doua zi.

8. Nu folosești aburul pentru a deschide porii. Nu trebuie să faci acest lucru chiar zi de zi, dar este indicat să încerci măcar de câteva ori pe săptămână. Îmbibă un prosop în apă fierbinte (ai grijă să nu te arzi), pune-l pe față după ce se mai răcește puțin și lasă-l câteva minute, pentru ca porii să se deschidă de la căldură. Apoi demachiază-te respectând sfaturile de mai sus și vei avea cel mai curat ten!

Acum știi ce presupune o demachiere corectă, așa că poți învinge cu ușurință erupțiile acneice și aspectul obosit și îmbătrânit al tenului!

Află mai multe și despre demachierea naturală!

Vezi si
8 tendințe de machiaj de încercat în toamna 2024
8 tendințe de machiaj de încercat în toamna 2024
Andreea Baluteanu | Duminică, 22.05.2016
Cuticule uscate: cauze și tratament
Cuticule uscate: cauze și tratament
Raluca Margean | Duminică, 22.05.2016
Tatuajele maori: ce sunt și cum le alegi
Tatuajele maori: ce sunt și cum le alegi
Raluca Margean | Duminică, 22.05.2016
Articolul urmator »
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează
Raluca Margean | Luni, 08.01.2024
Incepe quiz
Ce greseli faci in pat?
Ce greseli faci in pat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Ne găsești pe