Cum îți îngrijești părul iarna: sfaturi de la specialiști

Cum îți îngrijești părul iarna: sfaturi de la specialiști

Redactor Alexa Galgau

Bătăile cu zăpadă și frigul revigorant de afară sunt „ingrediente” nelipsite ale sezonului rece, însă, în vreme ce ele ne aduc bucurie în suflet, ne afectează în același timp pielea și părul. Ambele suferă mult pe timp de iarnă, iar părul este cu atât mai supus degradării dacă punem la socoteală temperaturile mari la care îl expunem prin uscare sau prin coafare. Cu cât părul este mai uscat, cu atât se rupe mai ușor și are un aspect mai nesănătos. Din fericire, există destule soluții pentru îngrijirea părului pe timp de iarnă, pe care trebuie să le știe orice femeie!

Îngrijirea părului pe timp de iarnă

Trebuie să avem cât mai multă grijă de părul nostru încă de când suntem tineri, pentru a ne putea bucura de o podoabă capilară de invidiat cât mai mult timp. În timpul iernii, avem nevoie de o îngrijire și mai riguroasă a părului, deoarece vremea aspră îl poate afecta, contribuind la degradarea lui. Ține cont de următoarele sfaturi simple pentru a avea un păr mătăsos și sănătos pe perioada iernii:

1. Hidratează-l cât poți de mult. Hidratarea în cazul părului, ca și în cazul pielii, vine atât din exterior, cât și din interior. Atunci când este frig afară, nu ni se face la fel de frecvent sete ca atunci când este cald și, prin urmare, ajungem să bem mult mai puțină apă decât ar trebui, iar acest lucru ne afectează atât sănătatea, cât și aspectul fizic. Așadar, este important să bei suficiente lichide, chiar dacă nu simți că îți este sete. Totodată, părul trebuie hidratat cât mai mult și din exterior, iar pentru aceasta nu este suficient să folosești produse cosmetice hidratante, ci și să apelezi la măști pentru păr din ingrediente naturale, deoarece acestea hrănesc foarte bine firul de păr, fără a-l expune la substanțe chimice.

2. Nu te spăla foarte des pe cap. Dacă ai obiceiul să îți speli părul zi de zi, pe timp de iarnă este cazul să o faci mai rar, pentru că riști să îți usuci foarte tare podoaba capilară. Atunci când te clătești, folosește numai apă călduță, nu fierbinte, pentru că și aceasta contribuie la degradarea părului.

3. Folosește un șampon mai puțin agresiv cu părul tău. Chiar dacă pe piață există nenumărate formule de șampoane cu efecte „miraculoase”, adevărul este că multe dintre ele sunt pline de substanțe chimice care afectează părul în timp și îl degradează și mai mult dacă vremea este foarte friguroasă. De aceea, specialiștii recomandă să alegi produse care conțin mai multe substanțe naturale sau să apelezi la șamponul pentru copii, care nu este nici pe departe atât de agresiv cu podoaba ta capilară.

4. Consumă alimente bogate în vitamine. Iarna avem tendința de a consuma alimente mai grele, pentru că este atât de frig. Adesea uităm de salate și de fructe, care sunt consumate mult mai mult vara. Pentru îngrijirea corectă a părului pe timp de iarnă, este esențial să ai o alimentație adecvată și să nu privezi organismul de vitaminele esențiale, care ajută pielea și părul să fie sănătoase. Consumă cât mai multe legume și fructe proaspete, chiar dacă iarna nu ai la fel de multe opțiuni ca pe timp de vară.

5. Consumă mai multe proteine. Este important ca proteinele să nu provină doar din carne, ci și din alte surse sănătoase, precum leguminoasele, lactatele slabe sau ouăle. O dietă bogată în proteine întărește firul de păr și îl ajută să reziste temperaturilor scăzute.

6. Mănâncă alimente bogate în zinc. Zincul este un mineral esențial pentru sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. O deficiență de zinc poate să cauzeze scăderea calității proteinelor care intră în alcătuirea foliculilor de păr, rezultând în căderea părului și în degradarea profundă a acestuia. Dacă vrei să ai un păr mai rezistent, consumă alimente foarte bogate în zinc: scoici, fructe oleaginoase, ouă, năut, cartofi dulci și spanac. Aceste bunătăți conțin multe alte minerale și vitamine care îți vor face părul mai puternic.

PERFECTIL tablete 43,60 Lei

Un ajutor de nădejde în îngrijirea părului îl primești și de la suplimentele alimentare dedicate podoabei capilare. Perfectil, de la vavianpharma.ro, conține un amestec unic de vitamine, minerale și extracte din plante, cum ar fi vitamina D, vitamina E, vitamina C, aproape tot complexul de B-uri, magneziu, fier,  zinc și cupru. Toate acestea sunt hrană pentru foliculii de păr.

Acțiunea Perfectil nu se limitează doar la podoaba capilară, ci ajută și hrănirea stratului dermic și a patului unghial prin intermediul sistemului circulator.

Aceste sfaturi simple pentru îngrijirea părului pe timp de iarnă te vor ajuta să ai un păr fin și mătăsos chiar și pe cele mai crunte geruri.

Descoperă cinci coafuri și tunsori în tendințe pentru părul tău în sezonul rece!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.