Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cum îți vopsești părul cu cretă

Alexa Galgau

Dacă cochetezi de mult timp cu ideea de a încerca o culoare de păr mai îndrăzneață, dar nu ai putut până acum din cauza jobului sau pentru că ți-a fost teamă că vei ieși prea mult în evidență, avem o veste bună pentru tine: există o soluție pentru a-ți colora temporar părul în nuanțe neobișnuite! Dacă ai părul blond sau într-o nuanță deschisă de șaten, te numeri printre norocoasele care pot folosi cretă specială pentru a-și colora părul în cele mai interesante nuanțe!

Iată cum să obții cel mai frumos păr vopsit cu cretă!

 

A photo posted by Kerry Meredith (@kerry_meredith) on

Păr vopsit cu cretă pas cu pas

Multe femei și-ar dori să încerce tot felul de culori neobișnuite pentru păr, însă puține au curajul, pentru că nu vor ceva permanent, ci doar să facă o mică nebunie pe care să nu o regrete. Tocmai de aceea au apărut diverse produse pentru colorat părul temporar, iar creta pentru vopsit părul este unul dintre cele mai populare astfel de produse, pentru că se foloseșțe foarte ușor, nu îți distruge părul și dispare după circa două spălări. Așadar, dacă ai chef în weekend să îți faci părul precum personajul Harley Quinn, dar luni, când te întorci la muncă, nu vrei să atragi atenția șefului, acum este perfect posibil acest lucru!

Cumpără-ți din magazinele online sau din magazinele de cosmetice cretă specială pentru colorat părul. Nu folosi niciodată cretă colorată obișnuită, pentru că aceea îți va distruge părul și nu îl va colora așa cum te aștepți. După cum am spus, dacă ai părul deschis la culoare sau dacă ai șuvițe, culorile se vor vedea mult mai bine decât pe un păr închis. Ține cont și de faptul că nu îți poți colora tot păr cu cretă, ci mai degrabă poți să colorezi vârfurile sau șuvițe. Pentru a-ți face tot părul, ar trebui să iei șuviță cu șuviță, ceea ce ar dura ore în șir, iar rezultatul s-ar putea să nu fie la fel de estetic. Totodată, este important să îți coafezi părul înainte de a aplica nuanța dorită cu cretă, pentru că nu vei putea să îl aranjezi prea ușor după tot acest proces.

Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi dacă vrei să ai părul vopsit cu cretă:

1. Pune un prosop în jurul umerilor, ca să nu îți pătezi hainele cu cretă. Taie o bucățică de cretă și pune-o într-un recipient cu 100-200 ml de apă călduță (sau mai puțină, pentru o culoare mai intensă). Amestecă în soluție cu o pensulă, apoi aplică pe șuvițe culoarea dorită.

2. Odată ce ai realizat primul strat de culoare, ia bucata de cretă din apă și trece-o peste șuviță. Cu cât dai mai mult părul cu cretă, cu atât va fi mai aprinsă culoarea. Așadar, dacă vrei o culoare pastelată, nu insista foarte mult cu acest pas.

3. După ce se usucă șuvițele, scutură-le ușor pentru a elimina excesul de cretă. Culoarea va rămâne vibrantă până te speli pe cap... sau până la prima ploaie! Este bine să eviți pieptănarea șuvițelor respective, pentru că se va duce din culoare. Ca să fii sigură, nu purta bluze deschise la culoare foarte scumpe când ai părul vopsit cu cretă, pentru că, deși în mod normal nu se întâmplă, există situații în care creta poate păta.

4. Dacă vrei ca nuanța să reziste mai mult, poți să folosești ondulatorul sau placa de păr, după ce ți-ai uscat în prealabil părul.

5. În cazul în care vrei să îți vopsești tot părul cu cretă, va trebui să ai mai multă răbdare, pentru că va dura mai mult. În primul rând, va trebui să îți umezești tot părul. Părul absoarbe mult mai bine culoarea cretei dacă este umed. Împarte părul în secțiuni și apoi în șuvițe de câțiva centimetri și începe să vopsești de la rădăcină înspre vârf cu o bucată de cretă, frecând creta de șuvița respectivă. Apasă ușor și doar de câteva ori dacă vrei o culoare pală sau mai puternic și de mai multe ori dacă vrei o culoare intensă.

 

A photo posted by Yas Mina Von Tease (@yasloves) on

 

 

A photo posted by Wayfarer (@wayfarer_fashion) on

 

Părul vopsit cu cretă este cea mai bună soluție dacă vrei să ai un hairstyle special, dar nu vrei ceva permanent, ci doar o mică nebunie de weekend sau de vacanță! Cu ajutorul cretei poți obține și câteva dintre culorile care se poartă toamna aceasta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!