Cum să ai un păr cu mai mult volum

Cum să ai un păr cu mai mult volum

Angelica Craciuneanu

Toate visăm să avem un păr bogat și cu volum, indiferent dacă îl purtăm lăsat pe spate, prins în coadă sau împletit. Din păcate, natura nu a fost generoasă cu toate femeile și unele dintre noi trebuie să ne străduim mai mult pentru a obține efectul de volum.

Din fericire există mai multe trucuri pe care le putem folosi pentru a avea păr cu volum, iar partea cea mai bună este că toate ne sunt la îndemână și sunt ușor de aplicat.

Iată ce poți face folosindu-te de perie și de câteva obiecte pe care le ai sigur în casă pentru a obține păr cu volum!

Cele mai bune trucuri pentru un păr cu volum

Periază părul doar după ce este uscat

Pentru a avea păr cu volum este important în primul rând să ai un păr sănătos. Așa că, pentru a nu-l deteriora prin uscare, ajută-te de degete atunci când îți usuci părul, nu de perie sau de piaptăn. Usucă-l șuviță cu șuviță, ridicându-l de la rădăcină, și ține uscătorul în partea de jos pentru a crea presiune. Abia după ce e uscat tot părul folosește o perie rotundă pentru a oferi mai mult volum.

Blondă care se piaptana

Folosește o clemă de păr pentru o coadă cu mai mult volum

Dacă ți se pare că atunci când îți legi părul într-o coadă simplă aceasta este banală și arată rău pentru că nu are volum, iată un truc simplu. Începe prin a strânge părul într-o coadă obișnuită, apoi separă o șuviță mai mare, din partea de sus (aproximativ un sfert din păr), și strânge-o cu o clemă. Lasă șuvița selectată să cadă peste, pentru a ascunde clema. Acest truc simplu va dubla volumul cozii tale.

Obține volum folosindu-te de elasticul de păr

Un alt truc util pentru a avea o coadă cu volum presupune folosirea unui elastic de păr. Procedeul este foarte simplu. Strânge părul într-o coadă la spate, leagă-l cu elastic, iar la sfârșit scoate o șuviță (cam un sfert din tot părul) pe sub o parte din elastic, astfel încât să cadă peste restul cozii.

Coadă cu volum

Usucă părul prins în coc pentru mai mult volum

Îți dorești să ai păr cu volum, dar nu ai timp pentru să îl aranjezi? Iată o soluție foarte simplă! După ce te-ai spălat pe cap, strânge-ți părul în două cocuri simple la tâmplă, dă-l cu fixativ și apoi usucă-l cu uscătorul. Așteaptă câteva minute să se răcească și apoi desfă cocurile. Vei fi impresionată de rezultat!

Șamponul uscat conferă volum părului

Există mai multe produse cosmetice pentru a da volum părului, dar șamponul uscat este perfect. Pentru rezultate foarte bune este important să-l aplici corect. Astfel, ia fiecare șuviță în parte și aplică șamponul la rădăcină și apoi tapează-l puțin. La sfârșit aplică fixativ pentru un efect de durată.

Fată care aplică șampon uscat pe rădăcini

Volum pentru coada împletită

Cozile împletite sunt foarte comode și potrivite pentru numeroase ocazii, dar dacă nu au volum, rezultatul poate fi un fiasco. Iată un truc simplu pentru o coadă împletită cu volum: după ce ai împletit părul, începe să tragi puțin firele de păr pentru a oferi volum. Începe de la vârful cozii spre rădăcină, iar la final folosește fixativ.

Coadă împletita cu volum

Usucă părul după ce l-ai aranjat

După ce ți-ai aranjat părul, nu ezita să-l usuci cu foehnul. Lasă capul în jos și aplică aer cald în special la rădăcină. În acest fel vei ajuta la fixarea mai bună a produselor de păr pe care le-ai folosit și vei obține volum.

Cărarea pe o parte este un truc perfect pentru păr cu volum

Dincolo de produsele de styling pentru volum pe care le poți folosi, un truc simplu este și schimbarea cărării. Deși poate părea un detaliu minor, acest lucru te poate ajuta să obții un păr cu volum în doar câteva secunde.

Fată cu cărare pe o parte

Cel mai simplu îți schimbi cărarea atunci când părul este umed. Folosește-te de degete pentru a face cărarea pe o parte și apoi usucă părul de la rădăcină, în sensul opus cărării, pentru a da volum.

Folosește spumă de păr pentru volum

În zilele în care nu ai timp să te speli pe cap, să te usuci cu foehnul și să te aranjezi, dar îți dorești o coafură cu volum, apelează la spumă. Aplic-o cu mâna pe rădăcinile părului uscat, tapează puțin fiecare șuviță și asta e tot. Rezultatul nu va fi doar rapid, ci și extrem de eficient.

Păr cu volum obținut cu spumă

Părul cu volum se poate obține destul de simplu, dar nu uita să îți îngrijești podoaba capilară atunci când te speli pe cap și să folosești măști pentru întărirea firului.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.