Cum să alegi cea mai bună culoare de vopsea de păr pentru tine

Cum să alegi cea mai bună culoare de vopsea de păr pentru tine

Redactor Divahair.ro

Culoarea părului pentru o piele deschisă”, „Culoarea părului pentru nuanța pielii închise”. Astfel de căutări specifice sunt naturale pentru oricine face primul pas către schimbarea culorii părului. Cu toate acestea, tenul nu este suficient pentru a te ajuta să alegi culoarea potrivită a părului.

Subtonul pielii tale, culoarea ochilor tăi, ce tonuri ar trebui să reflecte părul tău, precum și obiectivul de culoare a părului pe care vrei să îl obții sunt câțiva dintre ceilalți factori care trebuie luați în considerare înainte de a alege o nuanță de vopsea de păr din diagrama culorilor părului.

femeie cu par vopsit

Cum să aflați subtonul pielii tale

Majoritatea oamenilor își descriu tenul doar în ceea ce privește nuanța sa, adică deschisă, medie sau întunecată. Cu toate acestea, straturile de piele ascunse sub epidermă conferă tenului o nuanță „caldă” sau „rece”.
Iată câteva modalități de a identifica tonurile pielii tale. S-ar putea să ai nevoie de o a doua opinie pentru a te ajuta să decizi.

Uită-te la pielea ta – Examinează-ți pielea îndeaproape într-o oglindă, într-o cameră bine luminată. Ar fi mai bine să faci acest lucru în lumină naturală. Încearcă să cauți tonuri de aur / galben sau roz / albastru. Dacă pielea ta are nuanțe galbene, ai un ton cald. O nuanță roză ar însemna un ton rece. Dacă nu-ți dai seama cu adevărat, atunci s-ar putea să ai un ton neutru.

Verifică-ți încheieturile – Uită-te atent la culoarea venelor tale. dacă ele par a fi albastre sau violete, atunci ai un ton rece. Dacă venele tale arată verzi, ai tonuri calde. Dacă nu poți decide ce culoare este dominantă, poți fi neutru.

Poartă niște bijuterii – Ia-ți bijuteriile preferate din argint și aur și pune-le pe piele. Dacă arăți mai bine în argintiu, culoarea pielii tale este rece, iar dacă arăți mai bine în bijuteriile din aur, culoarea pielii tale este caldă. Dacă arăți la fel de bine în ambele, este posibil să ai subtonuri neutre.

Examinează-ți ochii – Dacă irisul tău are mai multe specificații albastre și verzi în ochi, subtonul tău este rece, în timp ce mai multe pete maro sau auriu înseamnă că subtonul tău este cald.

În ceea ce privește alegerea de vopsea de păr, trebuie să alegi o nuanță din diagrama de culoare a părului care să îți neutralizeze tonul. Deci, dacă ai un ton rece, trebuie să găsești nuanța caldă a culorii părului ales. Dacă ești neutru, poți alege orice culoare a părului, deoarece atât nuanțele reci, cât și cele cu tonuri calde vor arăta excelent.
Cele mai bune nuanțe de colorare a părului pentru tonuri calde și reci ale pielii

Culori de păr blond

  • Nuanțe reci ale blondului pentru tonuri calde ale pielii: blond șampanie, brond, blond căpșuni
  • Nuanțe calde ale părului blond pentru tonuri reci ale pielii: blond auriu, blond miere, caramel

Culori de păr brun

  • Nuanțe de păr maro rece pentru tonuri calde ale pielii: maro cenușă, maro ciocolată, espresso, maro închis rece
  • Nuanțe calde ale părului maro pentru tonuri reci ale pielii: mahon, castaniu, maro butterscotch, maro deschis

Culori de păr rosii

  • Nuanțe de păr roșu rece pentru tonuri calde ale pielii: vișiniu, cireș, roșu intens
  • Nuanțe de păr roșu cald pentru tonuri reci ale pielii: ghimbir, cupru, castaniu

Cum să alegi culoarea de vopsea de păr potrivită

Când cauți culoarea potrivită de vopsea de păr pentru părul tău, trebuie să găsești o nuanță care să se potrivească cu tonul natural al pielii tale, să îți scoată în evidență cea mai bună trăsătură și să se potrivească personalității tale. Factorul determinant în selectarea unei culori de vopsea de păr este subtonul pielii tale, despre care am vorbit în detaliu în cele de mai sus.

Alegerea culorii părului nu poate fi redusă la lucruri simpliste precum a alege între negru, maro sau roșu. Numai în arborele de culoare blondă a părului poți alege dintre blond platinat, blond deschis, blond bej, blond argintiu, blond miere, blond murdar și multe altele. Dacă ești nelămurită ce culoare de vopsea de păr să alegi, poți consulta un stilist profesionist pentru a afla nuanța potrivită pentru tine.

Articolul urmator
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.