Cum să te dai cu deodorant ca să reziste mai mult

Cum să te dai cu deodorant ca să reziste mai mult

Sorina Corneanu

Vara, mai mult decât oricând, încercarea de a face deodorantul să reziste mai mult e de interes general. Indiferent cât te străduiești, cel mai adesea deodorantul pur și simplu nu durează mai mult de câteva ore, iar încă o jumătate de zi, cel puțin, nu faci decât să te simți inconfortabil.

Din fericire, există modalităti de a evita petele galbene de transpirație, tricourile umede și senzația de disconfort, fără sacrificii.

Potrivit lui Chris Putman, un designer care realizează deodorante, există câteva lucruri pe care le poți face pentru ca hainele să rămână uscate și fără miros neplăcut. „Cum să te dai cu deodorant ca să dureze? Cel mai important: nu exagera, mai mult deodorant nu este neapărat o soluție mai bună împotriva transpirației”, spune acesta.

Cum să te dai cu deodorant astfel încât efectele acestuia să fie de durată

Deodorantele ajută la reducerea bacteriilor care pot provoca mirosurile neplăcute și pot conține parfum pentru un miros plăcut al pielii, în timp ce antiperspirantul merge cu un pas mai departe și reduce cantitatea de transpirație, Așadar, de acum ar trebui să încerci să folosești un antiperspirant. Acesta va dura până la de două ori mai mult în lupta cu transpirația și, totodată, are și un miros plăcut. Dacă nu vrei să renunți la vechiul produs pe care îl foloseai, e în regulă să le aplici pe amândouă, în cantități echilibrate, cu singura condiție ca la primul contact cu pielea să fie folosit antiperspirantul. 

Înainte de a folosi un antiperspirant, pielea trebuie să fie perfect curată și uscată. Altfel, în contact cu alte bacterii, umezeală sau pilozitate, acesta va rezista considerabil mai puțin. Dacă te lupți cu transpirația excesivă, pudra de talc, aplicată înainte să folosești antiperspirantul, poate fi de mare ajutor. Alege una mentolată!

Probabil ai observat că în unele haine transpiri mai ușor. E bine să fii atentă la acest aspect și să le alegi pe cele care te avantajează. Materialele sunt și ele foarte importante, iar un lucru încă necunoscut, spune Chris Putman, este acela că unele haine au o croială care favorizează îndepărtarea deodorantului. Încearcă să alegi haine cu mânecă scurtă, puțin mai largă, și evită materialele dure și cusăturile rigide. 

Vezi cum îți poți prepara un deodorant natural la tine acasă!

Folosește antiperspirantul când mergi la culcare. Deși poate părea inutil, în timpul nopții corpul transpiră în cantități insesizabile, însă suficiente încât să atragă în piele antiperspiratul și să-l transforme într-o barieră împotriva transpirației de a doua zi. Astfel, se blochează o mare cantitate din transpirația de a doua zi! Chiar dacă dimineața faci duș și folosești din nou deodorant, cel aplicat înainte de culcare a format deja bariera împotriva transpirației și te vei bucura de o zi cu mai puține griji! 

Când folosești antiperspirantul, aplică-l pe întreg brațul. Nu e ceva nou, dar e ceva ce poate nu te-ai gândit să încerci până acum. Chris Pullman susține că astfel se blochează circulația transpirației în zona respectivă, pentru întreaga zi. Nu în ultimul rând, întotdeauna pulverizează de la distanță.

În caz că te-ai întrebat vreodată cum să te dai cu deodorant ca să dureze mai mult, acum ai cele mai eficiente trucuri la îndemână. Dacă vei ține cont de ele, transpirația va deveni un mit, iar tu te vei putea bucura întreaga zi de o piele uscată și cu miros plăcut, fără să îți mai faci griji pentru senzația de umezeală a pielii și petele care apar pe cămașă. E bine să iei în calcul și varianta de a merge la medicul dermatolog, în cazul în care transpirația persistă, este abundentă și nimic nu o poate ține sub control. În astfel de cazuri, cel mai probabil aceasta ascunde alte afecțiuni, pe care nu e indicat să le ignori. 

Dacă ești în căutarea unui antiperspirant care chiar oferă protecție împotriva transpirației, alege Perspirex. Perspirex este un antiperspirant din categoria premium ce nu conține coloranți, conservanți artificiali, parabeni sau parfum, fiind dovedit clinic că asigură cea mai bună protecție împotriva transpirației și mirosului neplăcut. O singură aplicare de Perspirex oferă protecție de 3 până la 5 zile! Disponibil în farmacii și online, pe VavianPharma.ro. 

Perspirex, preț 58,31 de lei

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.