Cum să te machiezi cu tuș în funcție de forma ochilor

Cum să te machiezi cu tuș în funcție de forma ochilor

Sorina Corneanu

Paulina Buldumea

Articol revizuit de Paulina Buldumea

Specialitate
Make-up Artist
Despre
Sunt make-up artist de peste 16 ani si trainer de 9 ani, reusind in tot acest timp sa pun bazele scolii Paulina Buldumea Make-up School, de care sunt foarte mandra. In prezent, sunt si brand ambasador Kodi Professional Romania. De-a lungul timpului,...

Deși machiajul cu tuș poate părea, cel mai adesea, simplu de realizat acesta este, de fapt, o artă pe care nu toate femeile o deprind. Cele mai multe reprezentate ale sexului frumos, în încercarea de le face singure pe toate, cred că totul se rezumă la o linie trasată fără cusur. Realitatea ne spune, însă, altceva.

Important e să aplicăm un machiaj cu tuș în funcție de forma ochilor. Astfel se corectează micile defecte, ochiul iese, în mod corespunzător, în evidență și machiajul nu cade în kitsch.

Da, forma ochiului este primul aspect de care trebuie să ținem cont atunci când ne așezăm în fața oglinzii pentru a realiza machiajul!

Iată cum e indicat să realizezi un machiaj corect în funcție de forma ochilor!

Cum să te machiezi cu tuș dacă ai ochii migdalați

În cazul persoanelor cu ochii migdalați, makeup artistul Emily Oliver sugerează ca machiajul cu tuș să înceapă din colțul interior al ochilor, cu o linie foarte subțire trasată, să se continue cu o linie groasă, către colțul exterior al ochiului, și să se încheie cu un scurt vârf de codiță.

Nu complica machiajul cu alte linii și culori suplimentare! Dacă vrei umbre discrete, recurge la un ton cald și alege să-l aplici în josul colțului interior al ochiului.

Pentru mai multă inspirație și tehnică, îți oferim un tutorial care să îți fie alături, pas cu pas, în încercarea de a oferi o schimbare ochilor tăi!

Cum să te machiezi cu tuș dacă ai ochii rotunzi

Dacă ai ochii mici, cu formă opusă celor migdalați, linia ochiului va fi, din construcție, una foarte dreaptă și destul de scurtă. Pentru efectul dorit, de ochi alungit, puțin mai mare și, bineînțeles, expresiv, trebuie să mergi cu tușul pe linia ochiului și, la final, să o continui încă puțin și să o închei cu o coadă subțire îndreptată în sus.

Cum să te machiezi cu tuș dacă ai ochii mici

Cele mai multe persoane se plâng de faptul că au ochii mici. Machiajul pare fără efect, culorile nu sunt niciodată potrivite, privirea nu e niciodată suficient de pătrunzătoare.

Ce e de făcut? În primul rând, ochii mici sunt întâlniți la cele mai multe femei. Deși nu au mai multe pliuri și se confruntă cu o pleoapă destul de căzută, ochii mici pot fi adevărate comori. Totul ține de machiajul corespunzător. 

Trasează linia cu tuș exact pe forma ochiului tău. Secretul este simplu: la finalul ochiului, realizează o codiță tip coada rândunicii, și ochiul va fi cu totul altul. Pentru un plus de efect, poți încerca să conturezi și linia de jos, cu un dermatograf alb. Dermatograful alb are efect uimitor asupra ochiului, mărindu-l și oferindu-i un plus de expresivitate, conform Makeup.com.

machiaj ochi mici

Atenție: dermatograful negru, aplicat în josul ochiului, micșorează și mai mult! Așadar, evită-l!

Cum să te machiezi cu tuș dacă ai ochii îndreptați în jos

Dacă forma ochilor tăi este îndreptată în jos, ai nevoie de un machiaj care să înceapă cu o linie groasă, din colțul interior al ochiului. Asta recomandă makeup artistul Emily Oliver, susținând că linia groasă va fi primul pas în obținerea ochiului „ridicat”.

Apoi, ai grijă ca linia să se subțieze pe măsură ce ajungi în colțul exterior. Aici încape, fără probleme, puțin fard de pleoape, neapărat negru, aplicat în colțul exterior al pleoapei, pentru un efect suplimentar de ridicare a ochiului.

Cum să te machiezi cu tuș dacă ai ochii oblici

Dacă ai ochii oblici, o linie subțire, trasată perfect după forma ochiului, ar trebui să fie suficientă. Ești una dintre norocoasele care se pot lăuda, chiar și fără machiaj, cu o privire de felină. Poți adăuga pe pleoapă puțin fard discret, în nuanțe foarte deschise. Felicitări! Tocmai ai obținut un look cuceritor!

Foarte important: machiajul nu înseamnă cantități considerabile de fard, tuș și mascara. Nu înseamnă nici diverse combinații de culori, dacă nu discutăm despre mâna unui makeup artist care știe ce vrea să facă. Totul se rezumă la a ține cont de câteva date pe care ni le-a oferit natura: culoarea ochiului, forma acestuia și elasticitatea pleoapei.

Iată cum o simplă linie, trasată corect, poate schimba complet privirea și îți poate conferi, în întregime, un look diferit!

 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Masca de față cu lumină led: cum să o alegi corect
Masca de față cu lumină led: cum să o alegi corect
Ce rochie ți se potrivește în funcție de forma corpului?
Incepe quiz
Ce rochie ți se potrivește în funcție de forma corpului?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.