De ce bijuteriile sunt o investiție excelentă pe termen lung

De ce bijuteriile sunt o investiție excelentă pe termen lung

Redactor Divahair.ro

Daca îți plac bijuteriile, atunci sigur știi deja că pe lângă valoarea sentimentală, ele reprezintă și o investiție valoroasă pentru familia ta. În fiecare an, au loc licitații în întreaga lume în care diferite piese se vând cu sume incredibile. De exemplu, în 2017, un diamant Pink Star s-a vândut cu 57,3 milioane de lire sterline la Sotheby’s, în Hong Kong. Chiar dacă nu deții bijuterii atât de valoroase, este important să știi că majoritatea acestor piese care se vând la licitații nu au fost atât de scumpe în timpul achiziției inițiale. Asta ar trebui să îți dea o idee de ce bijuteriile rămân o investiție excelentă, care rezistă în timp. Iată alte câteva motive pentru care merită să investești în bijuterii de calitate.

O investiție pe termen lung

Aurul, diamantele, argintul și alte metale prețioase au o valoare care crește în timp. Dacă deții piese realizate din astfel de materiale, poți transforma oricând această apreciere a valorii lor în venituri suplimentare pentru tine și familia ta. În prezent, aurul și majoritatea celorlaltor metale prețioase reprezintă o investiție pe termen lung. Acesta este unul dintre motivele pentru care unele persoane sau familii scot la licitație piese atunci când prețurile sunt corecte și le pot aduce sume rezonabile în conturi.

bijuterii cu pietre semipretioase pe fundal negru

O pereche de cercei din aur pe care o cumperi astăzi se poate transforma într-o investiție foarte bună în câțiva ani, fie numai și prin aprecierea valorii metalului din care este realizată. Dacă nu te-ai gândit niciodată la bijuterii ca la o investiție pe termen lung, aruncă o privire la felul în care prețurile metalelor prețioase a evoluat de-a lungul anilor și vei constata că acestea continuă să crească chiar și în timpul recesiunilor și mai ales în perioada crizelor economice. Detalii aici!

Versatilitate

Dacă vrei să-ți transformi aprecierea pentru bijuterii într-o modalitate de a face o investiție sigură pe termen lung, e important să ai în vedere gama largă de opțiuni pe care o ai la îndemână. În primul rand, poți cumpăra bijuterii autentice de oriunde din lume. În al doilea rând, poți achiziționa orice fel de modele, de la piese de epocă până la creații contemporane, fără griji cu privire la rentabilitate. În ultimul rând, dar nu în cele din urmă, spre deosebire de alte tipuri de investiții, te poți bucura de ele în fiecare zi sau oricând alegi să o faci, purtând bijuteriile achiziționate. La fel ca investițiile în artă, bijuteriile îți oferă șsi o plăcere imediată, estetică, nu doar stabilitate financiară.

Stabilitate

Într-o economie locală și globală în care prețurile pentru aproape orice fluctuează imprevizibil, cele ale bijuteriilor se încăpățânează să rămână relativ stabile. Când leul și alte valute cunosc deprecieri, prețul aurului sau al diamantelor ramane, de cele mai multe ori, neafectat sau chiar înregistrează creșteri. De exemplu, în contextul crizei sanitare generate de coronavirus, dar și din cauza instabilității geopolitice, anul 2020 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru aur, deoarece investitorii s-au orientat preponderent către acest tip de activ considerat de mulți experți un refugiu pe o piață economică volatilă. Este adevărat că prețurile s-ar putea să nu crească repede, dar bijuteriile pe care le cumperi azi ar putea fi o moștenire prețioasă pentru copiii tai.

Atașament emoțional

Chiar dacă pentru marile firme de investiții, achiziția aurului este o tranzacție financiară, pentru cele mai multe dintre noi bijuteriile au o valoare sentimentală. Acest atașament emoțional face ca multe piese să treacă de la o generație la alta și valoarea lor poate crește considerabil în timp. Tocmai acest capital de emoții face bijuteriile să fie o investiție atât de prețioasă.

De obicei cumpăram bijuterii în momente speciale, tocmai pentru a păstra, într-un simbol prețios, amintirea unui eveniment care ne-a marcat. Dincolo de semnificația personală, nu uita că o bijuterie este și o investiție, așa că, atunci când cumperi o piesă prețioasă, fă-o cu grijă și cu gândul că ea poate asigura, la un moment dat, bunăstarea familiei tale.

Sursa foto: Pexels.com

Articolul urmator
Masca de față cu lumină led: cum să o alegi corect
Masca de față cu lumină led: cum să o alegi corect
Amatoare sau profesionistă? Doar o expertă în skincare răspunde corect la acest test!
Incepe quiz
Amatoare sau profesionistă? Doar o expertă în skincare răspunde corect la acest test!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.