De ce este importantă exfolierea pielii: sfaturi de la specialiști

De ce este importantă exfolierea pielii: sfaturi de la specialiști

Redactor Andreea Baluteanu

Imaginează-ți că ești un pictor și începi să schițezi lucrarea vieții tale pe o pânză deja aglomerată cu toate vechile încercări, reușite și eșecuri. Cum ar putea rezultatul final să fie altfel decât haotic, încărcat și aglomerat?

Lăsând analogiile artistice la o parte, cam așa se întâmplă și cu pielea ta. Alegând să așterni produse de îngrijire și de makeup pe un ten care nu a fost îndeajuns curățat de celulele moarte, cum ai putea avea succes? E imposibil! Secretul strălucirii, tinereții și prospețimii stă în acest gest aparent mărunt, dar atât de însemnat: exfolierea! Fii bună cu pielea ta și descoperă în rândurile de mai jos motivele pentru care nu trebuie să o lipsești niciodată de exfoliere!

Exfolierea, cadoul magic făcut pielii tale: 10 argumente în favoarea sa

Dacă ar fi să alegem un singur gest de makeup care să facă o diferență uriașă în aspectul dermului nostru, acela ar fi, fără urmă de îndoială, exfolierea. Îndepărtând celulele moarte de la suprafața pielii, nu numai că eliberezi tenul de depozitele asfixiante, permițându-i să strălucească mai fericit și mai liniștit, dar potențezi și eficacitatea tuturor produselor aplicate ulterior.

cada cu apa,  lumanare si produse de ingrijire

Dar, ca să fim mai concrete, iată mai jos motivele pentru care specialiștii insistă că trebuie să exfoliem pielea!

Pielea absoarbe mai ușor produsele aplicate ulterior. Dr Amalia Anghel, medic primar în dermatovenerologie și doctor în științe medicale, ne-a convins despre importanța exfolierii cu câteva cuvinte simple care ne-au mers direct la inimă: îndepărtarea celulelor moarte face pielea mai permeabilă. Degeaba cumperi cele mai bune produse de skincare dacă acestea nu pot trece de bariera de piele îngroșată care face ca întâlnirea magică să fie imposibilă.

Exfolierea lasă tenul mai neted și mai curat. Vei vedea cum, cu un gest simplu, spui adio depozitelor de piele îngroșată și scoți la iveală o piele nou-nouță, proaspătă și curată.

Pielea devine mai luminoasă după o exfoliere ca la carte. Nici nu e greu de înțeles de ce: celulele moarte estompează strălucirea naturală a pielii, „întunecându-te la față”, atât la propriu, cât și la figurat. Atunci când exfoliezi, pielea va radia.

Poate estompa petele pigmentare. Expunerea neprotejată la soare e principala cauză pentru care te confrunți cu decolorarea tenului, lipsă de uniformitate, pete pigmentare, melasmă sau pistrui. Atunci când elimini stratul superior, superficial, al dermului, vei revela o piele mai uniformă, cu un aspect mai tânăr și mai fresh.

Exfolierea elimină coșurile, punctele albe și punctele negre. Să ne întărim sufletește pentru a ne închipui un scenariu funest: atunci când producția de sebum întâlnește porii deschiși și adaugă și impurități și celule moarte, rezultatul este reprezentat de nesuferitele erupții de acnee. Eliminând murdăria, celulele moarte și sebumul în exces, deci trei părți din această ecuație, spui adio coșurilor, dar previi și formarea lor ulterioară. E o situație de tip win-win!

Exfolierea reduce mărimea porilor. Deși e adevărat că dimensiunea porilor e determinată genetic, poți să ajungi să o compromiți blocând porii cu amestecul de celule moarte și impurități de care îți povesteam mai sus. Exfoliază frecvent și porii tăi revin la mărimea normală.

Stimulează procesul de reînnoire celulară. Intrăm deja pe teritoriul chimiei avansate, dar merită. Atunci când ești foarte tânără, pielea „se schimbă la față” o dată pe lună, reînnoindu-se aproape integral. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, acest proces este îngreunat, dar îi poți da un boost eliminând tu celulele moarte prin exfoliere.

Exfolierea creează o bază impecabilă pentru machiaj. Te plângi că fondul acela de ten scump se așează ca un coșmar pe chipul tău? De vină pot fi depunerile îngroșate de piele sau celulele moarte, care conturează un fundal neuniform. Netezește-l cu o exfoliere.

Exfolierea e prietenă la cataramă cu bronzul… cu bronzul cel frumos. Vrei să scapi de autobronzant? Exfoliază pielea. Vrei să obții un bronz uniform? Asigură-te că ai mediul perfect, îndepărtând celulele moarte. Nu e așa că e simplu?

Terapie pentru trup și suflet. Numai 10% dintre românce recunosc că au un ritual de îngrijire a tenului, ceea ce ni se pare un procent alarmant. Exfoliind nu faci bine numai pielii, dar și minții și sufletului, căci conștientizezi că ai grijă de tine, îți redevii dragă și te relaxezi în profunzime.

Ritual vechi, strălucire nouă: mănușile exfoliante Nude sunt preferatele noastre

Nude is a Mood: ca să fim sincere, numai acest simplu cuvânt ne duce cu gândul la delicatețe, feminitate și gingășie. Și, mai ales, la bunătate, căci, așa cum ți-am mai spus, e vital să fii bună cu tine, cu psihicul și cu pielea ta.

fete care sunt imagina nude

Ceea ce presupune și abținerea de la exfolierea super agresivă. Da, e minunat să îndepărtezi celulele moarte, dar atunci când o faci cu duritate, rezultatele pot fi devastatoare: iritații, sensibilizare a pielii, chiar formare de riduri și cute.

Dar mănușile exfoliante Nude sunt parte a unei noi filosofii de skincare pe care o îmbrățișăm cu toată ființa: #Skinimalism. Practic, e o întoarcere la tot ce înseamnă natural, la simplu și firesc. În loc să folosești serumuri, creme, esențe cu nemiluita, te rezumi la câteva cosmetice must-have, cu eficiență dovedită, și în rest folosești produse sustenabile, care respectă mediul și pe tine însăți.

Știai că mănuşile exfoliante Nude sunt inspirate de străvechea practică a hammam-urilor turcești? Mai mult, mănușile sunt concepute din fibre naturale de mătase realizate respectând cele mai înalte standarde ale inginerilor textili de top din Turcia. În plus, arată pur și simplu adorabil și sunt prezente în două dimensiuni; cea pentru corp și cea pentru față.

Poate un accesoriu atât de delicat să realizeze o exfoliere ca la carte? Poate, și încă cum! Mănușile exfoliante Nude nu numai că îndepărtează celulele moarte, lăsând tenul neted și strălucitor, dar îmbunătățesc aspectul cicatricilor și vergeturilor, curăță și ameliorează circulația, făcând pielea mai „permeabilă” și ajutând în lupta contra hiperpigmentării și acneei.

manusa nude cu cutie

Cum le folosești? E atât de simplu și de plăcut. Dă drumul la apă caldă în cadă, adaugă o mână de sare de baie sau o bombă divin mirositoare și aprinde o lumânare parfumată, apoi scufundă-te în apa caldă și timp de 15 minute golește-ți mintea de griji. După ce pielea ți s-a înmuiat, masează cu mănușa exfoliantă din mătase și privește cu ochii tăi cum pielea ți se transformă! Precum o Cenușăreasă a timpurilor moderne, vei cunoaște o preschimbare.

Ți-a făcut cu ochiul ritualul de mai sus? Îi poți da curs achiziționând pachetul Spa la tine acasă, ce include Mănușa exfoliantă Nude pentru corp 100% din mătase naturală, săpun 100% natural cu lavandă, bilă de baie 100% naturală cu Litsea cubeba, sare de baie 100% naturală cu lavandă, lumânare parfumată. Dacă nu, poți opta pentru pachetele de mănuși Nude pentru față și corp sau pentru achizițiile separate: mănușa Nude pentru corp și mănușă Nude pentru față. Pentru că știu însă că îngrijirea, precum iubirea, crește atunci când o împarți la doi, creatorii brandului au pus la dispoziție și pachete duble cu mănușă Nude, pentru tine și cineva drag.

pachet nude spa

Pentru că am pus accent pe sustenabilitate, îți mai spunem că mănușa Nude poate fi fi refolosită, iar specialiștii sugerează înlocuirea sa după 6-8 utilizări. Ținând cont că e recomandată o sesiune de exfoliere pe săptămână, acest accesoriu atât de iubit îți va sta alături o perioadă bună.

pachete nude

Află mai multe despre deliciile Nude de pe site-ul oficial, dar și de pe paginile de Facebook și Instagram. Uite câteva informații despre exfoliere direct de la specialist: 

Ești gata să devii maestră în exfoliere?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.