De ce nu este recomandată epilarea definitivă cu un laser de tip replică?

De ce nu este recomandată epilarea definitivă cu un laser de tip replică?

Redactor Andreea Baluteanu

„Chiulești” de la epilare în sezonul rece, mai ales atunci când ai ales metode tradiționale de îndepărtare a pilozității în exces? Te înțelegem! Cine mai vrea să audă despre întâlnirea cu ceara sau cu epilatorul când pielea e acoperită de straturi groase de haine?

Însă, în egală măsură, știm că tânjești după o piele netedă și catifelată chiar și pe sub blugi sau pantalonii jogger. Soluția recomandată este epilarea definitivă cu laser, care te scapă de părul nedorit pe termen lung sau permanent, fără durere și cu rezultate vizibile de la prima ședință.

Dar, atât de populară a devenit epilarea definitivă, încât piața s-a umplut de aparate tip replică. Despre ce e vorba? Despre dispozitive mult mai ieftine, care promit rezultate excepționale la prețuri irezistibile, dar care, în realitate, nu vor da același randament și îți pot compromite sănătatea.

Află din rândurile de mai jos de ce e imperios necesar să te ferești de aceste aparente „chilipiruri” în rândurile de mai jos!

De ce să eviți epilarea definitivă cu laser tip replică?

Din păcate, orice inovație fabuloasă este urmată de replici aparent la fel de eficiente, care promit efecte similare la prețuri mult mai tentante. La același proces de „replicare” a fost supusă și epilarea definitivă, care te poate aștepta acum în unele saloane la prețuri scăzute față de media pieței, în oferte la prima vedere senzaționale.

femei cu picioare frumoase si epilate

Însă trebuie să fii extrem de precaută atunci când dai peste asemenea „chilipiruri”. Ține cont că această aparatură ieftină nu numai că nu dispune de aceleași tehnologii avansate, dar nu prezintă nici studii clinice sau certificări serioase de partea sa. Cu alte cuvinte, riști să devii cobai al unor dispozitive adesea netestate, cu potențial de repercusiuni periculoase asupra stării tale de sănătate.

Mai mult, aparatura laser tip replică este adesea manevrată de personal neinstruit, care nu cunoaște sau nu respectă protocoalele de siguranță. Întreabă-te: oare un profesionist desăvârșit ar accepta să opereze cu aparatură de calitate îndoielnică, supunându-și pacienții unui risc incomplet sau deloc documentat? Noi știm ce ar răspunde echipa SKiN MedSpa: „niciodată”.

Așadar, sfatul nostru sincer este să verifici de fiecare dată acreditările, diplomele, studiile și cercetările care pot atesta eficiența sistemului folosit. Dacă aceste informații lipsesc, sunt neclare sau confuze, mai bine fă un pas înapoi și reflectează la următoarea chestiune: chiar merită să îți periclitezi sănătatea de dragul unei oferte care pare prea frumoasă ca să fie adevărată?

Atenție: astfel de aparate de epilare definitivă tip laser pot fi achiziționate și pentru utilizarea la domiciliu. În cazul acestora, îți recomandăm să fii încă și mai suspicioasă: gândește-te că sunt proiectate nu numai la prețuri scăzute, dar și date spre folosire unui utilizator plin de bune intenții, dar nepregătit profesional, cum este cazul tău.

Care epilare definitivă este cea mai bună?

Există mai multe tipuri de lasere, și acum vom vorbi despre cele acreditate, nu despre replicile suspecte de pe piață. Cele mai cunoscute tipuri de astfel de aparate sunt laserul diodă, laserul alexandrit sau laserul de tip Nd:Yag. Fiecare are avantajele sale, iar cea mai bună alegere o vei lua în compania specialistului, care va ști să te îndrume în funcție de particularitățile tipului de piele sau de folicul, de perioada în care alegi să faci epilarea sau de necesitățile tale.

În general, laserul diodă este recomandat cu căldură de către specialiști. Cu standarde de performanță atât de avansate, îndepărtează părul nedorit cu rezultate de la prima ședință, dar fără a afecta pielea sau țesuturile vecine și fără niciun strop de durere grație sistemului de răcire încorporat. De asemenea, laserul diodă se adresează și pielii bronzate, un aspect tabu pentru aparatura de generație mai veche, epilarea fiind posibilă astfel în orice perioadă a anului.

De partea cealaltă, laserul de tip Fotona poate fi folosit doar de către medicul dermatolog și are două lungimi de undă complementare (r: YAG și Nd: YAG), dovedindu-se astfel versatil și fiind folosit nu numai în estetică, dar și în dermatologie, stomatologie, oftalmologie, chirurgie și ginecologie. Astfel, cu acest tip de laser se poate îndepărta nu numai părul nedorit, dar și acneea, cicatricile, petele pigmentare, ridurile și liniile fine, leziunile dermatologice, negii, vergeturile, infecțiile unghiilor sau transpirația excesivă.

laser de tip fotona aparat folosit in saloane

Este bine să faci epilare definitivă?

Dacă dorești să scapi de pilozitate, răspunsul la întrebarea de mai sus poate fi doar unul: „da”. Epilarea cu laser permanentă nu este dureroasă, precum cea cu ceară, și are rezultate definitive sau pe termen lung (putând exista necesitatea unor ședințe anuale de întreținere).

Dar este ea sigură, știm că te întrebi? Da! Există numeroase studii și cercetări în cazul aparatelor avansate, care atestă că epilarea definitivă nu afectează țesuturile din jur, nu arde pielea, nu provoacă cancer sau infertilitate, mituri care circulau în mod eronat acum câțiva ani.

De partea cealaltă, precizăm din nou că ne referim la aparatura de specialitate, a cărei folosire este susținută de ani de cercetări științifice. Când este vorba despre aparatele de tip replică, nimeni nu poate garanta aceeași siguranță.

Cel mai bun laser pentru epilare definitivă

Profesioniștii de la SKiN MedSpa știu mai bine decât oricine cât de important este să apelezi la o epilare definitivă sigură și eficace și de aceea ți-au pus la dispoziție trei aparate de o performanță unică. Nu numai că acestea îți vor asigura victoria în lupta cu părul nedorit, dar serviciile clinicii sunt disponibile și la cele mai bune prețuri din țară.

Epilarea definitivă cu laser diodă Elysion Pro de 2000 W se remarcă drept cel mai eficient sistem de îndepărtare a părului de acest tip. Laserul de tip diodă folosește principiul fototermolizei selective, tehnologia bazându-se pe temperaturile înalte pentru a distruge foliculii de păr. Energia este difuzată uniform la fiecare folosire, spre deosebire de alte dispozitive de pe piață, iar lungimea de undă este superioară, astfel că rezultatele depășesc alte performanțe de pe piață. Nu numai că Elysion Pro distruge foliculii de păr, dar previne și apariția foliculitei, fiind eficient, sigur și nedureros pe orice suprafață a corpului. În general, ai nevoie de 8-10 ședințe la un interval de 6-8 săptămâni, pentru a ținti firul de păr în toate stadiile de creștere. Bonus: rezultatele se văd chiar după prima ședință.

Laserul Fotona este la rândul său un dispozitiv medical avansat, câștigătorul absolut al The Aesthetic Industry Award în 2018, și considerat unul dintre cel mai bine realizate lasere din lume. Așa cum ți-am spus, această tehnologie asociază două dintre cele mai performante tipuri de laser Er: YAG și Nd: YAG, acționând prin impulsuri ușoare de lumină eliberate pe zona tratată. Pentru epilare definitivă, ai nevoie de aproximativ 6 ședințe la distanță de 4-6 săptămâni una de alta.

Nu în ultimul rând, îți recomandăm Epilarea definitivă cu laser cu PrimeLase HR Excellence, cel mai performant, mai sigur și mai puternic dispozitiv de epilare cu laser din lume, de 4800 W. Combinând epilarea cu diodă cu alte trei tipuri de laser (laser Alexandrite, laser Diodă, laser Nd:Yag și laser mix), acest dispozitiv elimină toate tipurile de păr, inclusiv cel fin și deschis la culoare, și de pe pielea bronzată, și are efect permanent. În general, ai nevoie de 6-8 ședințe cu PrimeLase HR Excellence, la distanță de 8 săptămâni una de alta.

Epilarea definitivă cu laser cu PrimeLase HR Excellence

Doare epilarea definitivă?

În funcție de ce sistem alegi, epilarea definitivă cu laser poate să doară puțin sau deloc. La SKiN MedSpa, ai parte de tehnologii laser 100% nedureroase, cu sistem de răcire „crystal freeze” , pentru confort imbatabil și siguranță desăvârșită.

În cazul epilării cu aparatele de tip replică, atenția acordată stării tale de bine este adesea minimizată.

Ține-te departe de epilarea definitivă cu laser de tip replică, fiindcă îți pui în pericol starea de sănătate. Ia în calcul recomandările noastre și apelează la aparatură de încredere, precum cea din clinica SKiN MedSpa, unde eficiența, tehnologia, siguranța și prețurile wow se împletesc într-un ansamblu mai mult decât ispititor!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Ce replica din Fifty Shades of Grey esti?
Incepe quiz
Ce replica din Fifty Shades of Grey esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.