Diva a testat: descoperă puterea cărbunelui activat cu Karbonoir! Ce produse am încercat

Diva a testat: descoperă puterea cărbunelui activat cu Karbonoir! Ce produse am încercat

Redactor Andreea Baluteanu

E limpede că produsele naturale au luat cu asalt universul beauty, dar câte dintre aceste cosmetice, comparate cu alternativele clasice, convenționale, dau randament? Într-o lume a substanțelor artificiale cu eficiență pe termen scurt, dar cu efecte secundare adesea imposibil de preconizat pe termen lung, deodorantele, pastele de dinți și cremele bio, vegane sau naturale au de-a face cu o competiție puternică.

E drept că ne dorim din tot sufletul să ne transformăm rutina de makeup, igienă și skincare și să ne putem bate cu pumnul în piept că e 100% naturală, benefică și sănătoasă. Însă atunci când am încercat zeci de produse ce ne-au dezamăgit, am ajuns să suflăm, vorba proverbului, și în iaurt.

Precizăm aceste lucruri pentru a-ți arăta de ce am întâmpinat mai întâi cu rezervă produsele testate de la Karbonoir. Sigur, sunau grozav pe hârtie și tare ne mai doream să fim impresionate, dar au trecut testul DivaHair? Vezi mai jos!

Am testat Karbonoir: vezi ce impresie ne-a făcut!

Brandul Karbonoir se remarcă încă de la prima utilizare prin estetica cool și sofisticată, prin produsele care arătau fabulos în recipientele lor negre și lucioase, împachetate în cutii mate în același colorit, cu care realizau un contrast stylish. Nota 10+ la imagine: aceasta a fost prima mea impresie la testare.

Ce îți prezint azi? Pasta de dinți naturală, săpunul negru natural și handmade, pudra pentru albirea dinților și periuța de dinți moale, toate cu cărbune activ. O ofertă bogată și diversificată care se remarcă imediat.

Mi-au atras imediat atenția, dar mi-au plăcut?

Am să încep cu trioul „de aur negru” pentru igienă orală: pasta, periuța și săpunul.

Ce spune producătorul? Pasta de dinți naturală cu cărbune activat Karbonoir oferă îngrijire completă pentru întreaga cavitate bucală. Ingredientele de înaltă calitate ale acesteia vor îmbunătăți sănătatea dinților și a gingiilor într-un mod natural și ecologic.

Periuța Karbonoir are perii moi, care sunt mai subțiri decât cei ai unei periuțe de dinți obișnuite. Când folosiți praf de cărbune activ, o periuță de dinți obișnuită va fi prea aspră. Acesta este motivul pentru care vă recomandăm să folosiți perii de dinți speciali împreună cu praful de cărbune activat. Perii acesteia sunt tratați cu cărbune activ și sunt de culoarea gri închis. Capul acestei periuțe de dinți este de o dimensiune mai mică și mai îngustă față de cel al unei periuțe obișnuite. Acesta este motivul pentru care poate ajunge chiar și la cele mai dificile locuri. Periuța este perfectă și pentru copii.

Pulberea de cărbune activat pentru albirea dinților – 100% natural, confecționat din fulgi de nucă de cocos. Această pulbere de cărbune activat vă va albi zâmbetul cu până la 9 nuanțe, fără agenți de albire artificiali. Ajută la îndepărtarea bacteriilor care provoacă cariile dentare și bolile gingiilor, ceea ce îl face un instrument perfect pentru periajul zilnic. Nu conține zahăr, substanțe aromatizante sau orice alte substanțe artificiale. Deoarece cărbunele previne eficient cariile și cavitățile dentare, este recomandat și copiilor. Potrivit și pentru persoanele cu aparate dentare, proteze sau implanturi.

Trebuie să mărturisesc: până acum singura mea incursiune pe tărâmul pastelor de dinți naturale a fost reprezentată de o variantă homemade cu ulei de cocos și bicarbonat de sodiu care „mi-a plăcut” atât de mult încât m-am ținut o bună bucată de timp departe de orice DIY. Nu erau pentru mine aceste produse, am decis: mă pot împrieteni cu deodorante vegane sau creme de față bio, dar nu cu pasta de dinți naturală, mulțumesc frumos. Așa că biata Karbonoir a avut ceva de furcă cu mine!

De unde? M-a cucerit instant. E drept că prima dată m-am îndrăgostit de periuță, și, ca o fată ce sunt, am adorat-o pentru cum arată. Are un design neted, simplu și curat, și a fost o veste extraordinară faptul că mânerul e fabricat din plastic reciclat, fiindcă știm deja câtă risipă facem cu periuțele de dinți și să fim serioase, bambusul e adesea o alternativă nepractică. Perii au într-adevăr moliciunea perfectă, și asta v-o spune cineva care suferă de sângerări gingivale: nu sunt nici tari, dar nici prea moi.

Ce mi-a mai plăcut? Periuța are un capăt îngust, care ajunge ușor în locurile greu accesibile, așa că eu și cu ea ne-am plăcut instant. Chiar dacă nu aveam să mă despart în termeni buni de pasta de dinți, mi-am spus, periuța Karbonoir era clar de păstrat.

Și acum: întâlnirea de gradul 0. Cum am ochit tubul de pastă de dinți, cum am ajuns la aceeași concluzie. Arată genial! Se potrivea de minune cu designul băii. Am agitat ușor recipientul, am dozat o cantitate cât un bob de mazăre pe periuță și am purces la treabă. Producătorul ne sfătuiește să folosim tehnica „roșu-alb”, ce presupune periajul dinspre gingie spre dinte: nu eram familiarizată cu ea și, în primă instanță, mi-a fost teamă să o folosesc fiindcă, așa cum ți-am spus și mai sus, sufăr de gingii sensibile, cu istoric de parodontoză în familie și sângerări zilnice. Însă nu am avut nicio problemă, și între timp am descoperit că această metodă mi se potrivește mai bine, eliminând complet (da, nu glumesc) depozitele de tartru de pe gingii.

Cât eu mă spăl pe dinți, să îți povestesc puțin despre compoziția pastei de dinți: pe lângă cărbunele activat ce absoarbe bacteriile și impuritățile, prevenind formarea tartrului și iluminând, produsul include ulei de cuișoare pentru ameliorarea durerii de dinți, ulei de ienupăr pentru îmbunătățirea fluxului sangvin și detox, bicarbonat de sodiu pentru curățare și eliminarea mirosurilor neplăcute, ulei de eucalipt și arbore de ceai cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, ulei de cocos, pentru respirație frumos mirositoare și prevenirea bolilor gingivale și silică pentru îndepărtarea plăcii și a petelor. Nu există zahăr, coloranți, conservanți, alcool, fluor, agenți de spumare sintetici, îndulcitori artificiali, SLS și parfumuri sintetice, așa că pasta e potrivită și pentru copii.

Înapoi la periaj. Prima impresie: la finalul celor 2 minute, dinții erau incredibil de curați și ușor mai albi. Putea fi autosugestie, dar mi-am întrebat și membrii familiei, iar, în urma chestionarului ad-hoc, mai mult de două treimi declarau că într-adevăr, parcă dinții mei erau o nuanță mai deschiși la culoare. Impresionată? Puțin spus!

Însă cea mai mare temere a mea cu privire la pasta de dinți naturală nu era legată de capacitatea de curățare sau de albire, ci de gust și de prospețime. Lucru de înțeles, dat fiind faptul că experimentul meu de pastă homemade de care ți-am povestit a fost dezgustător! Însă Karbonoir m-a fermecat: avea un gust natural, cu un foarte ușor iz de cuișoare și de cocos, deloc deranjant. Respirația a rămas plăcut mirositoare și senzația a persistat tot restul zilei. Drept urmare m-am găsit să fac un experiment: am revenit într-o dimineață la pasta mea de dinți obișnuită, cu fluor, și m-am strâmbat toată la prima utilizare: cum am putut folosi vreodată un produs atât de puternic și deranjant mentolat? Așa că am șoptit un „iartă-mă” comic pastei Karbonoir și ne-am reluat relația.

Observații după cinci zile de utilizare, de două ori pe zi? Dinții sunt evident mai curați și mai albi. Nu mă mai confrunt aproape deloc cu sângerări gingivale. A scăzut ușor și sensibilitatea dentară: sunt genul extremelor, beau sucuri și apă cu gheață și cafea fierbinte, așa că nu pot decât să recunosc că „mi-o fac cu mâna mea”, dar chiar am simțit o îmbunătățire.

Dovada faptului că am fost utilizatorul perfect pentru pasta de dinți Karbonoir a fost că la momentul folosirii îmi apăruse și o aftă în gură, ceea ce mi se întâmplă foarte rar, dar iată că mă pregătisem fără știrea mea. Surprize, surprize? A dispărut de a doua zi, habar nu am unde. A fost ca și cum nu ar fi existat.

Concluzia? Nu cred că mai e nevoie de ea, dar da, mi-au plăcut la nebunie!

Să trecem acum la pudra de albit. Am mai folosit kituri de albit și deși dădeau randament, niciunul nu m-a convins să îl cumpăr din nou. Pulberea de cărbune activat de la Karbonoir și-a făcut însă treaba de minune! Chiar e o alternativă naturală și eficientă pentru produsele de albire.

Ca modalitate de utilizare, am folosit Karbo Metoda: mi-am periat dinții, am aplicat pudra de cărbune activ, am lăsat-o să acționeze minimum o oră, apoi m-am clătit. Seara, ne reîntâlneam înainte de culcare și o lăsam să acționeze toată noaptea. Cărbunele activat e preparat din coji de cocos, o super veste.

Să spun că am fost emoționată e o afirmație săracă, însă chiar nu am avut motiv de griji. Pulberea e atât de fină și de catifelată încât mi-era teamă că va zbura de la prima utilizare și îmi și închipuiam baia pictată în tonuri de negru cărbune. Deloc! Cu periuța Karbonoir înmuiată în apă am reușit să absorb o cantitate perfectă. Am întins pe dinți, cu mișcări circulare, apoi am scuipat excesul în chiuvetă. Nu uita că nu trebuie să te clătești.

Uitându-mă în oglindă, am rămas cu gura căscată văzând cum pudra a aderat perfect la depunerile de tartru. Am citit apoi că e un fenomen normal, căci cărbunele activ se lipește de impurități. După ce a expirat timpul de utilizare, m-am clătit și am fost din nou uimită să constat că dinții sunt mult, dar mult mai netezi și mai curați, iar împreună cu pasta, s-a observat clar o ușoară albire. Way to go, Karbonoir!

Mărturisesc că m-am gândit că nu va fi prea practic s-o folosesc și că, devenind un inconvenient, o să chiulesc curând, dar am fost surprinsă să constat că eu și pudra ne regăseam voioase de două ori pe zi. Periuța e perfectă pentru a prelua și a aplica perfect produsul – dacă la periaj am mai trișat și am folosit și periuța electrică, pentru pudră peria Karbonoir e singura opțiune posibilă! Pudra nu e deranjantă deloc, de fapt, nici n-o simți pe dinți. Seara o auzeam trosnind ușor – un sunet fun, care mă amuza – și eram și mai convinsă că își face datoria.

Cert e că, după ce am întâlnit acest „trio de aur negru”, cum îi zic, am mult mai multă încredere în mine, iar zâmbetele mi-au devenit mult mai largi!

Închei cu produsul Karbonoir care a reprezentat cea mai mare surpriză pentru mine și anume săpunul natural handmade cu cărbune activat.

Săpunul negru ce conține cărbune activat pentru un ten neted și mătăsos este cel mai îndrăgit și utilizat de comunitatea Karbonoir. Acesta reprezintă îngrijirea optimă pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea problematică, cu afecțiuni precum (dermatita, acneea, coșuri, punctele negre și altele) deoarece purifică, detoxifică și absoarbe toxinele adunate in pori, lăsând pielea moale și catifelată.

După ce l-am folosit am înțeles de ce e bestseller la Karbonoir: e pur și simplu incredibil, în lipsa unui cuvânt mai bun.

Sunt super consecventă când e vorba de skincare și nu folosesc săpunuri, prin urmare, din nou, am plecat la drum cu un oarecare gram de suspiciune, și a fost predestinat parcă, căci săpunul m-a fermecat. L-am folosit înainte de baie, pentru îndepărtarea machiajului și curățare. Mai întâi am umezit tenul, apoi am întins spuma produsă de săpunul frecat în palme, am așteptat un minut, am clătit cu apă caldă și am uscat cu prosopul.

Apoi, cu bagheta sa invizibilă, Karbonoir a făcut magie. Creierul meu a început să se contrazică incredul cu pielea. Pentru că folosisem un săpun, mintea se aștepta ca pielea să fie curată, dar să mă „strângă” și să se simtă uscată. Dimpotrivă, de curată era curată, nu aveam ce să zic, dar în același timp se simțea hidratată și incredibil de catifelată. Nu mi-a venit să cred că un săpun poate fi mai blând și mai emolient decât apa micelară sau chiar uleiul de demachiere, dar se vede că mixul de cărbune activ cu glicerină, ulei de cocos, ulei de măsline și unt de shea și-a făcut treaba de minune. Nici măcar nu am mai aplicat o mască, iar după baie pielea era luminoasă, în continuare hidratată și atât de proaspătă. Nu-mi venea să-mi cred privirii.

Nu sufăr de acnee și nici de afecțiuni dermatologice, așa că nu pot testa eficiența săpunului din acest punct de vedere, dar am câteva bubițe pe scalp. Cum e recomandată utilizarea sa și pe pielea capului, zis și făcut. Am udat părul, am masat pe scalp cu mișcări circulare, bucurându-mă de efectul relaxant, și apoi am clătit și am șamponat. Rezultatul: părul arăta mult mai curat, scalpul se simțea răsfățat, savurând confortul curățării, iar senzația de mâncărime cu care mă confruntam uneori la 2-3 zile după spălare dispăruse.

Pe mine Karbonoir m-a câștigat de clientă fidelă. Cu siguranță voi mai cumpăra și pasta, și pudra, iar săpunul îl ridic la rang de favorit absolut. Dar nu mă opresc aici: e musai să testez și deodorantul natural fără aluminiu, mai ales că încă sunt în căutarea unuia care să funcționeze și pe timp de vară, dar sunt extrem de tentată și de masca nutrițională și reparatoare antipete. Iar acum voi veni la întâlnire cu produsele brandului cu așteptări mari, gata să fiu din nou impresionată!

Abia aștept să testezi și tu Karbonoir și să schimbăm impresii!

Articolul urmator
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele
Ce fel de diva de pe covorul rosu esti?
Incepe quiz
Ce fel de diva de pe covorul rosu esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.