Efectele suplimentelor cu Acid Hialuronic pentru piele

Redactor Divahair.ro

Încă din anul 1934, de când a fost descoperit, acidul hialuronic reprezintă una dintre cele mai populare molecule ale corpului uman, prezentă în țesutul conjunctiv și la nivelul pielii. Cu o putere extraordinară de a susține până la șase litri de apă, acidul hialuronic are efecte benefice asupra sănătății pielii și reprezintă o componentă esențială pentru sănătatea sa. În special în urma înaintării în vârstă, conținutul de acid hialuronic din organism începe să scadă și este important să îl susținem cu suplimente naturale care au efecte benefice asupra pielii noastre - iată câteva dintre beneficiile Acidului Hialuronic.

1. Hidratează pielea

Datorită capacității sale de a reține apa, molecula de acid hialuronic reprezintă o componentă fără de care pielea noastră ar fi uscată și deshidratată. Deoarece apa stă la baza multor funcții ale corpului nostru, cu ajutorul acidului hialuronic, aceasta este captată în cantități uimitoare și hidratează pielea, prevenind uscarea sa din cauza anumitor factori externi precum frigul, soarele excesiv sau substanțele chimice pe care le aplicăm la nivelul pielii. Deoarece hidratarea este cheia pielii sănătoase, acidul hialuronic acționează din interior spre exterior, ajutând organismul să fie într-o stare optimă, mereu.

femeie-cu-tenul-hidratat

2. Previne și reduce semnele îmbătrânirii

Hidratarea corpului nostru își pierde din eficiență odată cu înaintarea în vârstă și expunerea la cât mai mulți factori nocivi. Din această cauză, trebuie să începem să acționăm cu ajutoare suplimentare pentru a păstra un nivel al hidratării optim. Spre exemplu, o variantă eficientă este administrarea de Acid Hialuronic Lichid, deoarece nivelul de absorbție este mult mai ridicat decât celelalte forme de produs, și acționează rapid în vederea hidratării țesutului de la nivelul pielii. Pe lângă prevenirea deshidratării, acidul hialuronic asigură o elasticitate sporită a pielii, fiind o variantă excelentă pentru persoanele ce se confruntă cu efectul de piele strânsă sau rigidă, cauzată, de asemenea, de o hidratare precară.

3. Vindecă leziunile minore

Atât în perioada anotimpului rece, cât și în perioada de vară, pielea noastră este expusă multor temperaturi extreme care au un efect direct asupra sănătății pielii. Vara, soarele și radiațiile pot produce leziuni la nivelul pielii precum arsuri, extrem de dăunătoare țesutului pielii. Pe lângă faptul că acestea ar trebui să fie evitate și prevenite, acidul hialuronic este un bun ajutor când vine vorba de tratarea expunerilor excesive la soare. El este absorbit rapid de celulele pielii și începe să acționeze din interior pentru o ameliorare rapidă a arsurilor. Pe când iarna, expunerea pielii la temperaturi scăzute provoacă roșeață și uscare excesivă a pielii, motiv pentru care suntem mereu tentați să avem creme hidratante cu noi.

Este indicat, însă, ca pe lângă evitarea unor astfel de situații solicitante pentru pielea noastră, să încercăm să o hidratăm din interior, prin administrarea unor suplimente naturale care refac țesutul afectat, precum este acidul hialuronic lichid.

4. Îmbunătățește nivelul colagenului din corp

Cu o prezență de peste 30% în corpul nostru, colagenul reprezintă o proteină esențială a organismului, ce asigură buna funcționare a sa, atât la nivelul sistemului osos, cât și la nivelul pielii. Acidul hialuronic este un bun stimul pentru producerea de colagen în organism, susținând un nivel optim al acestuia, în special prin prezența sa la nivelul pielii noastre. Efecte precum regenerarea celulară, elasticitatea pielii și vindecarea rănilor sunt câteva dintre beneficiile pe care colagenul le are asupra pielii corpului uman, efecte pe care acidul hialuronic le stimulează la rândul său. Pentru efecte maxime, este recomandat să consumați un supliment ce conține și Colagen și Acid Hialuronic la un loc.

Surse naturale de Acid Hialuronic

Chiar dacă majoritatea surselor din care ne putem lua acidul hialuronic sunt produse de origine animală, există numeroase alte variante vegetale, precum fructele: kiwi, lămâie, portocală, cât și legumele și rădăcinoasele: pătrunjel, conopidă, morcovi, etc.

De asemenea, acidul hialuronic lichid de la magazinul de suplimente naturiste Grădina Sănătății provine din surse vegetale și are o rețetă 100% naturală, produs în Suedia după standarde înalte. Datorită avizului primit de Ministerul Sănătății, acest produs reprezintă o sursă sigură și excelentă când vine vorba de administrarea unei doze optime de acid hialuronic, asigurând o listă întreagă de efecte benefice pe care le are pentru pielea noastră.

Articolul urmator Acid salicilic: beneficii și întrebuințări pentru piele

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.