Exfolierea scalpului și serurile de protecție, esențiale pentru un păr sănătos
Modul în care îți speli părul și produsele pe care le folosești contribuie în mare parte la menținerea unei podoabe capilare netede și strălucitoare. Pe lângă genetică moștenită și dieta pe care o adopți, cosmeticele pe care le utilizezi au un rol esențial în obținerea unui fir sănătos și rezistent.
Așadar, în funcție de tipul de păr, ar trebui să acorzi o atenție sporită produselor pe care le alegi pentru îngrijire și ar fi indicat să-ți construiești o rutină pe care să o aplici constant. Iar dacă ai nevoie de inspirație, sfaturile din lista noastră ți-ar putea fi de folos.
Curățarea și netezirea părului
Unul dintre produsele care nu ar trebui să lipsească din baia ta este șamponul de curățare în profunzime. Față de cel de zi cu zi, acesta are capacitatea de a îndepărta acumulările de praf și alte substanțe de pe firul de păr. Sfatul nostru este să limitezi utilizarea acestuia la maximum o dată pe lună pentru că fiind destul de puternic poate elimina și uleiurile naturale. Apoi, alege cu atenție șamponul pe care îl folosești zilnic. Încearcă să găsești produse care să conțină cât mai puțin parfum sau deloc. Acesta nu este deloc benefic firului de păr și, în timp, ar putea chiar distruge bariera protectoare.
După ce ai curățat bine părul, ai nevoie de un plus de catifelare, așadar balsamul este obligatoriu. Aplică-l întotdeauna de la mijloc spre vârfuri. Dacă vei aplica și la rădăcină, acesta poate contribui la apariția aspectului uleios, lucru pe care nu ți-l dorești. În plus, pentru un păr neted, poți apela oricând la un balsam fără clătire, care se aplică după spălare, pe firele umede. Acesta, așa cum spune și numele, nu se clătește și va contribui la hidratarea, revitalizarea și strălucirea părului. Dacă ai părul uscat, nu se sfii să aplici uleiuri speciale pentru păr, care să ajute la păstrarea strălucirii și rezistenței.
Coafarea și protejarea podoabei capilare
Un păr bogat și o coafură perfectă sunt lucruri pe care orice femeile le dorește. Așadar, dacă vrei să adaugi textură și volum părului, poți folosi cu încredere spumele speciale. Acestea sunt extrem de ușor de utilizat și nu lasă părul lipicios sau încărcat. O altă variantă sunt gelurile de coafat, care sunt flexibile și creează un look neted și structurat. Acestea reprezintă un instrument de coafat versatil, atât pentru părul lung, cât și pentru cel scurt. Mai mult, îl poți aplica pentru coafurile realizate cu placa de par și pentru cele realizate cu ondulatorul. Detalii aici. În plus, indiferent dacă ai un uscător de păr sau placa de îndreptat părul, ai grijă să introduci în rutina ta și un spray de protecție termică.
Un alt produs care s-ar putea să îți placă și să te ajute în definitivarea unei coafuri perfecte este șamponul uscat. Sunt zile în care te lupți cu un păr gras, care nu vrea deloc să se aranjeze? Atunci un astfel de produs ar putea fi ceea ce ai nevoie pentru a te putea bucura de un look incredibil. Desigur, nu-l utiliza zile la rând pentru că are tendința să se acumuleze pe scalp și poate afecta uleiurile naturale ale părului. În zona coafurilor, au devenit din ce în ce mai căutate și serurile sau spray-urile pentru strălucire. Acestea se aplică de la vârfuri până la mijloc și sunt foarte apreciate pentru că nu lasă părul îmbâcsit sau rigid.
Tratamente pentru păr
Din când în când, gândește-te să aplici un tratament exfoliant pentru scalp, la fel cum faci pentru ten. Exfolierea are puterea de a înlătura celulele cutanate moarte și să elibereze drumul produselor de îngrijire, care vor putea pătrunde în profunzime. Mai mult, aceste tratamente stimulează fluxul sanguin, fortifică rădăcinile, părul devenind mai des. Este recomandat să fie folosit de maximum două ori pe lună. Apoi, ia în calcul un tratament pe bază de proteine, care ajută la fortifierea părului fragil, care a fost deteriorat fie în urma unor procese chimice, fie ca urmare a stresului zilnic.
În plus, nu renunța la aplicarea unor măști de păr care să hidrateze părul în profunzime și care să-i redea strălucirea. Ele hidratează vârfurile despicate și transformă firele uscate în unele catifelate.
Sursă foto: Shutterstock