Ceara traditionala: avantaje si dezavantaje

Ceara traditionala: avantaje si dezavantaje

Geanina Ichim

Principalul criteriu pe baza caruia o femeie alege o metoda de indepartare a parului este eficienta pe care aceasta o are. De exemplu, daca folosim o crema depilatoare, parul creste in doua-trei saptamani, in timp ce la epilarea cu ceara traditionala, durata intre sesiuni este de patru-sase saptamani.

Epilarea cu ceara traditionala realizata de un profesionist, nu este atat de dureroasa ca atunci cand o faci singura, acasa. Atunci cand nu esti tu cea care se ocupa efectiv de indepartarea parului, poti sa te concentrezi la orice altceva se intampla in jurul tau si sa treci mai repede peste neplacerile provocate de epilare. 

O optiune mai ieftina si nu la fel de dureroasa ar fi benzile reci de ceara. Ele vor fi eficiente atat timp cat respecti instructiunile si le incalzesti frecandu-le intre maini.


Cum functioneaza epilarea cu ceara traditionala


Ceara traditionala
incalzita se aplica pe par in directia de crestere a acestuia, iar pe deasupra se asaza o banda din hartie sau o carpa. Unele tipuri de ceara nu au nevoie de banda, pentru ca atunci cand se racesc, devin ele insele o banda in sine. Dupa ce s-a racit ceara, banda este dezlipita in directia opusa cresterii parului. Daca epilarea este realizata corect, foliculii de par ar trebui sa fie smulsi din radacina.

Avantajele epilarii cu ceara traditionala

 
Unul dintre avantajele epilarii cu ceara traditionala este rapiditatea cu care se efectuaza. Desi dureaza mai mult decat atunci cand ne radem cu lama, acest proces este mult mai eficient. Pe de alta parte, epilarea cu ceara este mai usoara decat cea cu ata, care dureaza mult mai mult. Ceara trebuie intinsa pe o regiune intinsa de par si eliminata toata odata.

Un alt avantaj este faptul ca rezultatele temporare pot deveni permanente, deoarece, de-a lungul timpului, acest tip de epilare poate deteriora foliculii, iar parul va inceta sa mai creasca.

Epilarea cu ceara traditionala se poate face atat la salon, cat si acasa, atata vreme cat urmezi intocmai toate instructiunile.

Dezavantajele epilarii cu ceara traditionala


Pentru a putea beneficia de epilarea cu ceara traditionala trebuie ca parul pe care vrei sa-l indepartezi sa aiba cel putin jumatate de centimetru. La aceasta lungime se ajunge in aproximativ trei-patru saptamani.

Rezultatele obtinute dupa epilare pot dura pana la sase saptamani, dar la fel de bine parul poate creste si dupa doar doua saptamani, mai ales daca nu s-au respectat indicatiile.

Conditiile precare de igiena din saloane sau ignorarea contraindicatiilor pot duce la boli sau afectiuni ale pielii, la inrosirea sau arderea ei. Tine cont de imprejurarile in care nu ar trebui sa te epilezi si alege un salon cunoscut si apreciat.

Daca incerci epilarea cu ceara traditionala acasa, asigura-te ca ai cu tine o persoana cu experienta in domeniu, care sa te indrume si sa te invete. Folosind tehnica gresita, epilarea este dezordonata, lenta si dificila. Poti ajunge la ruperea firelor de par de la suprafata pielii, in loc de a le scoate de la radacina, ceea ce va face ca ele sa creasca la loc intr-un timp foarte scurt.

Poti aplica si smulge banda ceara traditionala o singura data. Daca intr-o zona nu se dezlipeste sau nu au fost indepartate toate firele de par, nu mai poti cerui inca o data, pentru ca pielea poate sangera sau deveni iritata.

Prepara acasa ceara traditionala


Pentru a prepara acasa propria ta ceara traditionala, ai nevoie de o cana de zahar tos, una de miere si jumatate de cana cu suc de lamaie.

Topeste zaharul intr-o cratita, la foc mediu, amestecand usor cu o lingura de lemn, pana cand incepe sa se caramelizeze. Adauga miere si sucul de lamaie si continua sa amesteci pana cand toate ingredientele s-au topit, iar consistenta este a unui aluat de clatite. Daca e prea gros, adauga o lingura de apa. Lasa ceara sa se raceasca inainte de utilizare.

Lungimea parului inainte de epilare trebuie sa fie intre 0,3 si 0,6 cm. Daca parul este prea scurt, atunci ceara nu il va smulge direct din radacini, iar daca este prea lung, este posibil sa apara un disconfort semnificativ.

Pregateste mai multe benzi din tesatura - fie cumparate, fie decupate dintr-o camasa sau lenjerie din bumbac. Inainte de a aplica ceara, foloseste pudra de copii pe zona vizata, pentru a face procesul mai putin dureros.

Aplica ceara folosind o lingura din lemn sau o spatula, in directia de crestere a parului. Ia o fasie de panza si pune-o pe ceara, netezind-o usor in aceeasi directie.

Lasa ceara sa se raceasca complet. Trage usor de marginea de jos a benzii pentru a verifica. Cand indepartezi banda de tesatura, tine pielea intinsa si trage foarte repede contra directiei de crestere a parului. Ceara care ti-a ramas poate fi pastrata cateva saptamani in frigider sau cateva luni, in congelator.

Epilarea cu ceara traditionala este o solutie eficienta pentru indepartarea parului, deoarece efectele sale sunt de lunga durata. In plus, daca nu vrei sa mergi de fiecare data la salon, iti poti prepara acasa propria ta solutie de epilat, din zahar, miere si suc de lamaie.

Niste picioare frumoase merita sa fie puse in evidenta cu o geanta de mana, in culori tari. Asorteaza-le si cu o pereche de pantofi in culori puternice, iar efectul va fi electrizant!





 
Articolul urmator
Fațete dentare: indicații, avantaje și dezavantaje
Fațete dentare: indicații, avantaje și dezavantaje
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.