Cum îți îngrijești pielea uscată sau afectată de Psoriazis, Xeroza ori Hipercheratoză, în perioada rece

Cum îți îngrijești pielea uscată sau afectată de Psoriazis, Xeroza ori Hipercheratoză, în perioada rece

Eugenia Dinescu, redactor

Pielea ta trebuie să facă faţă zilnic agresiunii factorilor de mediu, iar efectul este cu atât mai pregnant în sezonul rece. Atunci când adaugi în ecuaţie şi modificările de temperatură şi de umiditate aduse de iarnă, pielea cu tendinţă de uscare poate dezvolta complicaţii: xeroza sau uscarea exacerbată a pielii care poate duce la descuamare, o afecţiune des întâlnită care poate fi însoţită de hipercheratoză.

Xeroza este cauzată de deshidratarea acută a pielii, aşa că strategia de luptă trebuie să implice atât ingrediente emoliente (uleiuri, vitamine), cât şi umectante (precum acidul hialuronic, ureea sau glicerina), substanţe care pot reţine apa în structura epidermei.

Trecerea la sezonul rece nu implică doar o reîmprospătare a garderobei, ci şi a rutinei de îngrijire a pielii. MedicalMagazin.ro te ajută să treci mai uşor peste provocările sezonului rece cu gama PROXERA DE LA BIONIKE, formulată special pentru nevoile pielii afectate de xeroză şi hipercheratoză. În plus, dacă pielea ta uscată vine în combinaţie cu un grad ridicat de sensibilitate, poţi fi sigură că tenul tău va tolera gama Proxera, TESTATĂ PENTRU NICHEL, FĂRĂ CONSERVANȚI, PARFUM ȘI GLUTEN. Iată ce ar trebui să incluzi în ritualul tău de îngrijire!

Îngrijirea tenului

   
 Cremă cu uree 10% Proxera,
medicalmagazin.ro, 55.20 de lei
 Lipogel Proxera,
medicalmagazin.ro, 93.06 lei

Dacă pielea corpului poate fi protejată de haine, tenul este expus în fiecare moment agresiunii factorilor de mediu şi necesită o atenţie suplimentară. Xeroza poate înrăutăţi dermatoze deja existente, precum dermatita atopică sau psoriazisul, aşa că includerea unor ingrediente cu efect umectant este esenţială pentru a păstra un nivel optim de hidratare a pielii. Contează pe CREMA KERATOFF cu uree şi polihidroxiacizi pentru a reface filmul hidrolipidic al pielii şi a accelera regenerarea celulară, în timp ce LIPOGELUL PROXERA previne apariţia dermatitei de contact şi reface funcţia naturală a barierei cutanate.

  De asemenea, acidul hialuronic poate reţine de șase ori greutatea sa în apă, aşa că nu ar trebui să îţi lipsească din rutina zilnică. Cu mase moleculare diferite, acidul hialuronic din serul intensiv Proxera ajunge până în cele mai profunde straturi ale pielii, îmbunătăţind nu doar nivelul de hidratare, ci şi elasticitatea şi fermitatea pielii. Nu doar epiderma va primi un plus de hidratare, dar vei putea simţi cum pielea se destinde şi liniile fine se estompează instantaneu!

 Ser intensiv pentru faţă Proxera,
medicalmagazin.ro, 105.60 de lei

Îngrijirea corpului

 
 
 Cremă de duş Proxera,
medicalmagazin.ro, 48 de lei
 Ulei relipidizant spray Proxera,
medicalmagazin.ro, 57.60 de lei
 Emulsie pentru corp Proxera,
medicalmagazin.ro, 76.80 de lei

Pentru a-ţi păstra pielea moale şi hidratată pe tot parcursul sezonului rece, strategia ta trebuie să pornească din interior către exterior. Aşadar, consumă alimente bogate în acizi graşi esenţiali şi nu te abate de la cei doi litri de apă pe zi, dar nu uita că îngrijirea pielii începe încă de la duş. Foloseşte o cremă de duș care nu îţi privează pielea de uleiurile naturale şi contribuie la refacerea barierei hidrolipidice. Pentru a reda supleţea pielii, ULEIUL RELIPIDIZANT PROXERA sub formă de spray este ideal pentru tratarea suprafeţelor mari de piele, în timp ce EMULSIA HRĂNITOARE PROXERA îţi răsfaţă pielea cu efectul său hrănitor de lungă durată.

Îngrijire pentru buze şi mâini

   
 Strugurel reparator pentru buze,
medicalmagazin.ro, 26.40 de lei
Gel restructurant pentru buze,
medicalmagazin.ro, 33.60 de lei
 Crema-tratament pentru mâini Proxera,
medicalmagazin.ro, 31.20 de lei

Mâinile şi buzele sunt cele mai expuse zone ale corpului şi resimt din plin impactul trecerii la temperaturi  scăzute. În plus, spălatul frecvent pe mâini este o altă cauză care poate accentua deshidratarea pielii, aşa că o cremă pentru mâini nu ar trebui să îţi lipsească din kitul de îngrijire zilnică în sezonul rece. CREMĂ-TRATAMENT PENTRU MÂINI PROXERA elimină imediat senzaţia de disconfort şi reface stratul hidrolipidic al pielii, protejând pielea delicată a mâinilor împotriva deshidratării şi crăpăturilor. Iar pentru a evita riscul buzelor uscate, care pot produce fisuri dureroase, aplică în mod constant un balsam de buze: fie că alegi o textură gel sau stick, vei redobândi confortul cu fiecare aplicare!

Când mercurul începe să scadă în termometre, ştii că a venit timpul să revizuieşti rutina de îngrijire a pielii! Uită de problemele cauzate de deshidratarea excesivă a pielii şi accesează MedicalMagazin.ro, unde poţi descoperi gama completă Proxera pentru protecţia şi tratamentul pielii afectate de xeroză şi hipercheratoză!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.