Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

De ce să nu mai foloseşti spumă de ras când te epilezi

Andreea Baluteanu

Câte dintre noi putem afirma cu mâna pe inimă că nu am căzut niciodată pradă tentaţiei de a scăpa de părul nedorit folosind lama de ras? Deşi ştim prea bine că efectele pe termen lung nu sunt comparabile cu cele obţinute cu ajutorul cerii sau al epilatorului, pur şi simplu nu putem rămâne indiferente în faţa perspectivei de a avea o piele catifelată, fără durere sau timp pierdut.

Îndepărtarea părului cu lama de ras nu este însă un păcat atât de grav, mai ales dacă ţii cont de câteva trucuri simple. Pentru că vrem să ne asigurăm că faci totul ca la carte, îţi atragem atenţia asupra unei greşeli pe care multe fete o fac: folosesc spumă de ras! Află mai jos de ce trebuie să renunţi la acest obicei!

Spuma de ras, inamicul viclean al pielii tale

Cu o simplă apăsare, un jet catifelat de spumă albă se aşterne pe picioarele tale, creând un spaţiu propice pentru ca lama de ras să alunece în mod confortabil. Sau nu?

De fapt, experţii atrag atenţia asupra inconvenientelor necunoscute ale spumei de ras. De ce acest produs cosmetic în aparenţă cât se poate de inofensiv se poate dovedi sursa problemelor pielii?

În primul rând, atrag atenţia specialiştii, spuma de ras creează un strat compact, care îngreunează accesul lamei la rădăcina firelor de păr. Spre deosebire de alte formule, pe bază de gel sau de cremă, textura spumei conţine particule de aer care se interpun între aparatul de ras şi nedoritele fire de păr, ajungând, în mod iritant, să le protejeze, în loc să grăbească îndepărtarea lor. Rezultatul va fi adesea ineficient, iar tu va trebui să te întorci la lama de ras a doua zi, cu sentimentul confuz că ai făcut ceva ce nu trebuia.

Mai departe, aşa cum bănuiai, spuma de ras nu este cel mai prietenos produs cu pielea ta. Dimpotrivă, ea conţine propelaţi (gamă de substanţe din care fac parte propanul şi izobutanul), care usucă şi irită pielea. Acest aspect este foarte important, mai ales dacă ţinem cont că pielea ta este deja „chinuită” de procesul de îndepărtare a firelor de păr.

Ai intrat în panică la gândul că nu vei mai putea folosi produsul tău de bază în epilare? Pe piaţă sunt disponibile numeroase formule care promit un ras mai sigur şi mai confortabil, cu textură de cremă sau gel. Noi avem însă un truc imbatabil: un simplu gel de duş (cu textură bogată şi consistentă, însă), va face minuni!

Pentru ca operaţiunea „scapă de păr” să fie lipsită de orice alte neplăceri atunci când foloseşti lama de ras, am adunat pentru tine şi alte sfaturi numai bune de pus în practică.

Foloseşte lama de ras după cel puţin cinci minute de duş cu apă caldă. Astfel, te vei asigura că firul de păr se înmoaie şi este mai uşor de îndepărtat.

Exfoliază înainte de a te epila. Pe lângă faptul că vei scăpa de celulele moarte şi vei înlesni astfel acţiunea aparatului de ras, vei micşora riscul apariţie firelor crescute sub piele. Foloseşte un produs preparat în casă, precum un mix de cafea sau sare grunjoasă şi ulei de măsline, o dată sau de două ori pe săptămână. Te vei îndrăgosti de noua ta piele, moale şi fină, ca de bebeluş.

Alege un aparat de ras de calitate şi înlocuieşte-l des. Îţi începi misiunea picioare catifelate cu lama de ras a iubitului? E posibil să o compromiţi încă de la început! Optează pentru produse de calitate şi înlocuieşte-le imediat ce lama s-a tocit, iar astfel te vei bucura de o fineţe de zile mari.

Clăteşte cu apă caldă. Deşi sunt specialişti care afirmă că este de preferat să finisezi epilarea cu un jet de apă rece, care să închidă porii, apa călduţă este întotdeauna de preferat, având un efect liniştitor asupra pielii tale iritate.

Hidratează imediat ce ieşi de sub duş! Pielea ta are nevoie acum de hidratare din plin. Renunţă însă la crema parfumată şi optează pentru un produs natural (uleiul de cocos este magnific!), pe care să îl încălzeşti în palme înainte de a-l aplica.

Deşi folosirea aparatului de ras a dobândit o reputaţie întunecată, de greşeală în frumuseţe, noi ţi-am arătat cum să te bucuri de o experienţă lipsită de repercusiuni, chiar şi atunci când închei un „parteneriat” cu lama de ras!

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!