Greșeli pe care le comiți când faci duș. Evită-le de acum încolo!

Viorica Ghinea, redactor

Dușul zilnic nu este o simplă regulă de igienă, ci reprezintă un întreg ritual de îngrijire și înfrumusețare. Deși procedeul pare simplu pentru toată lumea, există totuși câteva greșeli pe care orice femeie le comite când se spală. Aceste obiceiuri nu afectează doar frumusețea, ci și sănătatea corpului, de aceea ar trebui să fii atentă de acum încolo.

Iată ce greșeli comiți când îți faci duș!

1. Te speli cu apă fierbinte

Un duș fierbinte pare ideea perfectă când afară este mai frig, dar ar trebui să fii atentă la temperatura apei de acum încolo. Atât pielea, cât și podoaba ta capilară vor avea de suferit. Apa prea caldă favorizează uscarea pielii și a părului, astfel că va trebui să aplici după aceea tratamente intense pentru hidratare.

2. Folosești mult timp același burete de duș

Buretele de duș nu este deloc cel mai prietenos obiect din baie. Specialiștii spun că acesta este plin de bacterii și ar trebui schimbat frecvent. De asemenea, după câteva folosiri, spală-l bine cu apă fierbinte și detergent, pentru a-l dezinfecta.

3. Te demachiezi la duș

Deși economisești timp prețios când te demachiezi cu apa care curge la duș, acest obicei îți poate afecta tenul. Pielea de pe față este mult mai sensibilă decât cea de pe corp, astfel că trebuie să ai mai multă grijă de ea. Dacă vei practica acest obicei pe termen lung, să nu te mire dacă te vei confrunta cu îmbătrânirea prematură.

4. Te speli pe cap în fiecare zi

Deși te încântă ideea de a avea părul proaspăt spălat în fiecare zi, nu este indicat să faci acest lucru. Oricât ar fi de bun șamponul pe care îl folosești, procedeul tot îți va afecta firele de păr și rădăcina lor. Cu cât îți vei spăla podoaba capilară mai des, cu atât se va îngrășa mai repede. În plus, dacă te speli zilnic pe cap, scalpul tău s-ar putea sensibiliza cu timpul, motiv pentru care te poți confrunta cu tot felul de afecțiuni.

5. Îți exfoliezi pielea zilnic

Exfolierea zilnică nu te va ajuta să ai pielea mai curată și mai catifelată, ci va favoriza uscarea, iritarea și chiar rănirea ei. Este suficient să apelezi la acest tip de tratament de înfrumusețare o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de nevoile pielii tale.

6. Nu te clătești bine

Fie că îți place prea mult cum miroase gelul tău de duș, fie că te grăbești, cert este că deseori nu te clătești bine. Nu este suficient să te ștergi cu prosopul pentru a îndepărta substanțele prezente în compoziția produselor pe care le folosești. Gândește-te că acestea sunt nocive pentru organism, astfel că trebuie să te clătești foarte bine după ce le-ai aplicat pe piele.

Probabil că aceste obiceiuri nu ți se păreau niște greșeli până acum. Realizează câteva schimbări în ritualul tău de spălare și vei observa imediat diferența!

Articolul urmator Ce să faci acum dacă pierzi neașteptat de mult păr

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (30)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.