Totul despre metoda de epilare SPL

Totul despre metoda de epilare SPL

Roxana Pana

Epilarea SPL, supranumita si epilarea definitiva cu lumina pulsata, reprezinta cea mai noua metoda de epilare permanenta, cu rezultate vizibile inca de la prima sedinta. Daca doresti sa renunti la metodele de epilat traditionale si dureroase in favoarea unei metode revolutionare, cu efecte permanente, atunci alege cu incredere metoda de epilare SPL.

epilare spl

Cum functioneaza epilarea SPL?


Epilarea SPL consta in cinci impulsuri de energie consecutive si constante, de aceeasi intensitate. Lumina pulsata de SPL penetreaza pielea si este absorbita de melanina firului de par. Aceasta absorbtie de energie duce la incalzirea firului de par pana la o temperatura necesara distrugerii radacinii sale. Astfel, sute de foliculi sunt anihilati la fiecare impuls de lumina, iar firele de par vor cadea in 10-14 zile. In plus, acest tip de epilare elimina posibilitatea oricarei arsuri.

In ceea ce priveste numarul de sedinte necesare pentru obtinerea unui rezultat optim si de lunga durata, acesta poate varia in functie de zona tratata, densitatea parului, adancimea la care sunt radacinile, lumina setata si ciclul de crestere a parului din zona tratata.

Ca toate celelalte metode care folosesc lumina pentru reducerea parului (laser sau IPL), tratamentul cu SPL este eficient doar in faza de crestere activa a firului de par. La un anumit moment, numai un anumit procent de foliculi se afla in faza de crestere activa. De aceea, pentru a fi cat mai eficient, tratamentul va necesita cateva proceduri efectuate la cate patru saptamani. Asadar, pot fi necesare intre cinci si zece sedinte pentru obtinerea rezultatului dorit.

Trebuie mentionat ca cele mai bune rezultate se obtin pe parul inchis la culoare (mai bogat in melanina/ pigment). Firele de par deschise la culoare sau cele foarte subtiri sunt mai dificil de tratat, insa, cu toate acestea, se pot obtine rezultate mai bune decat in cazul altor metode.

Daca doresti sa apelezi la metoda de epilare cu SPL, pielea nu trebuie sa fie prea inchisa la culoare, deoarece aceasta poate actiona ca un ecran de protectie impotriva luminii. In plus, pot aparea eventuale depigmentari locale. De aceea, este indicat ca o piele bronzata sa nu fie tratata cel putin doua saptamani dupa expunerea la soare.


epilare spl2

Avantajele tratamentului de epilare SPL

Metoda de epilare SPL est o investitie sigura, care are destul de multe avantaje:

- distruge radacinile firelor de par in timp ce protejeaza pielea si tesuturile inconjuratoare;
- are rezultate permanente;
- poate fi tratat orice tip de par care contine pigment;
- epilarea SPL poate fi folosita pe orice zona a corpului, oricat de delicata: fata, axila, picioare, spate, umeri, etc.
- rezultatele sunt vizibile inca de la prima sedinta;
- riscul aparitiei cicatricilor sau a depigmentarilor este minim;
- aceasta metoda este mai putin dureroasa si creeaza mai putin disconfort in comparatie cu alte metode de epilare;
- epilarea SPL te ajuta sa ai o piele catifelata, iti inchide porii si impiedica cesterea firelor de par sub piele;
- timpul de tratament este destul de redus - zonele mai mici, precum axila, pot fi tratate in doar cateva minute;
- nu exista riscul aparitiei infectiilor;
- nu necesita timp de recuperare sau anesteziere locala.

Contraindicatiile tratamentului de epilare cu SPL

Exista unele cazuri in care tratamentul de epilare SPL nu este indicat. Dintre acestea putem enumera: femeile insarcinate sau in perioada de alaptare, persoanele care sufera de hemofilie (predispozitie ereditara la hemoragii), cele care sufera de patologii ale pielii (psoriazis, dermatita, vitiligio, etc.) sau acnee pronuntata, persoanele care au varice pronuntate, cicatrici postoperatorii relativ recente, cele care sufera de boli renale sau arsuri.

Pregatirea pielii inainte de epilarea SPL

epilare spl2


Cu o seara inainte de epilarea SPL, rade parul din zona care urmeaza sa fie tratata cu aparatul de ras. Daca parul nu este ras inainte, eficienta tratamentului scade, intensitatea luminii pulsate irosindu-se astfel pe firul de par.

Incearca sa eviti epilarea cu ceara sau cu aparat cu sistem de smulgere cu aproximativ doua-trei saptamani inaintea sedintei de epilare SPL. De asemenea, nu este bine sa te expui la soare sau sa folosesti autobronzant inaintea sau in timpul tratamentului, deoarece exista riscul ca aparatul SPL sa produca arsuri.

Nu ai voie sa folosesti deodorante, creme, parfumuri sau alte produse cosmetice pe zona tratata, avand in vedere faptul ca acestea pot impiedica actiunea tratatmentului. In plus, evita baile fierbinti in ziua efectuarii tratamentului.

Ingrijirea pielii dupa epilarea SPL


Este indicat sa nu te expui la soare timp de doua saptamani dupa sedinta de SPL, deoarece te poti alege cu arsuri. Daca ai folosit tratamentul SPL pentru parul de pe fata, trebuie sa aplici creme cu SPF 30+ timp de cel putin doua zile, de doua-trei ori pe zi. In schimb, daca ai epilat zona axilei, nu se recomanda aplicarea unui deodorant cu alcool.

Dupa tratamentul cu epilare SPL, pielea va fi mult mai sensibila la caldura in urmatoarele 48 de ore, de aceea, nu se recomanda dusurile sau baile fierbinti. De asemenea, nu exfolia pielea tratata cel putin o saptamana dupa tratament.

Daca doresti sa scapi de parul nedorit intre sedinte, nu se recomanda epilarea cu ceara sau cu aparat depilator. Foloseste numai aparatul de ras pe zonele tratate.

Metoda de epilare SPL este foarte eficienta in indepartarea parului nedorit de pe corp, avand un efect de durata, chiar permanent. Desi acest tip de epilare este mai costisitor, nu trebuie sa uiti ca epilarea definitiva cu SPL este o investitie sigura, de care te vei putea bucura in fiecare zi.

Articolul urmator
7 beauty devices în care merită să investești
7 beauty devices în care merită să investești
Testul norocului: ce metoda iti asigura succesul?
Incepe quiz
Testul norocului: ce metoda iti asigura succesul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.