Tratament anti-imbatranire: ingrijirea tenului si a mainilor

Tratament anti-imbatranire: ingrijirea tenului si a mainilor
Geanina Ichim
Luni, 27.05.2013

Cuprins

Toate femeile si-ar dori sa fie pentru totdeauna tinere si frumoase, insa cum timpul este neindurator cu fiecare, o solutie realista si eficienta ar fi un tratament anti-imbatranire. Aceasta solutie este necesara, de obicei, dupa varsta de 40 de ani, desi unele femei apeleaza la ea chiar si la 30, cand pielea da primele semne de maturitate. Pe masura ce imbatranim, pielea devine tot mai subtire si isi pierde din elasticitate, ceea ce confera un aspect mai gros si mai durduliu al fetei.

Cele mai utilizate tratamente faciale anti-imbatranire

1. Una dintre cele mai populare metode de eliminare a ridurilor este injectarea cu Botox. Acest tratament paralizeaza muschii din anumite zone ale fetei si face ca ei sa nu mai poata fi utilizati in producerea diferitelor expresii faciale. Astfel se micsoreaza posibilitatea aparitiei liniilor si a cutelor pe chip.

Injectarea cu Botox este considerata a fi destul de sigura si eficienta, cu foarte putine efecte adverse. Tratamentul acesta poate imbunatati modul in care arata fata ta, reducand ridurile si intinerindu-te. Din pacate, liniile inestetice de pe fata nu dispar in totalitate, ci pur si simplu devin mai putin vizibile. Efectele pot dura doar cateva luni, asadar este posibil sa fii nevoita sa te intorci din nou la medic atunci cand observi reaparitia imperfectiunilor. 

2. Un alt tratament anti-imbatranire este cel care se bazeaza pe colagen. Aceasta substanta este, practic,  o proteina care se gaseste in tesuturile osos, conjunctiv si cartilaginos, in urmatoarele proportii - 70% in piele si 30% in restul corpului. Pe masura ce imbatranim, cantitatea de colagen din organism scade, asa ca prin acest tratament se reintroduce substanta in corp, pentru a se pastra elasticitatea pielii.

Tratamentul cu colagen pentru fata vine intr-o varietate de forme - masca de fata, masaj facial, laser, electrolizi sau injectare sub piele. Aceasta solutie este recomandata mai ales persoanelor care au trecut de 30 de ani, insa efectul este doar temporar. Colagenul nu va sterge ridurile, ci va reduce doar aspectul lor, facandu-te sa arati mai tanara.

3. Electrostimularea este un tratament anti-imbatranire recomandat mai ales tenului matur, fiind o varianta nechirurgicala a liftingului facial. Aceasta metoda consta in stimularea campului bio-electric de la suprafata pielii, prin intermediul caruia se vor indeparta ridurile fine, aspectul de chip obosit se va ameliora, se vor diminua cearcanele si, daca este cazul, se poate folosi si ca tratament pentru cosuri si puncte negre.

Electrostimularea faciala este folosita in mod regulat de zeci de ani de foarte multe femei. Dezavantajul acestui tratament este costul destul de mare si faptul ca efectele vor disparea daca nu mergi la sesiuni regulate. Pielea ta va arata mai tanara, insa nici acest tratament nu este permanent.

Etapele tratamentului facial anti-imbatranire

Tratamentele faciale anti-imbatranire pot include peeling-ul chimic, procedeu cu ajutorul caruia se distrug straturile artificiale ale pielii, mastile cu colagen si serurile speciale care au vitamina C sau ingrediente precum acidul hialuronic. Acesta atrage apa in celule, exfoliaza si hraneste pielea pentru a ajunge la un aspect neted, cu un ten bine hidratat.

Un tratament facial anti-imbatranire incepe cu o curatare a tenului cu tampoane de bumbac sau cu bureti si un un produs special pentru tenul matur, ca de exemplu, un demachiant cu textura cremoasa. In continuare, este necesara o consultatie realizata de catre un chirurg estetician care iti va analiza pielea cu ajutorul unei lampe de marire puternic luminata. Aceasta va dezvalui diferite afectiuni ale pielii - capilare sparte, linii fine, riduri, pete, puncte negre sau piele uscata.

Urmatoarea etapa este exfolierea cu ajutorul unui echipament mecanic sau chimic. In prima situatie, tratamentul se realizeaza cu ajutorul unor vapori de aburi prin care se curata tenul, iar in cel de-al doilea caz vorbim despre peelingul chimic,  care poate fi o etapa a tratamentului sau un tratament de sine statator.

Tenul matur are uneori puncte negre mari si inestetice, asa ca, in cazul in care este nevoie, ti se poate face extractia lor. Urmeaza un masaj facial cu miscari clasice pentru relaxare si pentru stimularea pielii si a muschilor fetei, dupa care ti se aplica o masca speciala pentru tenul matur. Tenul va mai fi curatat prin folosirea unor tonere, seruri si creme de protectie, iar la final medicul iti va da si alte sfaturi cu privire la ingrijirea la domiciliu.

In functie de modul in care evolueaza starea de sanatate si aspectul pielii tale, poti apela la un tratament anti-imbatranire de aproximativ patru ori de an. Eficienta sa depinde mai ales de priceperea si de experienta esteticianului, de calitatea produselor folosite si de modalitatea prin care iti ingrijesti pielea la tine acasa.

Este important sa iti creezi o rutina zilnica in ceea ce priveste curatarea si hidratarea tenului, pentru ca astfel si semnele de imbatranire vor fi mai putin vizibile. Inainte de a-ti alege tratamentul si medicul, intereseaza-te cu privire la costuri, bunul renume al salonului si aprecierile altor paciente.

Tratament anti-imbatranire pentru maini

Desi poate parea greu de crezut, este dovedit clinic faptul ca mainile sunt chiar mai sensibile la primele semne de imbatranire decat pielea fetei si de foarte multe ori sunt afectate mai repede decat tenul. Acest lucru se intampla deoarece pielea de pe mana este mult mai subtire decat cea de pe fata.

Din cauza faptului ca la nivelul mainilor exista o cantitate foarte mica de grasimi, in momentul in care colagenul incepe sa se descompuna, semnele de imbatranire devin extrem de vizibile, mai ales daca mainile sunt expuse la soare. Astfel ne putem trezi peste noapte cu o textura sifonata si incretita a pielii, cu vene umflate care cresc in timp si chiar probleme de pigmentare.

Pe langa tratamentul pentru maini la domiciliu, pe care toate femeile, indiferent de varsta, ar trebui sa il foloseasca, este foarte important sa utilizam si un detergent de vase pentru maini sensibile sau manusi de fiecare data cand spalam vasele. Ideal ar fi sa aplicam o crema hidratanta dupa ce ne folosim mainile pentru diverse activitati casnice.

Specialistii sunt de parere ca exista cateva produse si ingrediente-cheie care pot face o diferenta temporara in modul in care arata mainile tale. Cele mai noi formule de creme contin factori de crestere, cei mai multi fiind derivati din plante. Acestea stimuleaza formarea de colagen nou, asa ca poti incepe sa le folosesti de la varsta de 40 de ani.

Conform studiilor, femeile care au incercat creme care contin factori de crestere si-au imbunatatit aspectul mainilor, diminuand, totodata, ridurile, dupa o utilizare de aproximativ 60 de zile. Daca preferi, totusi, sa nu dai foarte multi bani pe astfel de creme, poti utiliza in fiecare zi una singura, hidratanta, care te va ajuta sa iti pastrezi pielea hidratata. 

Dupa o anumita varsta, femeile sunt afectate de procesul de imbatranire, semnele sale fiind vizibile mai ales la nivelul fetei. Un tratament anti-imbatranire poate fi o solutie temporara si pe care il alegi in functie de ceea ce ti se potriveste si de costuri. In plus, este bine sa tii cont de cateva sfaturi general valabile, care te vor proteja nu numai de imbatranirea precoce: bea multa apa, mananca sanatos, dormi suficient si protejeaza-te de razele solare.

Truc!

Vestimentatia te poate ajuta sa arati mai tanara si mai sexy! Poarta o bluza lunga si o jacheta scurta pentru a ascunde kilogramele in plus, alaturi de niste pantaloni stransi pe picior. O geanta cu imprimeu leopard sau una de culoare somon va scoate tinuta din monotonie si ii va oferi un look sexy.


Dasha - 155 lei 

Dasha - 245 lei 

Vezi si
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Luni, 27.05.2013
Articolul urmator »
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Luni, 26.02.2024
Incepe quiz
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Laser CO2: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Miercuri, 27.12.2023
Cuticule uscate: cauze și tratament
Raluca Margean | Joi, 25.01.2024

Ne găsești pe