Cum ascunzi firele de păr care se decolorează după vopsire

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Atunci când părul nostru dă primele semne de îmbătrânire sau când culoarea naturală nu ne scoate în evidență trăsăturile, vopsitul devine singura noastră cale de scăpare. O vizită la coafor poate să ne redea încrederea în forțele proprii, dar și să ne ajute să ne bucurăm de un păr uniform, strălucitor și cu volum.

Însă nu toate episoadele noastre în materie de vopsit au rezultate pozitive. Uneori, părul se poate decolora rapid după vopsire. Acest lucru nu înseamnă neapărat că stilistul a greșit sau că vopseaua folosită este proastă, ci că nu am respectat câteva reguli care ne ajută să ne păstrăm culoarea intactă pentru mai mult timp. Atunci când se întâmplă acest lucru, ține cont de regulile de mai jos, care sunt la fel de folositoare și în cazul în care părul începe să arate primele semne de deteriorare după vopsire.

femeie care are probleme cu parul

Cum ascunzi firele de păr care se decolorează după vopsire

Schimbă-ți coafura

Dacă ai părul lung, atunci ar trebui să iei în considerare o nouă coafură sau măcar o scurtare a vârfurilor. Decolorarea după vopsire poate apărea și din cauza părului deteriorat, motiv pentru care ar trebui să scapi de toate firele de păr care te împiedică să ai o culoare uniformă. Deși acest pas este indicat să se facă înainte de vopsire, poate avea rezultate vizibile și după ce îți schimbi culoarea părului.

Alege cu grijă produsele de îngrijire pentru păr

După vopsire, părul are nevoie de îngrijire suplimentară, astfel încât vopseaua să rămână pentru mai mult timp în firele de păr. În loc de produsele pentru netezire și volum, adaugă în colecția ta de cosmetice măști hidratante și uleiuri. Părul vopsit este deja uscat și are nevoie de multă atenție pentru a nu se decolora.

femeie care este dezamagita de par

Schimbă-ți cărarea

Atunci când ai o singură cărare, pe care o porți ani de-a rândul, zona respectivă se decolorează mult mai ușor după vopsire, deoarece vine în contact mult mai des cu factorii externi, dar și cu peria de păr și cu palmele tale. Alternarea cărărilor te poate ajuta să previi decolorarea după vopsire și să te bucuri de nuanța părului tău pentru mai mult timp.

Împletește-ți părul sau prinde-l în coc

Dacă decolorarea este evidentă, poți să ascunzi acest lucru prin prinderea părului în coc sau prin împletirea acestuia. În funcție de zona în care se află cosițele decolorate, poți alege o împletitură în spic sau coroniță, care să îți ofere un aer fermecător, fără ca ceilalți să își dea seama de problema pe care părul tău o are.

Evită uscătorul imediat după vopsire sau protejează-ți părul

După vopsire, este bine să eviți uscătorul de păr, deoarece culoarea încă nu este perfect fixată în textura părului. Dacă nu poți renunța la uscător, atunci folosește spray-urile protectoare. De asemenea, folosirea uscătorului la temperaturi scăzute poate fi un truc la fel de folositor. Uscatul de la depărtare este o altă modalitate prin care poți evita decolorarea părului.

Deși decolorarea părului este uneori inevitabilă, poți să prelungești durata de vopsire dacă ții cont de aceste sfaturi de îngrijire.

Surse foto: iStock

Articolul urmator 6 secrete pentru un păr sănătos de care puțini au habar

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.