Cum îţi îngrijeşti părul deteriorat în cinci paşi

Cum îţi îngrijeşti părul deteriorat în cinci paşi

Redactor Divahair.ro

Toate femeile îşi doresc un păr lung şi sănătos, care să arate impecabil, în orice moment al zilei. Cu toate acestea, una dintre problemele frecvente cu care femeile se confruntă este părul uscat, deteriorat şi lipsit de vitalitate. Părul deteriorat necesită o îngrijire atentă şi o rutină care implică folosirea unor produse adecvate, care să redea podoabei capilare textura şi luciul.

Află ce trebuie să faci pentru a avea din nou un păr sănătos şi mătăsos şi ce paşi trebuie să urmezi, pentru a nu fi nevoită să îţi tunzi părul constant.

Foloseşte produsele potrivite de îngrijire a părului

Dacă ai un păr uscat şi deteriorat, se impune folosirea unor produse specifice, care să repare părul de la rădăcină, până la vârfuri, cum sunt cele de la Planteea.

par

Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi:

Foloseşte un şampon hidratant şi fortifiant.

Unul dintre cei mai importanţi paşi în îngrijirea părului uscat şi deteriorat ţine de spălarea corectă a părului, cu produse potrivite. Nu alege un şampon pentru păr normal sau gras, ci mergi pe varianta şampoanelor care conţin ulei de argan, ulei de cocos sau ulei de măsline. Alte ingrediente care nu trebuie să lipsească din compoziţia unui şampon sunt aloe vera şi provitamina B5, cu rol în netezirea şi hrănirea intensă a părului.

Nu uita de balsamul pentru păr!

Dacă ai părul uscat şi deteriorat, folosirea unui balsam hidratant este absolut necesară. Aplică-l doar la vârfuri şi lasă-l să acţioneze câteva minute, după care clătește părul cu apă.

Aplică o mască pentru păr.

Chiar dacă foloseşti şampon şi balsam, cel puţin o dată pe săptămână trebuie să aplici şi o mască pentru păr, cu rol în hrănirea şi netezirea părului uscat şi deteriorat. Vei observa o diferenţă notabilă încă de la primele utilizări.

Cumpară un ulei pentru păr.

Imediat după spălarea şi uscarea părului, este indicat să utilizezi şi un ulei hidratant, pe care să îl aplici la vârfuri. Acesta va hrăni în profunzime părul şi îi va oferi strălucire de lungă durată. Uleiul de migdale şi cel de argan sunt printre preferatele tuturor.

Spală-ţi părul mai rar

Dacă obişnuieşti să îţi speli părul foarte des sau chiar zilnic, află că nu este deloc indicat. Pentru a preveni deteriorarea părului, acesta trebuie spălat de maxim 2-3 ori pe săptămână. În caz contrar, firele de păr devin mai subitiri şi mai fragile, ceea ce duce la ruperea şi uscarea întregii podoabe capilare.

În momentul în care îţi speli părul, nu uita să respecţi toţi paşii indicaţi: şamponul, balsamul, masca şi uleiul pentru păr pot face minuni în tratarea părului deteriorat.

Nu folosi în exces uscătorul de păr

O cauză a părului deteriorat şi lipsit de vitalitate constă în folosirea excesivă a uscătorului de păr, cu aer prea fierbinte. Dacă nu te poţi despărţi de acest produs, în timpul uscării părului, îţi sugerăm să alternezi aerul rece cu aerul cald. Totodată, foloseşte uscătorul la o distanţă de cel puţin 20 de cm de firele de păr, pentru a preveni uscarea lor în exces.

În timp ce iarna, uscarea completă a părului este obligatorie, pe timpul verii poţi lăsa părul să se usuce natural, înainte de a ieşi din casă. În aceeaşi categorie intră şi placa de păr sau ondulatorul. Deşi toate femeile iubesc să se coafeze, dacă ai părul extrem de uscat, încearcă să eviţi folosirea unor astfel de aparate, care funcţionează la temperaturi ridicate.

Tunde-ţi vârfurile în mod regulat

Pentru prevenirea şi tratarea părului uscat şi deteriorat, este nevoie să îţi tunzi vârfurile, în mod regulat. Majoritatea specialiştilor recomandă să mergi la salon o dată la 3 luni, pentru că vârfurile vor fi afectate şi vor avea un aspect inestetic. Odată tăiate vârfurile, părul se va regenera şi va arăta mai sănătos.

Renunţă la utilizarea frecventă a produselor de styling

Obişnuieşti să apelezi zilnic la fixativ, spumă sau ceară pentru păr? Chiar dacă te ajută să îţi aranjezi părul aşa cum îţi doreşti, folosirea acestor produse de styling este dăunătoare, fiindcă usucă părul în mod excesiv, favorizând apariţia firelor despicate.

Cât timp ai grijă de părul tău, acesta nu va fi deteriorat iremediabil. Foloseşte doar produsele potrivite pentru un păr uscat, care are nevoie de hrănire şi netezire. Nu uita nici de tunderea vârfurilor în mod regulat! Toţi aceşti paşi te vor ajuta să observi rezultate vizibile, în doar câteva săptămâni!

Articolul urmator
Cum revii la culoarea naturală după decolorare?
Cum revii la culoarea naturală după decolorare?
Cat de rezistent este parul tau?
Incepe quiz
Cat de rezistent este parul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.