Foloseste ulei de mac ca sa scapi de matreata

Redactor Alexa Galgau

Uleiul de mac este folosit preponderent in bucatarie, pentru asezonarea salatelor si a altor preparate. El mai are si utilizari farmaceutice, insa putini oameni ii cunosc inca o folosinta interesanta: poate fi utilizat pentru a te scapa de matreata. Acesta nu este singurul lui beneficiu la categoria beauty, asa ca citeste mai multe despre uleiul de mac si convinge-te ca merita sa ai si tu in casa o sticluta!

Uleiul de mac te scapa de matreata

Probabil ca uleiul de mac nu este unul de care sa fi auzit prea des. Semintele de mac sunt folosite in special in produsele de patiserie si in diverse dulciuri. Uneori, sunt utilizate in diverse retete de scrub homemade. Cat despre ulei, este bine sa stii ca, desi nu este foarte popular, el poate fi un adaos binevenit in trusa ta de ingrijire corporala, fiind bogat in vitamina E, acid linoleic, oleic si palmitic. 

Daca faci parte din categoria persoanelor ghinioniste carora matreata le da batai de cap, poti incerca sa te tratezi cu ulei de mac. Atentie, insa! Acesta trebuie clatit intotdeauna, deoarece nu intra in firul de par, ci se usuca pe el si capata un aspect total inestetic. 

Pentru a prepara o masca de par din ulei de mac, umple o treime de cana cu acesta, apoi adauga cate 5 picaturi de uleiuri esentiale de rozmarin, eucalipt si menta. Asteapta 10-20 de minute inainte de a aplica amestecul pe scalp. Maseaza usor pielea capului cu uleiul de mac, pune o boneta de dus pe cap si asteapta o ora inainte de a te clati. Nu ajunge sa te clatesti cu apa, ci va fi nevoie sa folosesti un sampon. Dupa aceea, poti aplica balsamul obisnuit. Acizii grasi din uleiul de mac iti vor hrani scalpul si il vor mentine hidratat, ceea ce inseamna ca matreata se va reduce vizibil sau va disparea de tot. 

De altfel, trebuie sa stii ca uleiul de mac este excelent si ca ulei pentru masaj, hranind pielea in profunzime. Nu este recomandat sa il folosesti pe o piele acneica, insa. Daca te confrunti cu acneea pe fata sau pe corp, discuta cu dermatologul inainte de a folosi orice produs nou de ingrijire a pielii.

Datorita continutului de vitamina E, el poate fi folosit inclusiv pentru a promova sanatatea unghiilor. Poti sa aplici un strat subtire de ulei pe acestea, lasandu-l sa isi faca efectul cel putin jumatate de ora. De asemenea, in poti folosi si pentru a inmuia cuticulele atunci cand iti faci manichiura. 

Uleiul de mac este un produs adesea subestimat, desi poate fi folosit cu succes in tratamente de infrumusetare. Asteptam parerea ta in comentarii, daca te-ai decis sa il incerci!

Descopera si alte 8 retete de masti naturale antimatreata!

Articolul urmator Ulei pentru petele de pe față: cum îl alegi corect?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.