Sănătatea părului: la ce să fim atente indiferent de sezon

Sănătatea părului: la ce să fim atente indiferent de sezon

Andreea Constantin

Schimbarea de sezon aduce cu ea o serie de modificări și în corp. Dacă suntem atenți la semnalele pe care ni le transmite, este ușor să-i identificăm nevoile. Exact la fel se întâmplă și pentru păr. Când părul este sănătos, se vede și se simte. Iar când are nevoie de un plus de îngrijire la schimbarea anotimpului (sau în general), este indicat să folosim soluții variate. Iată doar câteva idei extrem de accesibile și cu rezultate uimitoare.

Hidratare

O mască de păr care se potrivește cu tipul tău de păr poate face minuni. Luând în considerare sfaturile specialiștilor, masca de păr poate fi folosită mereu, indiferent de sezon, dar adaptat nevoilor părului. De aceea, specificațiile produsului și ingredientele sunt foarte importante. Aplică pe păr, lasă să acționeze și vei vedea rezultatele imediat după clătire. Află mai multe detalii aici.

femeie care se spala pe par

Vitaminizare

Aportul de vitamine, minerale și substanțe nutritive se observă direct în aspectul părului. Vitaminele B3 și B5 susțin direct creșterea părului, iar fierul oferă rezistență. Nici celelalte vitamine nu sunt de omis, tocmai de aceea cea mai bună variantă este asimilarea din alimentație.

Un echilibru între fructe, legume, proteine și grăsimi sănătoase are efecte superbe pe termen lung pentru întregul corp, nu doar în cazul podoabei capilare. Fructe, legume de sezon, pește și carne gătită sănătos sau chiar semințe și lactate, toate contribuie în felul propriu. Așadar, cuvântul de ordine este diversitatea.

Atenția la detalii

Calitatea celorlalte produse pe care le folosim pentru îngrijirea părului își lasă direct amprenta asupra lui. Nu întâmplător, când ieși de la salon aspectul este mult îmbunătățit și parcă nu poți obține niciodată aceleași rezultate acasă. Astfel, pornind de la șampon, mască și terminând cu fixativ, spumă pentru păr sau șampon uscat, trebuie să găsim momentul potrivit pentru a le folosi și produsele potrivite care să susțină scopul nostru final la nivel de look.

În plus, temperatura setată pentru placa de styling, ondulator și setările pentru uscătorul de păr trebuie alese cu grijă. Dacă alegi varianta unui multistyler, care se ocupă de mai multe sarcini, ai grijă să testezi toate opțiunile înainte de a alege o coafură finală pentru un eveniment. Trebuie să știi exact cum reușești să te aranjezi singură și dacă realitatea coincide cu rezultatul pe care ți l-ai imaginat. 

Soluții salvatoare

În această categorie putem încadra cu ușurință șamponul uscat sau corectorul pentru culoarea rădăcinilor (root retoucher). Când zilele parcă nu se mai termină și a apărut un eveniment neprevăzut, fără îndoială că, dacă vrei o schimbare rapidă și nu ajungi la un stilist, poți avea succes și folosind resursele proprii. 

Reîmprospătarea rădăcinilor elimină aspectul de păr gras și retușarea rădăcinilor chiar are aspect de salon. De aceea, poate fi vorba chiar de o schimbare de look, potrivită și pentru o seară cu fetele, dar și un concert de operă. Și în acest caz, testarea trebuie făcută anterior acestor evenimente, pentru a nu avea surprize neplăcute. 

Sănătatea părului și felul în care acesta arată și se simte ne preocupă indiferent de sezon. A avea grijă de el este cu atât mai important cu cât ne dorim să arate excelent, chiar dacă nu ajungem des la salon. Puțină atenție la detalii, hidratare și substanțe nutritive, produsele corecte cu ingredientele potrivite și imaginație: acestea sunt ingredientele pentru o sănătate completă a podoabei capilare. 

Surse foto: Shutterstock.com

Articolul urmator
Cum revii la culoarea naturală după decolorare?
Cum revii la culoarea naturală după decolorare?
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!
Incepe quiz
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.