Secretul părului frumos al japonezelor a fost dezvăluit: apa de orez!

Secretul părului frumos al japonezelor a fost dezvăluit: apa de orez!

Redactor Andreea Baluteanu

Sunt renumite în lumea întreagă pentru părul lor lung, mătăsos şi incredibil de strălucitor, perfect drept, fără a avea nevoie de niciun artificiu sau aparat de styling. Muritoarele le-au admirat de multă vreme pe aceste zeiţe ale frumuseţii, japonezele, dar nu au reuşit să le descopere secretul bine păstrat.

"Căutătorii de comori” în beauty au reuşit însă să descopere trucul japonezelor: apa de orez! Află şi tu cât de uşor este să o obţii şi cum să o foloseşti, dar şi care sunt avantajele care o transformă în noua noastră armă!

Apa de orez, cel mai bine păzit secret al asiaticelor

Nu e de mirare că gheişele se numărau printre cele mai dorite femei: pielea lor impecabilă, părul lung, de abanos, cu jocuri de lumini care îţi luau ochii, erau pur şi simplu irezistibile. Secretul lor nu este însă unul complicat, ci atât de uşor de obţinut, chiar şi în bucătăria ta: apa de orez!

Crezi că la baza micii minuni cosmetice stau descântecele vechi intonate de aceste superbe femei? Te înşeli! Apa de orez are proprietăţi fabuloase, explicate chiar de către oamenii de ştiinţă. Acest leac antic al femeilor din Asia este plin de vitamine şi de minerale care hrănesc şi îngrijesc părul în profunzime, dar şi de nutrienţi, care îl fortifică de la rădăcină până la vârf: de aceea frumoasele japoneze se pot lăuda cu podoabe capilare demne de lumea basmelor!

De asemenea, apa de orez conţine şi aminoacizi, care conferă volum şi o strălucire de efect părului. Nu e de mirare că ţi-ai putea surprinde reflecţia în pletele de abanos ale frumoaselor japoneze.

Ingredientul secret care le-a convins însă pe amatoarele de beauty este inositolul, regăsit în complexul de B-uri din apa de orez. Cu extraordinare proprietăţi antiage şi de îmbunătăţire a circulaţiei sângelui, acest compus chimic conferă părului maleabilitate şi moliciune şi îi dăruieşte acea supleţe pentru care japonezele sunt renumite.

Marele bonus al apei de orez? Nu conţine sulfaţi, sulfiţi sau parabenii care te neliniştesc în compoziţia produselor cosmetice!

Apa de orez, remediul de beauty atât de simplu de obţinut

Cu o asemenea gamă de beneficii şi având drept ambasadoare unele dintre cele mai frumoase femei ale planetei, apa de orez ne-a atras cu siguranţă atenţia. Te întrebi cum să o obţii?

 

O fotografie postată de (@s_k_t_m) pe

Nimic mai simplu! Pune la fiert orezul brun, basmati sau orezul de iasomie (despre care se consideră că are cel mai bun gust din lume), dar foloseşte o cantitate de apă de două sau de trei ori mai mare decât în mod normal. Strecoară apoi apa de orez şi pune-o la păstrare la frigider (unde va rezista pentru circa cinci zile). Nu o utiliza în formă concentrată, ci diluează câteva linguriţe într-un pahar de apă proaspătă şi bucură-te de beneficiile sale.

Ţi se pare prea frumos pentru a fi adevărat? Avem şi o poţiune secretă, ideală pentru fetele cu talent de „vrăjitoare”, care nu au nicio problemă în a prepara mixuri demne de alchimiştii din Evul Mediu. Este vorba despre apa de orez fermentată, plină de antioxidanţi, vitamine (E şi B-uri), minerale şi pitera, un ingredient miraculos considerat un adevărat elixir antiage!

Apa de orez fermentată se obţine prin „scufundarea” unei jumătăţi de cană de orez în două pahare de apă, pe care le laşi la temperatura camerei pentru 1-2 zile (fermentarea se poate produce mai repede în climatele calde). După ce mixul tău magic capătă un miros acru, opreşte procesul de fermentare introducând soluţia în frigider. Acum o poţi folosi, cu condiţia să o diluezi din nou cu 1-2 pahare de apă caldă, temperându-i astfel superputerile!

Utilizarea apei de orez pentru un păr demn de preafrumoasele japoneze este extrem de simplă! După ce îţi cureţi părul, aplică pornind de la rădăcini şi terminând cu vârfurile mixul salvator, lasă să acţioneze timp de câteva minute, apoi clăteşte cu apă caldă!

Te vom convinge cu siguranţă să încerci şi tu apa de orez, atunci când îţi vom spune că o poţi utiliza la fel de bine şi pentru piele: în procesul de demachiere, ca tonic pentru pori măriţi sau în compoziţia măşilor, alături de miere şi suc de lămâie.

Tu ce părere ai? Vei încerca secretul de beauty al asiaticelor, apa de orez?

Surse foto: Instagram, Splashnews

Articolul urmator
Cum revii la culoarea naturală după decolorare?
Cum revii la culoarea naturală după decolorare?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (39)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.