Nu Skin

Sfaturi pentru păr de la dermatologi, pe care orice femeie ar trebui să le știe

Redactor Alexa Galgau

În ciuda faptului că avem la dispoziție atâtea produse cosmetice pentru îngrijirea părului, foarte multe persoane se confruntă cu căderea excesivă a acestuia și degradarea lui continuă. Conform dermatologilor, tocmai folosirea pe termen lung a produselor pline de substanțe chimice ar putea avea acest efect negativ asupra podoabei capilare, alături de mediul tot mai poluat și de obiceiurile alimentare nu tocmai bune pe care mulți dintre noi le avem.

Din fericire, poți face multe pentru a-ți regenera podoaba capilară, chiar dacă acum firul este degradat. Citește cele mai utile sfaturi pentru păr, pe care ni le ofera medicii dermatologi!

Sfaturi pentru păr sănătos și frumos

Pentru a avea un păr superb, nu este suficient să folosești un șampon bun și un balsam hidratant, ci trebuie să iei mai multe măsuri, pentru că firul este agresat de foarte mulți factori, inclusiv de poluare, pe care nu prea putem să o evităm.

Urmează aceste sfaturi prețioase pentru un păr mai sănătos:

1. Mănâncă destule proteine. Dieta este esențială pentru sănătatea părului, iar orice deficiență din organism se reflectă în aspectul părului. Este important să ai un nivel normal de fier, dar la fel de importante sunt și proteinele, deoarece acestea întăresc firul și îl fac mai rezistent. Trebuie să adaptezi consumul de proteine la stilul tău de viață: dacă ești activă fizic, trebuie să mănânci mai multe, iar dacă ești sedentară, trebuie să mănânci mai puține.

2. Verifică nivelul vitaminelor din corp. Vitaminele sunt foarte importante pentru aspectul părului și nu numai. Multe persoane au deficiențe de vitamine fără să aibă simptome clare. Una dintre cele mai importante vitamine pentru păr este vitamina E, care întărește firul și ajută la regenerarea podoabei capilare. Poți folosi produse care conțin varianta uleioasă a acestei vitamine, pentru a hrăni părul la exterior, dar este important să consumi și alimente care o conțin din belșug.

3. Folosește produse care conțin silicon. Nu există o substanță magică pentru păr, însă una dintre cele mai bune pentru a proteja firul este siliconul, deoarece acesta creează un înveliș protector, ferind părul de factorii externi care duc la degradarea acestuia. Atunci când cumperi un șampon sau un balsam, citește lista cu ingrediente și alege un produs care conține silicon sau un derivat al acestuia.

4. Folosește mai rar placa de păr și ondulatorul. De câte ori nu ți s-a dat acest sfat? Dacă toți specialiștii îți spun că părul tău suferă enorm când este expus la temperaturi foarte mari, ar trebui să îi asculți! Recomandarea este să nu folosești placa sau ondulatorul mai des de o dată pe săptămână și, atunci când le folosești, să aplici un produs pentru protejarea firului la temperaturi ridicate. Totodată, ține minte să nu îndrepți și să nu ondulezi niciodată părul umed, deoarece acesta este mult mai fragil si se rupe imediat.

5. Nu lăsa produsele pentru păr să acționeze mai mult decât este recomandat. Multe persoane fac greșeala de a lăsa balsamul, vopseaua, măștile și multe alte produse pentru păr mult mai mult decât scrie pe etichetă, având impresia că astfel efectul lor este sporit. Complet neadevărat, ne anunță dermatologii, care subliniază că un astfel de obicei poate să ducă la distrugerea părului.

6. Adoptă un stil natural. În 2017 se poartă coafurile lejere și se merge mai mult pe lookul natural, deci nu vei mai avea de ce să îți faci coafuri sofisticate, care „stresează” părul. Lasă părul liber, așa cum este el, sau încearcă să îți faci niște onduleuri lejere. Vei fi în trend, iar părul tău îți va mulțumi!

7. Mergi la un salon care îți respectă părul. De prea multe ori se întâmplă să mergi la salon și să ți se lase vopseaua sau decolorantul prea mult în păr? În acest caz, este obligatoriu să schimbi locul în care îți aranjezi părul - chiar dacă te duci doar o dată pe lună sau mai rar, degradarea părului nu este ceva cu care să ne jucăm. Află și de ce să nu îți faci niciodata tratament cu cheratină!

Este foarte ușor să ții cont de aceste sfaturi pentru păr mai frumos și mai sănătos! Descoperă și un tratament cu scorțișoară care face minuni pentru părul tău!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta