Nu Skin

Vrei să-ți schimbi culoarea părului? Ai grijă, aceste culori te îmbătrânesc!

Alexa Galgau

Toate femeile cunosc acea senzație neplăcută pe care o au când se uită în oglindă și ceva nu este în regulă cu lookul lor. De multe ori, este greu să îți dai seama exact ce anume nu arată bine: să fie machiajul, semnele vremii, tunsoarea sau culoarea părului? Toate contribuie, desigur, la lookul tău, însă părul este cel mai adesea de vină dacă arăți mai bătrână decât ești!

De multe ori alegem tusori, coafuri și culori care nu ni se potrivesc, doar pentru a arăta mai tinere. Multe femei trecute de 40 de ani fac greșeala de a miza pe culori mult prea stridente, doar pentru a „da jos” câțiva ani. Din păcate, rezultatul este tocmai cel opus.

În continuare, te învățăm o lecție importantă despre schimbarea culorii părului. Iată care sunt culorile care te îmbătrânesc!

 

Schimbarea culorii părului: culorile care te fac să arăți mai bătrână

1. Culorile prea închise

Brunetul intens sau maroul foarte închis nu te va ajuta să arăți în mod miraculos mai tânără. Dimpotrivă, îți va înăspri trăsăturile și îți va accentua chiar și cele mai fine riduri. Mai mult, culorile închise contrastează puternic cu firele albe, dacă au început să îți apară, ceea ce înseamnă că trebuie să te vopsești foarte des, altfel baza părului nu va arăta deloc bine. Stiliștii recomandă ca femeile trecute de 40 de ani să renunțe la negru și maro închis și să opteze pentru nuanțe puțin mai deschise și mai calde, care să lumineze chipul.

2. Culorile cenușii

Nu este deloc greu de ghicit de ce blondul cenușiu ar trebui evitat de femeile care nu mai au 20 de ani și pe chipul cărora timpul a început deja să își lase amprenta. Părul în nuanțe cenușii face tenul să pară foarte palid, iar podoaba capilară are adesea un aspect tern. Rezultatul? Vei avea un look „spălăcit”, lipsit de personalitate, mai ales dacă ai tenul palid. Soluția în acest caz nu este să renunți la blond, ci să optezi pentru nuanțe mai calde, care să îți întinerească chipul. Un blond cu reflexii de culoarea mierii sau un blond auriu poate foarte ușor să te facă să arăți cu 10 ani mai tânără.

3. Culorile prea trendy

Tinerii sunt mereu în pas cu trendurile în materie de hairstyle și nu numai. Dacă faci și tu același lucru, mai mult ca sigur că vei părea mult mai tânără, nu? Ei bine, nu este adevărat, dimpotrivă! Iată și un exemplu concret: mult-iubitul ombre poate că vine bine pe chipul unei femei de 25 de ani, dar la 40 de ani poate să îți facă fața să pară mai lată, ceea ce nu te avantajează deloc, mai ales că după o anumită vârstă pielea de pe față începe să se lase ușor și cu siguranță nu vrei să evidențiezi acest lucru! Pentru o femeie matură, cea mai bună variantă de vopsire a părului este cu suvițe mai deschise la culoare (doar cu o nuanță sau două), plasate strategic în funcție de defectele faciale și de zonele de la care vrei să distragi atenția.

4. Culorile prea deschise

Probabil că ai înțeles până acum că, în ceea ce privește schimbarea culorii părului (și nu numai), ce e prea mult strică. Dacă nuanțele prea închise îți înăspresc chipul, cele prea deschise îl fac să pară gri. În combinație cu ridurile și alte semne ale vârstei, efectul este unul clar de îmbatrânire. Este foarte important să menții un oarecare contrast între culoarea pielii și cea a părului. Altfel, părul își pierde din densitate și volum, iar tu vei căpăta acel look spălăcit pe care vrei neapărat să îl eviți dacă scopul tău este să arăți mai tânără.

5. Roșu intens

Poate ai observat că sunt foarte multe femei care se vopsesc cu roșu aprins pentru a părea mai tinere, însă aceasta este o mare greșeală de styling. Poate că în tinerețe arată bine această culoare îndrăzneață, dar deja după 40 de ani pielea începe să își piardă din pigment, iar contrastul cu aceasta devine prea mare. Pentru a părea într-adevăr mai tânără, optează pentru nuanțe de cupru sau de roșu mai apropiate de cele naturale.

6. Culorile extravagante

S-au purtat culorile pastelate, apoi nuanțele de jeans și probabil că se vor purta în curând și culorile curcubeului, pentru că trendurile devin tot mai îndrăznețe. Asta nu înseamnă că dacă te vopsești cu verde vei arăta ca adolescenta la care ai văzut acest look. Sigur că poți să te joci și tu cu aceste culori interesante, însă secretul este să optezi pentru nuanțe mai cuminți și să le integrezi subtil în hairstyle-ul tău, astfel încât să emane rafinament, nu vulgaritate.

Schimbarea culorii părului poate să te facă să arăți cu 20 de ani mai tânără, însă efortul tău în acest sens nu trebuie să fie vizibil. Optează pentru culori rafinate și calde și vei avea numai de câștigat!

Află și ce culoare de păr ți se potrivește dacă ai ochii verzi!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!