3 nuanţe de ruj care urâţesc orice femeie

Redactor Andreea Baluteanu

Rujul face parte dintre produsele cosmetice adorate de femei. Nici nu e de mirare: atunci când ni se potrivește mănușă, iluminează tenul, distrage atenția de la orice imperfecțiuni și lipește privirile de buzele tale. Rujul e înzestrat și cu puterea unică de a te transforma, fără să mai ai nevoie de un alt produs de make-up în afara sa: de câte ori nu ai plecat în grabă de acasă, fără să mai ai timp să te aranjezi și totuși arătând perfect grație rujului tău preferat?

Ține cu dinții (nu la propriu) de rujul tău minune, dar ferește-te cât de bine poți de culorile de mai jos. Sunt nuanțe de ruj care nu se potrivesc nimănui și care urâțesc și cele mai frumoase tipe. Vezi despre ce culori e vorba, ca să le poți evita.

Nu au ce căuta pe buzele tale: 3 nuanțe de ruj ce ar trebui interzise

Poți avea un chip cu trăsături perfecte și o frumusețe luminoasă, însă nuanțele de mai jos vor strica totul. Până și o zeiță ar fi dezavantajată de ele, așa că nu e de mirare că le vrem interzise. Iată care sunt rujurile pe care te rugăm să ne promiți că nu le vei purta niciodată.

Ruj negru

Sursa foto: Instagram

În primul rând, rujul negru e complet nenatural. Nu știm ce anume i-a determinat pe make-up artiști să îl aștearnă pe buzele modelelor, dar este o dovadă de creativitate ce ar trebui rezumată la pictoriale glossy și atât. În realitate, rujul negru nu funcționează, iar dacă ți s-a părut vreodată atrăgător pe buzele unei tipe superbe, află că lumina din studiouri și priceperea specialiștilor au contribuit la magie: de fapt, rujul negru urâțește și tipele frumoase ca o cadră.

Dovada? Chipul superb al modelului din fotografia de mai sus. Ține cont că este vorba despre o imagine prelucrată digital și retușată. Și nici măcar așa nu arată deloc ispititor! Dacă ai cumpărat totuși un ruj negru, nu îl arunca: păstrează-l pentru petrecerile de Halloween în care vrei să te deghizezi în Morticia Adams, într-o vampiriță goth sau în mireasa lui Frankenstein. Nicio altă fată nu ar trebui să poarte așa ceva.

Rujul albastru

Dacă rujul negru e nenatural, buzele albastre sunt și mai și! Îți mărturisim că nouă ne evocă chipul unei fete înecate. Ne pare rău dacă ți-am stricat cheful de a purta acest ruj, dar nu îți va face niciun favor estetic, ba dimpotrivă.

Suntem convinse că nici măcar Rihanna, cu tot curajul și cu toată frumusețea ei, nu a reușit să arate bine cu rujul albastru. Ce ne mai rămâne nouă, muritoarelor de rând? Doar să evităm acest produs cosmetic și să nu-i permitem să ne urâțească. Nu merită să îl așterni pe buze.

Sursa foto: Instagram

Rujul roz aprins

Dacă suntem sigure că prezența nuanțelor de rujuri de mai sus pe lista noastră nu te-a șocat defel, cu totul altfel stau lucrurile în ceea ce privește rujul roz aprins. Deși o alegere surprinzătoare, e totuși perfect argumentată.

Deși e o culoare superbă de ruj, marea problemă cu nuanța de roz aprins e că se dovedește neiertătoare. Nu e deloc naturală, ceea ce o face dificil de adaptat machiajului de zi. Ba dimpotrivă, e țipătoare, ceea ce îi limitează succesul și pentru un machiaj de seară. Dar cel mai mare defect al său e reprezentat de faptul că atrage atenția asupra fiecărei imperfecțiuni și se dovedește fatal pentru orice ten care e altfel decât impecabil. Cu subton rece, rujul te va face mai palidă, va conferi impresia de buze mai mici și va scoate în evidență cearcănele: cum ai putea să vrei așa ceva?

Sursa foto: Instagram

Ferește-te de nuanțele de ruj de mai sus, deoarece te urâțesc. În loc să cauți să șochezi, mai bine testează la nesfârșit nuanțe de ruj atrăgătoare, până o vei găsi pe cea care ți se potriveşte cel mai bine. Nu vei regreta, pentru că e o adevărată comoară!

Află cum să alegi în schimb rujul care se potrivește trăsăturilor tale!

Surse foto: iStock, Instagram

Articolul urmator Trucul de câteva secunde pentru o coadă cu mult volum. Coafura perfectă pentru orice eveniment

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (34)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.