Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

De ce ar trebui să renunți la contouring

Alexa Galgau

Când spui „Kim Kardashian”, te gândești (printre altele) la tehnica de machiaj contouring, pe care vedeta a promovat-o și a transformat-o într-un trend primit cu brațele deschise peste tot în lume. În vreme ce nu putem nega faptul că este o tehnică destul de complexă, care necesită exercițiu și chiar talent, contouringul nu este o tendință longevivă, din mai multe motive. Deja a început să dea semne că va fi înlocuit cu alte trenduri, așa că află de ce ar trebui să renunți la contouring!

De ce să renunți la contouring

Contouringul nu este atât de îndrăgit de stiliști pe cât ai crede. După ce a început să fie cel mai utilizat trend în makeup și s-a umplut efectiv Instagramul cu diverse „demonstrații” ale versatilității sale, contouringul a început să fie și tot mai criticat, mai ales de către stiliștii care militează pentru accentuarea avantajelor deja existente ale chipului, nu pentru crearea unora cu totul noi.

 

A photo posted by Kazi (@kazi_makeup) on

 

 

A photo posted by Lavinia Filip (@lavinia.filip) on

Makeup artiștii francezi sunt cei care se împotrivesc cu înverșunare acestui trend și susțin că el reprezintă exact opusul conceptelor de frumusețe locale. În Franța, principala filosofie este acceptarea propriei persoane, cu tot cu defecte. În loc să îți pictezi un chip nou, stiliștii francezi recomandă să accentuezi zonele care chiar sunt atuuri. De exemplu, chiar dacă nu ai pomeții proeminenți, nu trebuie să îi pictezi cu contouring, ci mai degrabă să îți scoți în evidență buzele, genele sau orice altă porțiune consideri că este specială la tine (și, crede-ne, orice femeie are un atu care așteaptă să fie exploatat).

Contouringul a devenit un trend detestat de bărbați, fiind asociat direct cu o minciună din partea femeilor care îl folosesc pentru a arăta cu totul altfel decât în realitate. Dacă puțin fard și puțin rimel au darul de a schimba destul de mult chipul și de a-l face mai atractiv, contouringul îl transformă aproape în mod miraculos, ceea ce este un avantaj în anumite situații, dar în niciun caz în viața de zi cu zi.

 

A photo posted by Land Of Lashes (@landoflashes) on

Dacă ești Kim Kardashian, contouringul este o tehnică de pe urma căreia poți beneficia. Aceasta pentru că, dacă ești fotografiată foarte des, acest machiaj chiar arată bine pe cameră. În realitate însă, straturile groase de machiaj sunt orice, numai atrăgătoare nu. Întreabă orice bărbat și îți va spune același lucru!

În afară de faptul că nu arată bine în realitate, contouringul îți poate afecta tenul, pentru că acesta nu poate să respire bine sub cantitățile industriale de produse folosite pentru a-l acoperi.

 

A photo posted by Ariana Beauty (@arianabeautycom) on

În lumea modei, dar și pe internet, a început deja o „revoluție” a frumuseții naturale, iar fotomodelele sunt adesea trimise pe podium aproape fără machiaj, pentru a promova diverse tipuri de frumusețe. În vreme ce este în regulă dacă vrei să adopți metoda lui Kim Kardashian la un eveniment special, unde vei fi fotografiată mult, în viața de zi cu zi naturalețea este de preferat și este o dovadă de stil.

Așadar, poți să renunți la contouring și să îl înlocuiești cu un machiaj light, care îți scoate în evidență propriile atuuri! Află cum poți să ai o piele frumoasă și uniformă fără machiaj!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!