Descopera cele 6 tehnici pentru sprancene perfect conturate!

Pe langa o silueta de invidiat, un chip frumos este obiectivul pe care vrem sa il atingem in fiecare zi, cu fiecare artificiu de machiaj. Totusi, inainte de a apela la cele mai noi produse de make-up si inainte de a pune in practica cele mai inovatoare tehnici de machiaj, ar trebui sa trecem pe la cosmeticiana, pentru ca cea mai simpla modalitate de a schimba ceva vizibil in bine si de a-ti pune in valoare trasaturile fetei este aceea de a da forma corecta sprancenelor tale.
Nimeni nu e perfect, iar simetria in constructia umana este doar un mit, asa ca, daca nu te mandresti cu sprancenele cu care te-a inzestrat natura, nu este nicio problema, nu esti singura! Important este sa iei masuri, indiferent de minusul cu care te consfrunti: sprancene unite, drepte, prea dese, prea subtiri sau inexistente.
Chiar daca de obicei esti autodidacta si reusesti sa te descurci si singura in ale cosmeticii, pentru prima data, o vizita intr-un salon specializat ar fi cea mai buna alegere. Odata conturate in concordanta cu trasaturile fetei tale, te poti ocupa si singura de rutina de ingrijire; Pe langa doua elemente de baza, esentiale - o oglina buna si o sursa puternica de lumina, poti apela cu incredere la una din variantele urmatoare:
Pensatul - cea mai raspandita modalitate de a indeparta firele de par in exces, acasa sau la salonul de cosmetica. Cel mai propice moment? Dupa dush sau dupa o baie de aburi, cand porii sunt dilatati. Din pacate, din lipsa de experienta, din exces de zel, de foarte multe ori rezultatul nu este unul dorit. De cele mai multe ori intram prea mult in cel putin una dintre sprancene sau le dam forme nedefinite.
Tunsul - in cazul in care sprancenele tale sunt deja arcuite, nu ai prea mult de modificat la ele si singura problema este ca sunt usor prea lungi, motiv pentru care par si usor prea dese, atunci este cazul sa le tunzi. Cu ajutorul unei perii speciale, trebuie sa le piepteni de sus in jos, retezand excesul de deasupra sprancenelor cu o forfecuta.
Epilatul cu ceara - o tehnica folosita mai ales de catre cosmeticiene, ideala in special pentru indepartarea firelor de par si a pufului existent deasupra sprancenei. Nu vrei sa apelezi la un ajutor profesionist, insa aplicarea unei mici cantitati de ceara in zona dintre sprancene sau de deasupra acestora nu este punctul tau forte, mai ai o solutie - sabloanele. Mai exact, reducand erorile nedorite, sabloanele pentru sprancene presupun un kit creat special sa te ajute sa obtii rapid si usor sprancene perfect definite si arcuite. De exemplu, pentru aproximativ 30 Ron poti achizitiona Brow Perfection Stencils de la Ardell, care contine 4 sabloane diferite, pre-taiate in cele mai intalnite si apreciate forme de sprancene. |
![]() |
![]() |
Epilatul cu ata - mai putin dureroasa, mult mai igienica si mai eficienta (nu rupe firele de par, ci le smulge, impedicand cresterea acestora pe sub piele, indepartand totodata si puful inestetic) aceasta metoda nu este o gaselnita de ieri de azi.
Desi exista inca din atichitate si isi are originile in Asia si in Orientul Mijlociu, aceasta tehnica este descoperita si apreciata abia acum in Europa si Statele Unite ale Americii. Chiar si in Romania exista saloane si personal specializat cu o dexteritate de invidiat in indepartarea firelor de par in exces cu ajutorul atei de cusut. Pretul unei asemenea proceduri este de aproximativ 10 Ron. |
Machiajul zilnic - In cazul in care problema ta consta in lipsa totala sau partiala a sprancenelor, poti recurge la produse de make-up pentru a le da o forma bine definita; mai exact la un creion sau fard speciale pentru sprancene. Incepe prin a desena un arc, putin mai pronuntat spre exterior si coloreaza sprancenele in aceasta directie. Pentru a evita aspectul de clown, asa cum este recomnadat si in cazul conturului de buze, trebuie sa folosesti culori cat mai apropiate de nuanta naturala a sprancenelor tale.
Machiajul semi-permanent (tatuajul) se adreseaza peroanelor care fie au sprancene foarte subtiri, foarte deschise la culoare si, implicit, invizibile, sau care nu au deloc. Procedeul este simplu, dureaza aproximativ 30 de minute, iar pentru indepartarea oricarei urme de disconfort se realizeaza sub anestezie locala. Forma (arcuirea) si culoarea pigmentilor se stabileste in urma unei dicustii cu personalul specializat. Pretul unei asemena interventii este de 150-200 Euro, iar efectul dureaza intre 3 si 5 ani.
Alte subiecte care te-ar putea interesa: 5 pasi pentru buze cu mai mult volum Schimba dermatograful negru cu cel albastru! Descopera secretele unui make-up de vedeta! Subiecte de pe forum: |


