Din ce este făcut rujul? Aceste ingrediente te vor pune pe gânduri!

Miercuri, 15.06.2016
de Viorica Ghinea

Rujul este unul dintre cele mai populare produse din trusa beauty a unei femei. El este ”ingredientul” care transformă instant look-ul unei femei, iar cuvântul cheie este femme fatale.

Până aici numai cuvinte de laudă la adresa acestui produs de make-up, dar te-ai întrebat vreodată din ce este făcut rujul? Iată ce ingrediente suspecte se ascund în spatele acestui produs irezistibil!

Din ce este făcut rujul?

Profesorul de chimie Andy Brunning a realizat un infografic prin care arată din ce este făcut rujul. Se pare că compoziția lui este diferită în funcție de culoare, de strălucire, dar și de firma care îl produce. Ceara, insectele și chilli sunt doar unele dintre ingredientele care se află în compoziția acestui produs beauty.

View post on imgur.com

Ceara și uleiul de ricin (mai sunt folosite și forme sintetice) sunt ingredientele care formează baza rujului, fiind esențiale în prepararea lui. Așadar, untura provenită de la rasa canină iese din discuție, cel puțin în cazul rujurilor moderne. De pe lista ingredientelor nu lipsește nici lanolina, o substanță secretată de glandele oilor.

Rujul roșu include adesea ”rămășițele” unor insecte mici de pe cactuși, care sunt zdobite și fierte în amoniac ori într-o soluție de carbonat de sodiu. Dacă produsul este promovat ca fiind unul rezistent, înseamnă că are în compoziția lui o substanță chimică numită eosin. Aceasta are și proprietatea de a schimba culoarea produsului atunci când este aplicat pe buze.

Din ce este făcut un ruj roz? În compoziția lui se folosește dioxid de titaniu, un compus care diluează pigmentul roșu. Dacă te atrag cele care oferă volum buzelor, trebuie să afli că pe lista lor de ingrediente se regăsește capsaicina, o substanță activă prezentă în ardeiul iute. Ea este folosită pentru reacția de inflamare de la nivelul buzelor, cea după care tânjesc femeile care le au subțiri.

Mai există și alte ingrediente care fac parte din compoziția unui ruj. Acestea au rolul de a oferi o aromă plăcută, care să ascundă mirosul produselor chimice, ori de a hidrata și hrăni buzele.

În ultima perioadă tot mai multe studii au atras atenția asupra substanțelor din care este făcut un ruj. De exemplu, o cercetare realizată de către specialiști de la Universitatea Berkeley din California a scos la iveală faptul că 32 de branduri de rujuri conțin aluminiu, crom și mangan. Ce-i drept, substanțele sunt prezente în cantități mici, au fost deja testate pe oameni și se pare că nu reprezintă un pericol.

Deși este un produs de dimensiune mică, un singur ruj are în compoziția lui multe substanțe în funcție de caracteristicile pe care le are: luciu, rezistență, culoare. Prin urmare, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a cumpăra un astfel de produs de la o firmă în care nu ai încredere.

Acum că știi din ce este făcut rujul, te mai tentează să îl aplici de câteva ori pe buzele tale?

Citește și care sunt cele mai interesante intrebuițări ale rujului!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!