Este cel mai nou trend în machiaj! Practic, nu trebuie să mai faci nimic!

Este cel mai nou trend în machiaj! Practic, nu trebuie să mai faci nimic!

Redactor Andreea Baluteanu

Se poartă buzele în culori dark, ochii conturaţi dramatic și genele de păpuşă! Tendinţele ne năucesc în fiecare sezon, transformându-ne în sclave ale unei frumuseţi de care devenim dependente!

Ştii ce se mai poartă? Feminitatea, delicateţea şi frumuseţea naturală, toate cuprinse în cel mai puternic trend al ultimilor ani: no makeup! Alătură-te şi tu revoluţiei care a întărit, în sfârşit, expresia puterii şi libertăţii feminine!

No makeup look, senzaţia momentului

Momentul care a definit cel mai puternic viziunea despre frumuseţe a sezonului nu a fost nici machiajul din ultima prezentare Dior, nici lansarea lipkitulului cu semnătura lui Kylie Jenner! Dimpotrivă, gestul care a fermecat toată suflarea feminină, provocând aplauze feroce (dar şi critici îndârjite), i-a aparţinut cântăreţei Alicia Keys, care şi-a făcut apariţia la premiile VMA din august 2016 fără nicio urmă de machiaj pe faţă, cauzând o controversă care nu s-a stins încă.

Nu este prima dată când artista se pronunţă împotriva măştii artificiale a machiajului. Ea afirma în trecut că presiunile societăţii de a arăta perfect în orice ocazie i-au scăzut stima de sine, cu o ironie paradoxală, dar nu mai puţin adevărată. Pe măsură ce îşi aşternea straturi de makeup pe faţă pentru a camufla cearcăne sau a atenua urme de coşuri, Alicia Keys simţea cum respectul de sine şi încrederea se sfărâmă în mii de cioburi, pe care le ştergea şi mai vehement odată ce îşi îndepărta dârele de machiaj de pe faţă.

Atunci când a realizat că gestul ei de conformare socială îi afectează şi muzica, artista a hotărât că este cazul să ia atitudine. Apariţia la premiile VMA a cauzat mii de controverse printre iubitoarele de machiaj, dar a făcut-o să se simtă „puternică, liberă şi mai frumoasă ca niciodată”. De atunci, Alicia nu a mai purtat machiaj, deşi nu afirmă că se va detaşa pentru totdeauna de blush şi rimel.

Şi nu este singura! Beyonce îşi întăreşte afirmaţiile despre aspectul ei flawless (ireproşabil) cu selfie-uri fără pic de makeup, Gigi Hadid nu se mai satură să ne arate cât e de frumoasă, Gisele Bundchen îşi sprijină dragostea pentru natură cu instantanee în care apare cu chipul nealterat de pudre sau rimel şi chiar şi Kylie Jenner, exponenta machiajului ostentativ, consistent, se răzvrăteşte împotriva dominaţiei rujurilor, arătându-ne cât e de tânără, în imagini cu captura #nomakeup.

Să te afişezi pe stradă fără machiaj cere însă în continuare un strop de curaj. E ca şi cum te-ai desprinde de cearşafurile calde şi ai păşi dezgolită prin lume. Dar te va face să te simţi mai puternică, mai liberă şi mai stăpână pe propria voinţă. Îţi va arăta că expresia propriei frumuseţi îţi aparţine integral şi nu e dictată de trenduri.

 

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

În plus, să adopţi no makeup look te va ajuta să economiseşti timp important dimineaţa şi să aloci meditaţiei cele câteva minute petrecute pentru a-ţi acoperi chipul cu fond de ten. Mai mult, tenul va respira în voie, iar problemele cu pielea vor începe să se atenueze, conform specialiştilor. Feminitate, putere, timp, frumuseţe: mai e ceva de adăugat?

No makeup look presupune totuşi un strop de efort

Machiajul compensa multe eforturi la care alegeam să renunţăm, din lipsă de timp sau de chef. Acum vei ieşi însă din casă cu chipul liber de măştile frumuseţii, dar lipsit şi de protecţia pe care acestea ţi-o acordau. Noi avem cele mai bune trucuri pentru o piele care străluceşte fără machiaj!

Ai grijă la alimentaţia ta! Tot ceea ce introduci în organism se reflectă pe chipul tău, ca într-o oglindă nedorit de sinceră. Legumele verzi, fructele, somonul şi apa din belşug îţi vor contura un chip de prinţesă care nu a cunoscut niciodată pensulele de machiaj. De asemenea, sportul îţi va îmbujora în mod natural obrajii şi îţi va ilumina din interior tenul.

Exfoliază-ţi tenul în mod regulat. Chiar dacă acum porii tăi nu mai sunt asfixiaţi de cosmetice, tot trebuie să îndepărtezi stratul de celule moarte care imprimă un aspect tern. Cea mai bună metodă este să amesteci zahăr în produsul tău de curăţare, efectuând o exfoliere blândă a pielii.

Alege o cremă hidratantă care intensifică luminozitatea. Vitamina C trebuie să se afle în compoziţia cremei tale hidratante. Aşa te asiguri că tenul tău va străluci precum soarele. Nu uita nici de SPF, mai ales că acum pielea se înfăţişează în toată splendoarea sa razelor nocive.

Ai voie să trişezi. Nimeni nu te poate împiedica să iei nişte lecţii de magie atunci când apelezi la no makeup look. Tapotează uşor un strop de iluminator pe pomeţi, alintă buzele cu un balsam roz, evidenţiază sprâncenele cu un serum sau o mascara transparentă şi reliefează-ţi genele de păpuşă cu vaselină.

 

 

A photo posted by Gisele Bündchen (@gisele) on

Ai grijă de ochii şi de dinţii tăi. Un zâmbet strălucitor acoperă orice probleme ale pielii mai eficient decât fondul de ten de milioane. Asigură-te că dentistul îţi este prieten, nu străin. De asemenea, picăturile de ochi, care îţi menţin vederea sănătoasă şi privirea odihnită, se numără printre trucurile vedetelor de la Hollywood.

Sfaturile noastre de mai sus te vor ajuta să bifezi cu succes celebrul hashtag #nomakeup. Ne bucurăm că ai ales să dai curs celui mai puternic gest de frumuseţe al prezentului, dar nu uita: alegerile trebuie să îţi aparţină în totalitate şi a cădea din când în când în capcana colorată a unui makeup fabulos nu este doar iertat, ci şi încurajat!

Surse foto: Instagram, Splashnews

Articolul urmator
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult
Incepe quiz
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.