Nu vrei să-ți aplici fond de ten, dar vrei să arăți impecabil? Învață să îți uniformizezi nuanța tenului folosind doar un corector
Probabil ți s-a întâmplat de multe ori să vrei să îți uniformizezi culoarea tenului, dar să nu simți nevoia aplicării unui fond de ten care adesea încarcă prea mult pielea și nu o lasă să respire. Specialiștii au dezvăluit secretul unei acoperiri perfecte, fără nicio urmă de fond de ten.
Ei bine, se poate să ai un machiaj bine conturat și fără să îți mai pui întrebarea „Oare am pus prea mult fond de ten?”. Probabil foloseai corectorul pentru a acoperi mici imperfecțiuni și îl aplicai doar pe anumite porțiuni ale feței, fie sub fondul de ten, fie peste acesta.
De astăzi vei renunța la rutina zilnică a machiajului și vei folosi corectorul într-un mod diferit, așa cum fac make-up artiștii de succes. Câțiva dintre ei au dezvăluit că folosesc acest produs pentru a uniformiza nuanțele pielii, astfel încât să nu fie nevoie să acopere întreaga față cu fond te ten.
„Folosesc doar corectorul pentru a uniformiza pielea multor cliente. Cred că la anumite tipuri de ten, ascunderea imperfecțiunilor cu corector este o modalitate excelentă de a lăsa pielea să respire și de a folosi cantități mult mai mici de produs față de fondul de ten cu o acoperire mai complexă, care nu este întotdeauna necesar.”, a spus Robert Sesnek, make-up artistul din Los Angeles.
Pentru că poate fi dificil să alegi nunața potrivită care să se potrivească în orice zonă a feței, specialiștii au creat o listă de sfaturi utile în alegerea corectorului.
Alege formula potrivită
Robert Sesnek consideră că tipul de corector pe care îl folosești ar trebui să corespundă cu adevărat nevoilor pielii. În general, el recomandă „o formulă cremoasă sau ușor de aplicat pentru zona de sub ochi și o formulă cu acoperire mai mare în jurul nasului, în centrul feței sau pe obraji”. Așadar, un singur produs nu ar arăta bine pe toate zonele feței.
Tommy, un celebru make-up artist din New York are o perspectivă mai amănunțită asupra acestei tehnici.
„Alegerea unui produs pigmentat și cu acoperire intensă și aplicarea lui în strat subțire este ceea ce fac artiștii ca mine. Este mai bine să iei un produs bogat în pigment în loc să încerci să aplici în mai multe straturi produse care nu conferă acoperire mare.”, a explicat Tommy.
Această metodă este perfectă atunci când vrei să folosești doar un singur produs. Îl aplici într-un strat foarte subțire pe zonele unde petele nu sunt foarte vizibile și într-un strat mai gros acolo unde ai de ascuns coșuri sau cicatrici.
Delina Medhin, o altă expertă în arta machiajului, adoptă aceeași abordare. Ea a explicat cum se poate subția corectorul ca să nu se observe prea tare când este aplicat pe față, iar cu acest truc se poate da un aspect natural machiajului.
„De multe ori avem zone ale feței care nu necesită atât de multă acoperire. Poți amesteca puțin corector cu o cremă hidratantă sau un ulei de față și așa vei aplica un produs mai subțire pe acele zone. Este o modalitate grozavă de a face machiajul să arate super natural.”, a explicat Delina Medhin.
Asigură-te că ai la îndemână mai multe nuanțe de corector
După cum spun specialiștii, pielea feței are mai multe tonuri și subtonuri, adică mai multe nuanțe și ar fi bine să îți achiziționezi două corectoare, unul mai închis și altul mai deschis.
Pentru a machia nasul și pentru a ascunde petele este nevoie de o nuanță medie, care trebuie să fie cât mai apropiată de nuanța pielii de sub bărbie, după cum spune expertul menționat mai sus, Tommy.
A doua nuanță trebuie să fie strălucitoare și se aplică sub ochi și pe vârful nasului pentru a da luminozitate feței. Aceasta, explică Tommy, ar trebui să fie cu un ton mai deschisă decât prima și să aibă subtonuri neutre sau portocalii.
Un aspect important este legat de anotimpul în care te afli. Dacă anticearcanul actual nu se potrivește, gândește-te în ce perioadă a anului l-ai achiziționat și dacă ar putea fi timpul să îl schimbi.
Rezistă tentației de a acoperi și zonele care nu au nevoie
„Nu aș recomanda aplicarea corectorului într-o zonă în care nu este nevoie de el. Acesta este momentul să îți amintești că mai puțin înseamnă mai mult și să vezi cât de puțin produs poți folosi.”, a explicat Robert Sesnek.
Specialiștii recomandă folosirea corectorului în centrul feței, deoarece acolo majoritatea oamenilor sunt predispuși la decolorare și au nevoie de cea mai mare acoperire. Tot ei sunt cei care spun că produsul se aplică în cantități mici, puțin câte puțin. Acolo unde este nevoie de mai mult, poți adăuga pe parcurs, dar nu trebuie să ai prea mult produs unde nu este cazul și de unde nu mai poți șterge astfel încât să nu strici tot machiajul.
În cazul tenului acneic, se poate utiliza corectorul exact ca un înlocuitor al fondului de ten, după cum explică Delina Medhin: „Poți folosi corectorul în același mod în care ai folosi un fond de ten cu acoperire completă”.
Fii atentă la instrumentele pe care le folosești pentru aplicare
Utilizarea câtorva instrumente diferite poate fi de mare ajutor atunci când încerci să ascunzi petele. Pensula principală de care vei avea nevoie, conform regulilor lui Tommy, este una conică pentru fond de ten, care nu este prea pufoasă sau prea densă.
O pensulă mică și pufoasă ca cea pentru machiajul ochilor este, de asemenea, grozavă pentru a crea o bază netedă, uniformă. Robert Sesnek folosește pensule de detaliere cu peri moi pentru zonele din jurul ochilor, nasului și gurii. Apoi, are un secret pentru a se asigura că totul arată uniform.
„După ce totul este șlefuit, voi lua un burete umed pentru a înmuia produsul, pentru a-l face să intre puțin în piele”, explică el.
Indiferent de ce metodă de aplicare a corectorului alegi, trebuie să te asiguri că ai găsit-o pe cea potrivită pentru tine. Este important să aplici cantitatea de care ai nevoie ca să te simți bine și să nu încarci tenul foarte tare. De tine depinde ce fel de machiaj vrei să porți și dacă vei înlocui de acum fondul de ten cu acest produs cu o textură mai lejeră.
Citește și: Reguli de bază pentru curățarea pielii
Surse articol: Allure, Wellandgood, Elitedaily
Surse foto: Istockphoto