Nu Skin

Smoky brows - cea mai nouă tendinţă de stilizare a sprâncenelor

Eugenia Dinescu, redactor

Sprâncenele au fost dintotdeauna un simbol al schimbării şi cel mai bun indicator al idealurilor feminine de frumuseţe: de la contururile precise ale sprâncenelor din anii ’20-’30 până la popularitatea de care „the boyish brow” se bucură în prezent, ele nu conturează doar chipul, ci şi spiritul unei epoci. Cea mai recentă încarnare a lor? Smoky brows.

Smoky brows vs HD brows

OUT IN

Spre deosebire de sprâncenele conturate cu precizie, smoky brows propun un tip de naturaleţe accentuată. Liniile precise ale sprâncenelor „HD” sunt înlocuite de un contur difuz, iar câteva fire indisciplinate, periate ascendent, iau locul formei retezate pe care o obţii în urma tunderii sprâncenelor. Rezultatul? În niciun caz unul neglijent, ci extrem de sofisticat şi subtil.

Precum câteva dintre cele mai spectaculoase inovaţii în materie de beauty, trendul îşi are originea în Coreea de Sud. Tehnica implică abilităţi minime de blending și le poți învăța rapid, mai ales dacă îţi doreşti să obții efectul unor sprâncene mai bogate, în cel mai natural mod cu putinţă. Este mai simplu decât ai putea crede: defineşte-ţi sprâncenele cu ajutorul fardului, apoi periază-le în sens ascendent, estompând culoarea până când se transformă într-un halou semitransparent, care îţi încadrează conturul sprâncenelor. Efectul soft-focus „topeşte” nuanţa sprâncenelor în restul cromaticii feţei, conferindu-ţi efectul unor sprâncene care ar putea trezi invidia Carei Delevingne!

Smoky brows: sfaturi si trucuri

Brow Powder Duo,
Anastasia Beverly Hills, 89 de lei
Perie rotundă,
Melkior, 16 lei
Gel pentru sprâncene Gimme Brow,
Benefit Cosmetics, 
Sephora, 117 lei

Pentru cele mai naturale smoky brows, concentrează fardul pentru sprâncene spre capătul extern, păstrând colţul interior - zona în care sprâncenele sunt în mod natural mai rare - aproape lipsit de produs. Dacă sprâncenele tale sunt bogate în mod natural, poţi renunţa complet la pudra pentru sprâncene, însă nu sări peste fixarea lor, cheia machiajului smoky brows: foloseşte un gel fixator sau pulverizează câteva picături de fixativ pe o periuţă pentru sprâncene, un truc care te ajută să le fixezi forma pentru întreaga zi. În cazul în care sprâncenele tale sunt presărate de spaţii goale, înlocuieşte gelul fixator cu o mascara pentru sprâncene, a cărei formulă cu fibre creează efectul de sprâncene mai groase şi mai dese.

Nici nu este de mirare că smoky brows este un trend atât de popular, pentru că o pereche straşnică îţi poate şterge ani de pe chip! În plus, vor face redundantă programarea pentru tunsul sprâncenelor, pentru că elimină orice linie dură şi flatează orice tip de fizionomie. Tu vei încerca acest trend?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!