Trucuri de machiaj pentru ochi mai mari

Trucuri de machiaj pentru ochi mai mari

Redactor Alexa Galgau

Machiajul este o artă care ne fascinează prin faptul că poate să ne modifice complet trăsăturile și ne permite să „probăm” o mulțime de lookuri, în funcție de dispoziția pe care o avem. Un machiaj reușit al ochilor poate să te schimbe radical și să te transforme într-o adevărată divă, însă trebuie să stăpânești câteva trucuri și tehnici pentru a-l realiza ca la carte.

Îți prezentăm câteva trucuri de machiaj pentru ochi mai mari, pe care să le pui în aplicare când vrei să atragi ca un magnet toate privirile!

Machiaj pentru ochi mai mari

1. Îngrijește fața înainte de machiaj

Dacă te bazezi doar pe makeup pentru a obține lookul perfect, faci o greșeală! Machiajul este o completare, iar ritualul tău de beauty cântărește enorm în ceea ce privește rezultatul final. Dacă ai ochii umflați și cearcăne, toate eforturile tale vor fi în zadar. Așadar, înainte de a aplica machiajul, folosește felii de castraveți sau tratamente cosmetice speciale pentru tratarea umflăturilor de sub ochi. Chiar și gheața aplicată pe zona ochilor are un efect de revigorare miraculos. Aplică un primer pe bază de silicon pe porțiunile cu riduri fine, pentru a le mai diminua.

2. Acoperă cearcănele

Urmele vineții pot face ochii să pară mai mici, așa că este obligatoriu să le acoperi. Folosește un concealer într-o culoare mai deschisă și mai caldă decât cea a tenului tău. Aplică-l sub ochi și în jurul lor, pentru a obține o nuanță uniformă.

3. Ocupă-te riguros de gene

Cu cât genele sunt mai lungi și mai ridicate, cu atât ochii vor părea mai mari. Din păcate, nu toate ne-am născut cu gene frumoase. Problema cu genel drepte și scurte este că umbresc puțin ochiul, făcându-l să pară mai mic. Pentru a scăpa de această problemă, îți recomandăm să folosești ondulatorul de gene. Chiar și fără a machia ochii, simpla folosire a acestuia îi face să pară mult mai mari și mai deschiși.

După ce ai ondulat genele, știi ce trebuie să faci pentru a le definitiva: aplici mascara. Primul strat are rolul de a întări genele, iar al doilea le va îngroșa. Ai grijă să nu rămână reziduuri pe gene! Insistă pe genele din mijloc, pentru a „ridica” pleoapa și a face ochiul să pară mai mare.

4. Creează o linie de contur cu tușul

Pentru a crea conturul perfect cu tuș, va trebui să exersezi destul de mult. Pentru ochi mai mari, ideal ar fi ca linia de deasupra genelor să fie subțire, nu grosolană. Pentru un machiaj cat eye perfect, desenează mai întâi conturul liniei și abia apoi umple-o cu culoare. Iar acea codiță buclucașă, care ne dă atâtea bătăi de cap, poate fi realizată cu ușurință dacă folosești o bucățică de scotch lipită sub traiectoria codiței! Află de AICI cum să realizezi machiajul cat eye pas cu pas!

5. Creează un contur pe pleoapa inferioară

Greșeala pe care multe femei o fac constă în aplicarea unui strat negru în interiorul pleoapei inferioare, ceea ce micșorează ochiul. Dacă vrei să creezi iluzia unor ochi mai mari, ia un creion de culoarea fardului sau puțin mai închis și creează un contur sub ochi, îngroșându-l puțin înspre exteriorul ochiului și făcându-l mai subțire spre colțul interior al acestuia. Pe partea interioară a pleoapei inferioare trebuie să folosești un creion alb, care face ochiul sa pară mult mai mare.

6. Alege forma corectă pentru sprâncene

Sprâncenele influențează enorm aspectul general al feței, iar cele arcuite creează iluzia unor ochi mai mari. Orice element care accentuează ochii îi va face să pară mai mari, așa că nu neglija sprâncenele, ci definește-le cu un fard special sau cu un creion, însă fără a exagera. Vrei ca sprâncenele tale să fie accentuate, nu vulgare, așa că folosește o nuanță apropiată de culoarea părului. Află de AICI ce forme de sprâncene să alegi în funcție de forma feței!

Machiajul te poate ajuta să creezi iluzia unor ochi mai mari, însă sănătatea acestora este și ea foarte importantă, așa că nu uita să te demachiezi de fiecare dată și să ai grijă de ei!

Articolul urmator
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Ce machiaj ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce machiaj ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.