Manichiura Shellac, alternativa la unghiile cu gel pe care să o încerci în 2018

Alexandra Dragoi

Cât de receptivă ești când vine vorba de schimbarea tipului de manichiură? Majoritatea fetelor sunt foarte conservatoare în ceea ce privește tipul de unghii. În general, spunem „da” culorilor mai îndrăznețe, nu și formatului de unghii. 

În ultima vreme, se vorbește foarte mult de efectele nocive ale gelului aplicat pe unghie. Îți propunem o alternativă prietenoasă, care te scapă de gel, iar unghiile tale vor arăta demențial. Vezi mai jos despre ce este vorba!

Ce este manichiura Shellac

femeie cu unghii rosii

Manichiura Shellac vine ca o alternativă la unghiile cu gel, care, în timp, subțiază și distrug unghiile, din cauza substanțelor chimice conținute. 

Pe de altă parte, Shellac presupune eliminarea gelului și înlocuirea acestuia cu un strat de bază, straturi de ojă și un lac pentru finish. Procesul este asemănător manichiurii cu gel, în sensul că se folosește o lampă pentru uscare. Diferența deloc minoră constă în substanțele active din ojă, care nu sunt dăunătoare cu unghiile, ci le protejează și le întăresc. 

Cât rezistă o manichiură Shellac

Poate te aștepți ca tipul acesta de manichiură să nu reziste atât de mult, însă nu e deloc așa, pentru că rezistența este similară cu cea asigurată de unghiile cu gel, adică între două și trei săptămâni. Deci, ce poate să fie mai potrivit pentru unghiile tale, dacă nu o ojă care nu este toxică și care rezistă mult timp pe unghii? 

Partea mai puțin plăcută este că ai mai puține nuanțe din care să alegi, respectiv 50. Un alt impediment este că, odată aleasă o culoare, este destul de greu să alegi alta, în sensul în care durează ceva mai mult timp să fie curățată cu o soluție specială. 

Ca să continuăm cu o veste bună, îți spunem că manichiura Shellac nu durează mai mult de 45 de minute ca să fie realizată în întregime. 

manichiura lampa UV

Cum faci singură acasă manichiura Shellac

Iată care sunt produsele de care ai nevoie ca să îți faci singură manichiura Shellac acasă. Este o procedură foarte simplă și deloc costisitoare!

  • Bază de ojă - după ce ți-ai curățat foare bine unghiile, le-ai pilit și le-ai dat forma dorită, aplică un strat de bază care va fixa culoarea; 
  • Ojă colorată (alege o culoare care te reprezintă și de care ești sigură că nu o să te plictisești în următoarele două săptămâni);
  • Lampă UV - procedura de uscare presupune o lampă UV. Găsești foarte ușor una în magazinele de specialitate. Sfatul nostru este să faci o investiție, nu foarte mare, și să îți cumperi o lampă de calitate, ca să obții rezultatul dorit. Ai nevoie de 40 de secunde, la final, ca unghiile tale să fie gata.
     

Dacă te-am convins și îți place să încerci lucruri noi, sfatul nostru este să mergi prima dată la un salon, să urmărești cu atenție toți pașii, iar dacă rezultatul este cel dorit, poți să încerci fără probleme să îți faci manichiura Shellac acasă. O să observi cât de mult economisești și cât de strălucitoare vor fi unghiile tale pentru o lungă perioadă! 

Surse foto: iStock

Articolul urmator Manichiura care va domina vara 2022: feminină, ușor de obținut și de asortat

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (41)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.