Masca naturală care te întinereşte cu 10 ani

Masca naturală care te întinereşte cu 10 ani

Eugenia Dinescu, redactor

Piele ternă, linii fine şi contururi ale feţei care îşi pierd definirea – sunt primele semne ale îmbătrânirii tenului, însă japonezele se pot lăuda că au descoperit secretul care le permite să sfideze trecerea timpului. Nu, nu este vorba despre un tratament revoluţionar de beauty din Ţara Soarelui Răsare, ci doar de câteva ingrediente simple, pe care le ai probabil deja în cămară: orez, miere şi lapte.

Secretul pentru o piele mai fermă şi mai luminoasă nu va necesita boabele de orez, ci apa în exces care rezultă în urma fierberii lor. Iată cum prepari masca din apă de orez, care te întinereşte cu 10 ani!

Pentru a obţine masca preferată a japonezelor, vei avea nevoie de o măsură de orez brun, sălbatic sau basmati şi patru măsuri de apă – excesul  de lichid este secretul pentru a obţine ingredientul principal al măştii. Fără să clăteşti în prealabil orezul, pune totul la fiert la foc mediu, până când orezul este gătit în întregime.

Strecoară apoi orezul, având grijă să păstrezi lichidul în care a fost gătit într-un recipient separat. Îl poţi păstra la frigider aproximativ o săptămână, pentru că vei avea nevoie doar de 4-5 linguri de apă de orez pentru mască. Amestecă-le cu o lingură de lapte şi o lingură de miere, până la omogenizarea completă.

Odată ce mixtura capătă o consistenţă mai groasă, aplic-o pe faţă, gât şi decolteu cu ajutorul unei pensule. După 30 de minute, clăteşte-ți fața cu apă rece.

Masca rezultată are un conţinut ridicat de vitamine B, C şi E, datorită apei de orez, dar reuneşte şi proprietăţile blânde de exfoliere ale acidului lactic şi efectul hrănitor al mierii, fiind un adevărat răsfăţ pentru piele! Pentru cele mai bune rezultate, foloseşte masca o dată pe săptămână.

Masca pe bază de apă de orez nu este însă singurul secret al femeilor asiatice pentru o piele fermă şi luminoasă. Descoperă şi rutina de îngrijire a pielii coreencelor şi bucură-te de tenul ferm şi uniform pe care ţi l-ai dorit dintotdeauna!

Articolul urmator
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (30)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.