Noua tehnică de aplicare a corectorului

Noua tehnică de aplicare a corectorului

Ionelia Olteanu

Cearcănele sau pungile de sub ochi sunt printre cele mai mari neplăceri cu care se confruntă o femeie. Acestea apar în cele mai nepotrivite momente, iar acoperirea lor poate reprezenta o adevărată provocare.

Aplicarea unui corector pentru pungile de sub ochi sau pentru cearcăne poate fi un proces mult mai dificil decât ar părea. Întâi de toate, trebuie să te asiguri că ai ales nuanţa potrivită, apoi că are textura corectă şi abia pe urmă să începi să îl aplici. Fiecare femeie are propriile trucuri, dar multe dintre ele nu sunt sigure de ceea ce fac, iar corectorul poate înrăutăţi lucrurile, în loc să ascundă imperfecţiunile, dacă nu este folosit corespunzător.

profuse pentru ten

Dacă ţii minte acest truc pentru a aplica aşa cum trebuie corectorul, acesta îţi va acoperi pungile de sub ochi sau cearcănele negre şi adânci.

Aplicarea corectorului: ține cont de regula untului rece

Această tehnică de aplicare a corectorului vine de la experţii în machiaj. Ce se întâmplă atunci când pui unt rece pe pâinea prăjită? Acesta se topește mai greu și nu se întinde. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu pielea ta - în cazul în care corectorul este prea rece, nu reuşeşte să pătrundă în piele.  

Tot ce trebuie să faci este să aplici corectorul pe piele şi să îl laşi câteva minute (sau câteva secunde, dacă te grăbeşti) pentru a-i permite să se încălzească. Acest lucru face ca aplicarea corectorului să fie mult mai fină şi uşoară.

Iată cum se aplică un corector pas cu pas, pentru un ten impecabil, fără cearcăne sau pungi sub ochi:

Pasul 1. Alege un corector. Acesta trebuie să fie potrivit pielii tale, dar și bugetului pe care îl aloci. Este de preferat un corector mai deschis decât tenul tău cu o nuanţă sau două. De asemenea, acesta trebuie să se potrivească şi cu fondul de ten pe care îl foloseşti. Aşadar, asta înseamnă că ai nevoie de cel puţin două tipuri de corector în trusa ta de machiaj. Acest lucru este esenţial.

Pasul 2. Aplică produsul pe piele, punctat. Nu îl amesteca! Dacă vei face asta din prima, se va întâmpla exact ca untul rece pe pâine. 

Pasul 3. Lasă corectorul să se încălzească pe piele. Acest lucru durează doar câteva minute. Între timp, poţi să te ocupi de rutina ta zilnică. După acest interval de timp, corectorul va începe să se topească sau să se întindă în cercuri mai mari pe suprafaţa pielii. Abia atunci vei şti că e momentul potrivit.

femeie care aplica un corector

Pasul 4. Poţi să începi să îl aplici. Corectorul va fi ca un înveliş pentru pielea ta, ceea ce va facilita netezirea şi acoperirea oricărei imperfecţiuni. Faptul că produsul a avut ocazia să se topească pe piele îţi permite să nu forţezi în niciun fel pensula şi să îl aplici cu mișcări blânde. Poţi folosi chiar şi degetul pentru o aplicare delicată a corectorului.

Pasul 5. Acum, că ai aplicat corectorul uşor şi uniform, fără a fi nevoie să tragi de piele şi să o forţezi, poţi observa diferenţa şi ceea ce până acum făceai greşit. Ai obţinut un aspect neted al pielii, iar pungile de sub ochi şi neplăcutele cearcăne au dispărut!

Dacă vei încerca această tehnică de aplicare a corectorului, ţi se va schimba total viziunea cu privire la modul în care aplicai până acum acest produs!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
La ce vârstă vei deveni mamă?
Incepe quiz
La ce vârstă vei deveni mamă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.