Obiceiurile nocive de care nu ești conștientă și care îți strică pielea iremediabil

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Adevăr înfricoșător: tenul tău poate arăta dezastruos chiar din vina ta! Poți contribui la degradarea acestuia chiar în procesul de a încerca să îți îmbunătățești aspectul pielii. Există câteva obiceiuri notive, pe care s-ar putea să le ai și tu, care te împiedică să arăți așa cum ai visat vreodată. 

Află care sunt acestea în galeria foto!

Agresezi pielea din jurul ochilor

Agresezi pielea din jurul ochilor

Fii blândă cu pielea din jurul ochilor pentru că este prima care dă semne de îmbătrânire. Nu o agresa când te demachiezi și nu trage de ea atunci când aplici tușul sau creionul dermatograf pentru că poți uza fibrele de colagen, provocând linii fine și riduri premature. Aplică întotdeauna crema de ochi cu ajutorul degetului inelar.

Sursa foto: Pinterest

Folosești aceleași produse în orice anotimp

Folosești aceleași produse în orice anotimp

Pielea ta are nevoie de produse diferite de la sezon la sezon. Fiecare modificare ar trebui să fie un memento pentru a îți reevalua rutina. Iată câteva recomandări:

Iarna: Accentul ar trebui să fie pus pe produse de hidratare și hidratare.

Primăvara: Folosește produse de curățare a porilor în profunzime și produse de exfoliere pentru a revigora pielea de la uscăciunea căpătată pe timpul iernii. 

Vara: Ar trebui să te axezi pe protejarea pielii cu produse cu protecție solară, care au calități variate. 

Toamna: Crește ritmul de exfoliere pentru a repara pielea de daunele provocate de soare pe timpul verii.

Sursa foto: Pinterest

Să-ți storci coșurile

Să-ți storci coșurile

Îți este absolut interzis să faci acest lucru, doar dacă nu ai vreo specializare în dermatologie. Este cazul și firelor de păr încarnate sau orice altă imperfecțiune de pe față. Este unul dintre cele mai mari atacuri asupra pielii tale și poate avea efecte permanente. Cu cât faci asta mai des, cu atât de mult tenul se va imflama mai rău. Rezultatul vor fi cicatrici sau depigmentări pe piele, care pot dura luni, dacă nu chiar pentru totdeauna.

Exfoliezi agresiv

Exfoliezi agresiv

Pielea ta poate avea doar de suferit dacă nu exfoliezi așa cum trebuie. Folosește un scrub facial bun sau acid exfoliant, dar mare grijă cum aplici și cum masezi tenul, trebuie să folosești mișcări ușoare și circulare, nu să freci. Poți să-ți exfoliezi zilnic tenul, apoi să aplici o cremă intens hidratantă. 

Surse foto: IStock

Articolul urmator Opt obiceiuri simple care îți vor face pielea fericită și impecabilă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.