Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Opt lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți face primul tatuaj

Redactor Alexa Galgau

Te-ai decis, în sfârșit, să îți faci un tatuaj, după îndelungi deliberări cu tine însăți? Atunci când iei o astfel de decizie, trebuie să fii cât mai bine informată, pentru a nu regreta mai târziu hotărârea, deoarece este o mare neplăcere să ai pe corp un tatuaj care îți displace și care este foarte greu (și dureros) de îndepărtat. Desigur, poți să apelezi la tatuajele semipermanente pentru a „testa apele”, dar, dacă râvnești după unul permanent, este bine să știi câteva lucruri importante înainte de a-ți face primul tatuaj.

 

Ce trebuie să știi înainte de a-ți face primul tatuaj

1. Pregătirea începe cu o seară înainte. Este bine să ții cont de câteva sfaturi înainte de a-ți face primul tatuaj. Nu este bine să bei foarte multe lichide cu o seară înainte, pentru că îți vei subția sângele, ceea ce înseamnă că vei sângera mult mai mult în timpul tatuării. De asemenea, este indicat să te odihnești bine cu o seară înainte și să nu consumi alcool, pentru ca trupul tău să facă față cu mai mare ușurință stresului la care este supus când este tatuat. Cu cât ești mai odihnită și mai sănătoasă când te tatuezi, cu atât vei suferi mai puțin.

2. Dacă suferi de o anumită afecțiune, trebuie să vorbești cu medicul înainte. Nu este recomandat să îți faci un tatuaj, în special când este vorba despre o problemă de coagulare a sângelui sau despre o afecțiune a pielii. Există inclusiv anumite tratamente care sensibilizează mult pielea, ceea ce înseamnă că zona tatuată se poate irita și infecta mult mai ușor. Dacă urmezi un tratament de lungă durată și nu ești sigură de efectele acestuia, discută cu medicul înainte de a-ți face un tatuaj.

3. Fă-ți un tatuaj care va simboliza ceva important și peste câțiva ani. Dacă acum îți place o formație, un anumit personaj dintr-un film sau serial sau un citat, este foarte posibil ca peste câțiva ani să nu îți mai placă așa mult. Astfel, tatuajul devine doar o însemnare deranjantă pe piele. Totodată, învață din greșelile altora și nu îți face tatuaj cu numele iubitului, chiar dacă acum crezi că iubirea voastră este invincibilă. Puteți să vă faceți tatuaje de cuplu când sunteți 100% convinși că vreți să vă legați destinele.

4. Calculează prețul înainte de a te tatua. Citește pe site-urile saloanelor de tatuaje modalitatea de calculare a prețului, pentru că poate să difere. Unele saloane vor fi mai scumpe, dar când vine vorba de tatuaje, nu este indicat să mergi în cele mai ieftine locuri, pentru că trebuie să fii sigură că sunt respectate toate regulile de igienă.

5. Zona pe care o tatuezi ar putea fi rasă. Exact ca în cazul unei operații, părul va fi îndepărtat (dacă este nevoie) pentru a nu încurca procesul de tatuare. Totodată, zona trebuie curățată înainte, pentru a fi sterilizată.

6. Tatuarea poate să fie un proces dureros. Indiferent de zona în care faci tatuajul, te va durea. Există anumite zone care sunt foarte sensibile, iar durerea poate să fie foarte greu de suportat. Cele mai sensibile zone sunt: fața, gâtul, pieptul, coastele, regiunea inghinală, coapsele, genunchiul, tibia, încheieturile, laba piciorului și partea interioară a mâinii, unde pielea este foarte subțire.

7. Trebuie să urmezi un tratament după tatuare. În primul rând, tatuajul va fi bandajat câteva ore, după care trebuie să îl speli cu un săpun neiritant și apoi să aplici o cremă specială pentru vindecarea pielii. Vindecarea va dura destul de mult timp. La început, tatuajul va fi dureros, dar apoi vei începe să ai mâncărimi, din cauza procesului de refacere a pielii.

8. Va trebui să protejezi pielea tatuată câteva săptămâni. Mai exact, nu ai voie să înoți sau să stai cu tatuajul în apă. Poți să îți faci duș, dar nu ai voie să faci baie. Și, foarte important, nu este bine să expui tatuajul la soare, cel puțin până nu se vindecă. Este de la sine înțeles că, fiind o zonă iritată și cu risc mărit de inflamare, nu trebuie să intre în contact cu nimic murdar sau care ar putea să ducă la o infecție.

Dacă ești pregătită 100% să îți faci primul tatuaj, inspiră-te din aceste idei de tatuaje minimaliste!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!