Produsele cosmetice: la ce să fii atentă când le cumperi

Produsele cosmetice: la ce să fii atentă când le cumperi

Redactor Divahair.ro

Industria cosmetică este foarte mare la momentul actual, astfel că găsești pe piață o gamă extinsă de produse dedicate nevoilor fiecărei femei în parte. Având în vedere acest lucru, alegerea produselor cosmetice potrivite poate fi uneori dificilă. De multe ori, brandul și prețul sunt cele care au cel mai mare impact asupra deciziei finale, dar există și alte aspecte de care ar fi bine să ții cont atunci când mergi la cumpărături.

Ingredientele folosite în fabricarea produsului

Dacă produsele pe care le folosești conțin substanțe care pot fi nocive organismului tău, cel mai probabil, în timp, vei vedea pe pielea ta efectele negative. Nu te lăsa păcălită de produse foarte ieftine care îți promit o piele ca de bebeluș sau un ten perfect neted, pentru că este posibil ca acestea să aibă o calitate îndoielnică și care îți va pune în pericol sănătatea.

Printre ingredientele toxice pe care le pot conține produsele cosmetice se numără aluminiul, parabenii și metalele grele, precum plumbul. Cea mai sigură metodă pentru a evita pătrunderea acestora în organismul tău este să te orientezi spre cosmetice naturale, în conținutul cărora astfel de substanțe dăunătoare nu există. În componența lor se află doar ingrediente 100% naturale, care protejează pielea indiferent de tipul de ten pe care îl ai și care nu îți afectează negativ organismul. Citește eticheta înainte de orice achiziție și asigură-te că produsul pe care urmează să îl cumperi nu îți va afecta sănătatea. Detalii aici.

Termenul de valabilitate

Ca și în cazul alimentelor, și produsele cosmetice au un termen limită până la care pot fi utilizate. Chiar dacă, uneori, găsești mai greu acest termen pe ambalaj, nu cumpăra produsele fără să le cunoști perioada de valabilitate, pentru a nu risca eventuale infecții sau alergii care se pot declanșa dacă acestea nu mai sunt sigure pentru a fi folosite.

În cazul produselor cosmetice, există și un al doilea element la care trebuie să fii atentă în ceea ce privește valabilitatea: termenul calculat din momentul desigilării produsului. Astfel, pe ambalajele cosmeticelor, vei găsi un simbol cu o cutie deschisă, însoțit de o cifră și de litera M. Dacă, de exemplu, pe ambalajul unei creme vezi acel simbol lângă care este scris „12M”, înseamnă că poți folosi crema timp de 12 luni din momentul desigilării. Nu cumpăra și nu utiliza produse cosmetice expirate, pentru că efectele asupra aspectului și sănătății tale nu vor fi cele dorite.

Sursa de proveniență

După ce te-ai asigurat că ingredientele produsului cosmetic pe care vrei să îl cumperi nu sunt toxice și că acesta se află în perioada de valabilitate, informează-te și cu privire la sursa de proveniență și la producător. Cel mai bine este să îți achiziționezi cosmeticele din magazinele autorizate, pentru a fi sigură că sursa lor este una de încredere.

De asemenea, dacă alegi un alt loc de achiziție, asigură-te că nu cumperi un produs contrafăcut. Pentru aceasta, folosește-te de codul de bare înscris pe ambalaj. Utilizând resursele Internetului, vei afla în câteva minute dacă te poți încrede în eticheta produsului și vei ști dacă este sau nu bine pentru tine să îl cumperi.

Cosmeticele fac parte din viața ta, așa că este important să le alegi pe cele mai bune pentru corpul tău, din punctul de vedere al sănătății. Produsele cosmetice naturale sunt de preferat celor care conțin substanțe toxice, așa că, data viitoare când mergi la cumpărături, ia în calcul alegerea atentă a acestora, pentru un nivel mai ridicat al calității.

Surse foto: Shutterstock

Articolul urmator
Elasticitatea pielii: ce este și cum o îmbunătățești?
Elasticitatea pielii: ce este și cum o îmbunătățești?
Ce sanse sunt sa fii inselata?
Incepe quiz
Ce sanse sunt sa fii inselata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.