Singurul produs cosmetic pe care experţii în frumuseţe vor să nu îl mai folosești

Singurul produs cosmetic pe care experţii în frumuseţe vor să nu îl mai folosești

Roxana Dumitrica

Fiecare femeie îşi doreşte un ten radiant şi fără imperfecţiuni. Din acest motiv, investim în creme magice şi în tratamente-minune, care să ne confere strălucirea mult visată. Kylie Jenner a lansat, în această lună, o linie de produse cosmetice pentru ten, însă părerile nu au fost tocmai cele pe care le aştepta.

fata la oglinda

Specialiştii în proceduri cosmetice au atras un semnal de alarmă cu privire la folosirea exfoliantului pe bază de nuci, din colecția vedetei, care favorizează apariția iritaţiilor şi atacă pielea. Ei recomandă geluri de curăţare sau produse mai delicate, care să nu irite pielea.

Dr. David Colbert a explicat cât de mult atacă pielea exfoliantele, iar rezultatele se observă cel mai bine cu un microscop. „Este aproape acelaşi efect pe care sticla pisată l-ar produce, dacă ar fi masată pe suprafaţa pielii”, spune el. 

„Exfolierea chimică poate avea efecte negative asupra pielii. Nu poţi controla nivelul de adâncime la care acţionează particulele, iar structurile celulare pot suferi leziuni. Totuşi, făcută cum trebuie, exfolierea curăţă tenul şi pune sângele în mişcare”, adaugă medicul.

Cele mai indicate produse de exfoliere sunt cele din ingrediente naturale, pe bază de fructe sau plante, care au o structură delicată. De asemenea, este indicat să cumperi produse cosmetice din farmacie, oricât de tentată ai fi să investeşti în brandurile la modă.

Poţi încerca şi produsele cu textură grasă sau pe cele bio. Acestea acţionează delicat, fără a răni sau irita pielea. Nu folosi măşti abrazive mai des de o dată pe săptămână. Pentru curăţarea zilnică, foloseşte apă cu particule micelare, care au rolul de a curăţa fără să atace pielea, păstrând totodată echilibrul natural al pH-ului pielii. Aceasta poate fi folosită nu doar la demachiere, ci şi pentru curăţarea zilnică a tenului.

Specialiștii recomandă cremele cu vitamine şi texturi adaptate tipului tău de ten, indiferent de trenduri, deoarece calitatea produselor de brand poate fi adesea sub așteptări.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Test de frumusete: ce tip de frumusete ai
Incepe quiz
Test de frumusete: ce tip de frumusete ai

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.